

DARJEELING FTGFOP I SECOND FLUSH TUKDAH - ceai negru
Bloggerii de ceai au atribuit acestui ceai Darjeeling un singur cuvânt: lovely . Nu trebuie să fiti cel mai bun consumator a noutatilor de ceai din lume ca să vă fie clar că ceaiul din grădina Tukdah il veti iubi. După prima gustare vă cucereste gustul lui armonios si indulcit. Vă veti gândi la el la micul dejun, înainte de prânz și după o gustare. Savurati-l ori de câte ori doriți!
Compoziție
Ceai negru Darjeeling FTGFOP I SECOND FLUSH TUKDAH 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia și gustul ceaiului O infuzie frumoasă, de chihlimbar, cu o aromă puternică - asta este Darjeeling-ul real. Gustul său este delicat, ușor acrişor într-un mod plăcut și echilibrat. Acesta lasă în urmă o plenitudine dulce, limpede și plină de viață.
Originea ceaiului
Doar 87 de grădini de ceai din lume au dreptul să producă ceai sub sigla și denumirea Darjeeling. Grădina de ceai Tukdah, situată în estul Indiei, în regiunea estică a lanţului muntos Himalaya, o regiune verde, se află printre ele. Este tipică prin aerul său proaspăt, o serie nesfârșită de cascade și verdeață, peste care se ridică în permanență munți acoperiți cu zăpadă, muntele Kanchenjunga, al treilea cel mai înalt munte din Himalaya. Astfel de condiţii nu se regăsesc în nicio altă parte a planetei, acesta fiind motivul pentru care ceaiul care crește în Tukdah este de neegalat în lume. De obicei, a doua recoltă are loc începând de la mijlocul lunii mai până la începutul lunii iunie. În această perioadă femeile și fetele locale vin pe plantaţie cu nişte coşuri mari urcând pe pante pentru a aduna aurul verde înainte de căderea rouăi. Aceasta ar înmuia materialul accelerând oxidarea enzimatică, ceea ce nu este de dorit.
După recoltare, frunzele sunt lăsate la veştejire după care sunt rulate (mecanic, în unele locuri, dar de obicei se procedează manual), ulterior lăsându-se la fermentat. Darjeeling poate fi fermentat maxim până la 90%, de aceea procesul este foarte atent supravegheat. De aceeaşi atenţie beneficiază şi uscarea finală.
Marcajul ceaiului cu abrevierea FTGFOP (Fine Tippy de Aur Flowery Orange Pekoe) sugerează că acesta este un sortiment extrem de apreciat, provenit de pe plantații aflate la mare altitudine, producției acordându-se atenţie maximă ".
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Infuzor din bumbac L-1 buc.

Infuzor din bumbac M - 1buc

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Teekanne mit Sieb - oriental Motiv IV.

Ceainic cu infuzor - decor floral

CEAINIC CU INFUZOR - MOTIV ORIENTAL II
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CEYLON HIGH GROWN OP - ceai negru

IASOMIE - ceai verde
