

CHINA YUNNAN QUEEN OF PU ERH
Timpul le rezolvă pe toate. Și uneori și îmbunătățește. Acesta este cu siguranță cazul ceaiului pu-erh. Așa cum iubitorii de vin sunt mândri de sticlele lor din arhivă, tot așa iubitorii de ceai se pot bucura de propriile antichități. Pu-erh poate matura timp de câțiva ani și cu fiecare an câștigă în calitate și personalitate. Ceaiul excepțional China Yunnan Queen of Pu-Erh Vintage este un exemplu perfect în acest sens.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia cu o nuanță închisă de mahon are un gust pământos delicat, armonios, cu note de mentă și lemn dulce. Aroma este plăcut intensă, tipică ceaiurilor cu maturizare îndelungată.
Originea ceaiului
Pentru ceaiul pu-erh de primă clasă trebuie să mergem până în China, mai exact în provincia Yunnan. Orașul local Lin-Chang este renumit pentru producerea acestui ceai delicios. Departe de agitația civilizației, în mijlocul unei zone montane, se ascund niște grădini de de ceai minunate. O dată pe an, culegătorii adună manual mugurii sau lăstarii nedeschiși cu una sau două frunze tinere, care sunt apoi uscate exclusiv la soare.
Această procedură este extrem de importantă, deoarece lumina soarelui permite o oxidare foarte lentă și delicată, care schimbă treptat culoarea frunzei din verde în maro. Maestrul de ceai verifică continuu umiditatea și la momentul potrivit ceaiul este transferat pentru sortare. Doar frunzele întregi și nedeteriorate sunt alese pentru ceaiul pu-erh, care pot fi sau nu presate mai departe în formele cunoscute.
Ceaiul pu-erh de calitate superioară trebuie să treacă printr-un proces de maturare. Mai demult, ceaiul era depozitat în celule întunecate, unde existau fluctuații de temperatură și umiditate. Astăzi, însă, metodele moderne permit reglarea cu atenție a tuturor condițiilor și, astfel, asigură un mediu stabil pentru producerea celui mai bun ceai pu-erh. Cu cât se odihnește mai mult acest tip de ceai, cu atât capătă un gust mai delicat și mai împletit, în care unicitatea frunzelor este amestecată cu tradiția producției. Și dacă puneți la socoteală că ceaiul Queen of Pu-Erh Vintage s-a maturizat timp de cinci ani, atunci puteți fi siguri că experiența gustativă va fi absolut unică și perfectă.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- La Pu Erh se adaugă apă clocotită în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

PU ERH MINI TOU CHA - vechime 15 ani

GOLDEN TIPPY RIPE KING OF PU ERH BIO

CHINA GOLDEN TIP PU ERH KING SIMAO
Ați vizualizat
