Cupcake de afine - rooibos
Afinele sunt o sursă de antioxidanți, prăjiturile o sursă de bucurie. Ele merg bine împreună nu doar în farfurie, dar și în ceai. De aceea, am decis să combinăm afinele dulci, fructele de soc acrișoare, rooibosul catifelat și honeybush de miere pentru a face un ceai fără cofeină, fără să fie nevoie de îndulcire. Prăjitura cu afine nu are nevoie de zahăr, nici de sirop.
Compoziție
Rooibos, Honeybush, Soc negru, Afine 2%, Floare de albăstrea, Aromă naturalăInfuzia și gustul ceaiului
Amestecul de ceai Cupcake de afine oferă o infuzie de culoare roșie-portocalie care are gust (desigur) de afine și poate semăna cu popularele prăjiturele. De ce? Pentru că afinele completează rooibos-ul și honeybush-ul dulce, care se numără printre plantele lipsite de orice aciditate sau astringență. Fructele de soc oferă subtonuri de prospețime.
Acest ceai poate fi preparat cald și are un gust excelent sub formă de ice tea.
Originea ceaiului
Afinele sunt cunoscute ca un superaliment și nu ne surprinde. De fapt, afinele conțin o cantitate uriașă de substanțe interesante - de la vitaminele C, A și B până la minerale și antociani. Datorită acestora, afinele au o culoare albastră atât de frumoasă.
Botaniștii clasifică afinul (Vaccinium myrtillus) în familia Ericaceae. Tufele dese de afine se găsesc de obicei în locuri umede, pe soluri mai acide și la altitudini mai mari. Afinul este cel mai răspândit în nordul Europei și poate fi găsit și în Islanda sau în Caucaz. Nu este nevoie să descriem pentru ce poate fi folosit acest fruct dulce și rotund. Suntem cu toții familiarizați cu gemul de afine, plăcinta cu afine, găluștele cu afine și ceaiul de afine.
Honeybush este celălalt ingredient esențial în ceaiul Cupcake de afine. Așa-zisul „ceai care nu este ceai” adaugă o dulceață și o finețe frumoasă băuturii. Este vorba de frunzele fermentate, asemănătoare unor ace, ale arbustului Cyclopia intermedia. Acesta crește exclusiv în sălbăticia Africii de Sud și nu poate fi cultivat nicăieri altundeva în lume. Necesită condiții specifice de sol și climaterice și este extrem de sensibil la poluarea industrială.
În cele din urmă, să trecem la rooibos, adesea numit ceaiul Redbush. Și acesta este originar din Africa de Sud, dar, spre deosebire de honeybush, este cultivat de fermieri în America, Europa și Asia. Se culege din arborele de ceai din Cape (Aspalathus linearis), un arbust ale cărui frunze și crengi sunt supuse fermentației, ceea ce îi conferă o frumoasă culoare mahon și un gust dulce.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul se prepară cu apă la temperatură de 100 ̊C în proporție de 1 linguriță de ceai la 150-200 ml de apă.
- Pentru a prepara ceaiul într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 8 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.
Valoarea energetică: | 4 kJ / 2 kcal |
Grăsimi: | 0.1 g |
din care saturați: | 0.1 g |
Carbohidrați: | 0.1 g |
din care zaharuri: | 0.1 g |
Proteină: | 0.1 g |
Sare: | 0.01 g |