ENGLISH BREAKFAST - ceai negru
Anglia și "ceaiul" ei ... În insulele britanice și în Irlanda există momente pentru savurarea ceaiului ca stil de viață. Amestecurile de ceai negru sunt servite zilnic - dupa amiaza renumitul Five o Clock Tea deci ceaiul de la ora cinci după-amiaza, cu sandwich si produse de patiserie pentru ceai, imediat după trezire Early Morning și cel la micul dejun Breakfast Tea, la el apartin ouă amestecate cu șuncă, paine prăjită și fasole. Începeți ziua nouă ca si in Anglia!
Compoziție
Ceai negru 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul pentru un mic dejun englezesc adevărat are o culoare aurie excelentă. Parfumul său este natural fructat, foarte frumos. Acest amestec de ceaiuri de calitate din Ceylon are un gust puternic aromat, plăcut astringent cu un efect stimulator și combină notele dulci cu reverberațiile fructelor. Nu este nimic mai bun pentru a începe ziua.
Originea ceaiului
Arborii de ceai au înlocuit de fapt în Ceylon (Sri Lanka) scorțișoara și cafeaua. Nu în întregime, dar astăzi exporturile de ceai pentru această frumoasă națiune insulară reprezintă până la 2% din PIB și aduc economiei 7 miliarde de dolari pe an. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, țara era renumită pentru cultivarea scorțișoarei, dar aceasta s-a dovedit a fi neprofitabilă, astfel încât fermierii locali au trecut la cafea. Cererea a fost mare. Dacă nu ar fi fost boala fungică, care a distrus aproape toți arborii de cafea, ceaiul poate nu fi apărut niciodată în Ceylon. În 1867, a fost înființată prima plantație de ceai în Loolecondera, și curând au urmat altele. Popularitatea ceaiului a crescut, comercianții aveau mult de lucru și statul supraveghea calitatea frunzelor exportate. În 1934, chiar au adoptat o lege care interzice exportul de ceai de calitate redusă. Ceaiul din Sri Lanka este foarte apreciat pe piața mondială. Principalele zone în care se cultivă în prezent sunt Kandy, Nuwara Eliya (în provincia centrală), Badulla, Bandarawela și Haputave (în provincia Uva), Matara și Mulkigara (în provincia de sud) și Ratnapura și Kegale (în provincia Sabaragamuwa). Plantațiile de ceai sunt în mare parte în grija fermelor familiale. Culegerea frunzelor arborilor de ceai chinezesc (Camellia sinensis) are loc în Ceylon, practic, din ianuarie până în septembrie. La începutul anului calendaristic, culegătorii pornesc în munți Dimbula, pe coasta de sud ceaiul se culege în februarie, iar în zonele Kandy și Nuwara Eliya până în martie. În iunie, culesul începe în regiunea Uva și durează până în septembrie. Recolta de frunze de ceai se află în întregime pe umerii femeilor și fetelor - fetele tinere pot merge pe plantații de la vârsta de unsprezece ani. Mecanizarea nu se folosește aproape niciodată. Ceylon este una dintre puținele țări în care ceaiul se culege încă manual. O culegătoare poate aduna 15-20 de kilograme de ceai pe zi. După ofilire, frunzele sunt răsucite și rulate pentru a le deteriora structura celulară. Astfel sunt pregătite pentru fermentare, care are loc în condiții de căldură și umiditate. Când procesul de fermentare naturală se finalizează, ceaiul negru rezultat se usucă și sortează.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 3-5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.