Floarea soarelui - petale
De la petalele de floarea soarelui veți obține o băutură dulce, cu gust de plante. Este benefică pentru imunitate, susține metabolismul grăsimilor și revigorează. Petalele uscate sunt, de asemenea, frumos decorative, nu ezitați să le adăugați la amestecul dumneavoastră preferat de ceai sau să le presărați pe un desert festiv.
Compoziție
Petale de floarea-soarelui 100%Infuzia și gustul plantei
Petalele de floarea-soarelui oferă o infuzie de culoare galben deschisă atunci când se acoperă cu apă fierbinte. Gustul poate fi descris ca fiind de plante, ușor dulceag.
Originea plantei
Primul lucru care ne vine în minte în legătură cu floarea-soarelui este cu siguranță rotația sa după soare. Experții numesc acest fenomen heliotropism, dar este tipic nu atât pentru florile complet dezvoltate, cât pentru muguri. Un reprezentant caracteristic al acestor plante heliotrope este floarea-soarelui anuală (Helianthus annuus), care atinge o înălțime de până la 3 metri. Floarea sa galbenă strălucitoare (propriu-zis o inflorescență) poate avea un diametru de aproximativ 30 de centimetri. Fructele de floarea-soarelui sunt semințe acoperite de o coajă neagră și tare. În mod remarcabil, toate florile anuale de floarea-soarelui au florile (care formează o întreagă inflorescență mare) în spirală - 34 de spirale pot fi numărate într-o direcție și 55 în cealaltă.
Importanța economică ale plantelor de floarea-soarelui este enormă. Printre altele, ele sunt o sursă de cantități mari de polen, așa că sunt căutate de polenizatorii de pe o arie largă. Semințele coapte, care conțin aproximativ 40-50% ulei, sunt folosite pentru a produce uleiuri și sunt, de asemenea, utilizate în industria cosmetică. Floarea-soarelui servește, de asemenea, ca hrană pentru animale.
O scurtă excursie istorică: Cultivată inițial în America de Nord, floarea-soarelui a fost adusă în Europa de către spanioli în secolul al XVI-lea. De atunci, face parte din agricultura și din alimentația noastră.
În ceea ce privește petalele, acestea sunt recoltate ca un colorant valoros, dar și ca ingredient decorativ pentru săpunuri sau de exemplu la hârtie lucrată manual. În plus, ele sunt folosite pentru a prepara ceai și băi. Stimulează revigorarea, imunitatea, controlul greutății și metabolismul grăsimilor.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 10 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste petale de floarea-soarelui se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1-2 lingurițe la 150 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 - 2 lingurițe în plus.
- Se infuzează timp de 10 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.