FLORI DE NALBĂ (Malva mauritiana) - plantă
Într-un cuvânt, frumusețe. Este exact ceea ce vă vine în minte atunci când turnați această comoară într-un ceainic. Probabil veți spune că este păcat să preparați infuzie din florile uscate frumos colorate, dar credeți-ne, corpul o să vă mulțumească. Și nu numai aceasta, imediat după ce turnați apa fierbinte, vă așteaptă o surpriză cu adevărat mare, așa că nu ezitați și încercați.
Compoziție
Flori de malva 100%Infuzia și gustul plantei
Infuzia în etapa finală a infuzării are o combinație foarte specifică de nuanțe verzi și albastre. Gustul este plăcut dulce cu o linie pronunțată de plante.
Originea plantei
Nalba maură este o rudă foarte apropiată a nalbei de pădure, ceea ce reiese și din denumirea sa latină Malva sylvestris var.mauritiana. Crește predominant în Peninsula Iberică și în zonele din Africa de Nord. Este o plantă perenă, care atinge o înălțime de 1,5 metri. Cu flori mov de până la cinci centimetri nu poate fi trecută cu vederea în natură.
Deși nalba maură se găsește frecvent pe pajiști și pășuni, în scopul fitoterapiei (tratamentului cu plante), este preferată cultivarea controlată a acesteia. Astfel se protejează mai bine împotriva efectelor nocive ale mediului și, de asemenea, se menține mai ușor calitatea și cantitatea substanțelor benefice pentru organism.
Florile, la fel ca și frunzele, au fost considerate întotdeauna în locurile lor de origine ca fiind ușor accesibile și totuși prin puterea lor sunt un pilon excepțional al medicinei naturiste. După înflorire completă, florile se adună cu grijă și apoi se lasă să se usuce în lumina directă a soarelui. Pentru uz intern și extern, acestea sunt apoi macerate sau se prepară un decoct din ele. Se folosesc și pentru decorarea mâncărurilor. Se potrivesc minunat în salate și ca decor pentru terciuri și deserturi. În afara gastronomiei, se folosesc și la vopsirea țesăturilor, ceea ce nu este surprinzător având în vedere nuanțele lor fermecătoare.
Floarea de nalbă este un fel de cameleon al lumii ceaiului. În momentul preparării cu apă fierbinte, veți obține o infuzie albastră frumoasă, care se va schimba treptat în nuanțe verzi-albastre. Dar, dacă adăugați câteva picături de lămâie, decoctul va deveni roz. Spectacol garantat pentru oaspeți și iubitorii de ceaiuri de plante deosebite.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 8-10 minute | 1,5 - 2 lingurițe la 2-2,5 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul se prepară cu apă clocotită de 100 °C, în raport de 1,5-2 lingurițe la 200-250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1-2 lingurițe în plus.
- Timp de infuzare 8-10 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.