DARJEELING GREEN - ceai verde
Florile sunt peste tot. Zilele sunt reci și soarele parcă se joacă cu noi , tot se ascunde , asa a descris poetul, compozitorul și pictorul Rabindranath Thakur acum o sută de ani locul lui de natere . Da, a exprimat splendoarea orașului Darjeeling, o stațiune montană cu peisaje uluitoare și grădini de ceai care se întind dincolo de orizont. Urmati-ne în Bengalul de Vest. De ceaiul lui excelent vă indrăgostiti imediat.
Compoziție
Ceai verde Darjeeling Green 100%Infuzia și gustul ceaiului
O aromă plăcută pe bază de plante și o astringență foarte moderată - acestea sunt caracteristicile de bază ale acestui ceai verde. Ceaiul Darjeeling green din India are o aromă rotundă, dulce și plină, care nu este deranjată de note de plante sau tonuri acrișoare. Culoarea infuziei este galbenă până la chihlimbar. Ceaiul are un gust foarte răcoritor, cu un strat de flori. Darjeeling green este, de asemenea, minunat pentru prepararea de ceai cu gheață. Puteți turna ceaiul călduț într-un pahar umplut până la 2/3 cu cuburi de gheață. Veți obține o băutură deosebit de răcoritoare!
Originea ceaiului
Green Darjeeling are o origine cu adevărat glorioasă, care se reflectă în calitatea sa extraordinară. Grădina Makairabi Estate, din care l-am adus, este una dintre cele mai vechi grădini de ceai din Darjeeling. Conform surselor existente, a fost înființată în anul 1859. Fondatorii săi - celebra familie indiană Banerjee - a văzut în terenurile, pe care a cultivat inițial porumbul, un mare potențial. Astfel a fost înființată prima plantație de ceai, treptat, au adăugat altele, au modernizat plantarea și îngrijirea arborilor de ceai, până au dezvoltat o întreprindere mare cu certificări și export în toată lumea. Arborii de ceai cresc foarte bine în munții din India, dar nu cresc pe tot parcursul anului din cauza climatului și a altitudinilor mari. Se recoltează în patru sezoane. Acest ceai verde Darjeeling provine din ultima recoltă de toamnă. În sezonul ploios, în octombrie și noiembrie, frunzele de ceai au o culoare superbă și o structură de calitate. Acestea dau o infuzie mai închisă la culoare și au un gust mai pronunțat decât ceaiul din recolta anterioară. Darjeeling produce în mod tradițional, ceai negru, fermentat, dar din cauza cererii tot mai mare pentru ceai verde benefic sănătății, s-a adaptat la piață. De aceea produce acest Darjeeling verde de înaltă calitate, care nu se oxidează și păstrează cele mai valoroase ingrediente.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- La Darjeeling green adăugați apă fierbinte de 70-80 °C (aproximativ 2 minute după ce fierbe apa), în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.