CHINA MILK BLACK GUNPOWDER - ceai negru
Cu o mică exagerare, putem spune că în provincia Hubei, totul se învârte în jurul ceaiului. Chiar și un afluent al râului Yangtze a primit denumirea după împăratul Shen Nong, care, potrivit legendei, a pregătit pentru prima dată o băutură din frunze de ceai. Nu ne mirăm că provincia este foarte populară. Hubei este a cincea cea mai de succes provincie din China. De exemplu, ceaiurile gunpower sunt vestite. Acum aveți ocazia să vă delectați cu „praful de pușcă” excelent cu iz de lapte cu vanilie. Noi îi acordăm cinci stele!
Compoziție
BLACK GUNPOWDER 98%, Aromă naturală de lapteINFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Ceaiul negru China Milk Black Gunpowder surprinde pe iubitorii de ceaiuri nu odată. Și surprinde în mod plăcut. În primul rând, vor observa frunzele de ceai prelucrate frumos. Fără bucăți rupte sau praf, un gunpowder adevărat. După mirosire, vor simți atât o aromă pământoasă, cât și lapte delicat, iar după gustare vor fi cuceriți complet. Combinația dintre ceaiul negru delicat și aroma naturală de lapte este perfectă. Un gust delicios și plin nu are nevoie de mai multe cuvinte. Trebuie să experimentați singuri.
ORIGINEA CEAIULUI
Da, Hubei poate nu este una dintre provinciile „renumite” cum este Yunnan sau Fujian. Totuși, acest lucru nu afectează cu nimic calitatea ceaiului de acolo. Și este de top. Dar haideți să cunoaștem zona în care a crescut ceaiul China Milk Black Gunpowder. Condițiile naturale și îngrijirea arborilor de ceai contribuie întotdeauna la calitatea produsului final. Provincia Hubei este situată în partea centrală a Chinei, la nord de celebrul lac Dongting. Se învecinează cu alte zone de ceai, cum ar fi Anhui sau Jiangxi. Provincia este alimentată din abundență cu apă din râul Yangtze și afluenții săi, plantațiile de ceai fiind răspândite pe dealuri. Clima este subtropicală în Hubei, cu anotimpuri distincte - temperaturile variază între 1 °C și 6 °C iarna și între 24 °C și 30 °C vara.
Dacă mergeți în Hubei sau vă uitați la fotografiile altor călători, de obicei veți vedea plantații de ceai acoperite în ceață. Precipitațiile frecvente, împreună cu condițiile solului și fluctuațiile de temperatură pe parcursul anului determină gustul și proprietățile frunzelor de ceai. La aceasta se adaugă faptul că multe dintre grădinile de ceai sunt departe de orașele și zonele industriale suprapopulate. Prin urmare, ceaiul Hubei este excepțional de dulce și proaspăt. În China, numai cooperativele pot deține terenuri agricole. Micii fermieri îi organizează în cooperative pentru a putea recolta, prelucra și vinde ceaiul împreună.
Nici în Hubei situația nu diferă. Agricultorii au grijă de arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) pe tot parcursul anului sub supravegherea cooperativelor care le oferă serviciile necesare. Arbuștii sunt și în prezent culeși manual în unele locuri. Odată ce frunzele s-au ofilit, acestea trebuie comprimate în mărgele minuscule și lăsate să fermenteze pentru o perioadă adecvată de timp. Desigur, cu monitorizarea strictă a temperaturii și a duratei procesului. De aceasta depinde de cât de gustos și de calitativ va fi ceaiul rezultat. La sfârșitul fermentației, gunpowder merge la uscătorii. Pentru gustul final în producția acestui ceai s-a folosit uleiul esențial de lapte natural. Persoanele alergice la lactoză ar trebui să fie precaute atunci când consumă acest ceai.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 3-5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.