075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

FLORI DE NALBĂ (Malva mauritiana) - plantă

Cod: 1622

Într-un cuvânt, frumusețe. Este exact ceea ce vă vine în minte atunci când turnați această comoară într-un ceainic. Probabil veți spune că este păcat să preparați infuzie din florile uscate frumos colorate, dar credeți-ne, corpul o să vă mulțumească. Și nu numai aceasta, imediat după ce turnați apa fierbinte, vă așteaptă o surpriză cu adevărat mare, așa că nu ezitați și încercați.

Pachete mari:
Pachete mici:
135,8 Lei /250 g 54,3 Lei /100 g
Vom livra joi, 23. 9. 2021
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Dulceag, Fin
Pentru copii
Pentru copii:
de la 3 ani

Compoziție

Flori de malva 100%

Infuzia și gustul plantei

Infuzia în etapa finală a infuzării are o combinație foarte specifică de nuanțe verzi și albastre. Gustul este plăcut dulce cu o linie pronunțată de plante.

Originea plantei

Nalba maură este o rudă foarte apropiată a nalbei de pădure, ceea ce reiese și din denumirea sa latină Malva sylvestris var.mauritiana. Crește predominant în Peninsula Iberică și în zonele din Africa de Nord. Este o plantă perenă, care atinge o înălțime de 1,5 metri. Cu flori mov de până la cinci centimetri nu poate fi trecută cu vederea în natură.

Deși nalba maură se găsește frecvent pe pajiști și pășuni, în scopul fitoterapiei (tratamentului cu plante), este preferată cultivarea controlată a acesteia. Astfel se protejează mai bine împotriva efectelor nocive ale mediului și, de asemenea, se menține mai ușor calitatea și cantitatea substanțelor benefice pentru organism.

Florile, la fel ca și frunzele, au fost considerate întotdeauna în locurile lor de origine ca fiind ușor accesibile și totuși prin puterea lor sunt un pilon excepțional al medicinei naturiste. După înflorire completă, florile se adună cu grijă și apoi se lasă să se usuce în lumina directă a soarelui. Pentru uz intern și extern, acestea sunt apoi macerate sau se prepară un decoct din ele. Se folosesc și pentru decorarea mâncărurilor. Se potrivesc minunat în salate și ca decor pentru terciuri și deserturi. În afara gastronomiei, se folosesc și la vopsirea țesăturilor, ceea ce nu este surprinzător având în vedere nuanțele lor fermecătoare.

Floarea de nalbă este un fel de cameleon al lumii ceaiului. În momentul preparării cu apă fierbinte, veți obține o infuzie albastră frumoasă, care se va schimba treptat în nuanțe verzi-albastre. Dar, dacă adăugați câteva picături de lămâie, decoctul va deveni roz. Spectacol garantat pentru oaspeți și iubitorii de ceaiuri de plante deosebite.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 8-10 minute Cantitatea 1,5 - 2 lingurițe la 2-2,5 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul se prepară cu apă clocotită de 100 °C, în raport de 1,5-2 lingurițe la 200-250 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1-2 lingurițe în plus.
  3. Timp de infuzare 8-10 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


FLOARE DE HIBISSCUS - karkade
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

FLOARE DE HIBISSCUS - karkade

Probabil cunoașteți frumoasa floare mare de hibiscus roșu. Dar știați că in Asia, Africa, Thailanda și America de Sud sunt de asemenea foarte populare ca si planta și prepararea băuturilor răcoritoare? Sunt făcute din ea gemuri, sucuri, mâncăruri aromate ... Floarea de hibiscus are un gust plăcut acrisor și, în plus, multe efecte pozitive asupra sănătății. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
37,3 Lei /250 g 14,9 Lei /100 g
Vom livra joi, 23. 9. 2021

CEAI ALBASTRU - plantă ( Clitoria ternatea )
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEAI ALBASTRU - plantă ( Clitoria ternatea )

Clitoria Ternatea ,floarea clitors sau floarea de mazare a fluturilor. Stie sa surprinda! Inafara ca coloreaza apa intr-o culoare turcoaz neasteptat de frumoasa, ea contine substante care ajuta organismul in general.Timp de secole folosita de Ayurveda, stiinta contemporana efectele acestei plante a supus unei examinari atente. Ceaiul albastru nu cumparati in supermarket. Este rar. Bucurati-va de el sau adaugati-va cateva flori uscate in bautura preferata. Ajuta si uimeste. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

NALBĂ DE PĂDURE FRUNZE (Malva sylvestris) - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

NALBĂ DE PĂDURE FRUNZE (Malva sylvestris) - plantă

Ați gustat vreodată ceai din cașul-popii, turta-popii sau covrigei? Nu trebuie să ezitați, toate acestea sunt doar denumiri populare pentru o plantă foarte utilă numită nalbă. Această plantă decorează multe pășuni cu petalele sale violete, iar frunzele sale uscate se găsesc în multe farmacii naturiste de acasă. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
20,8 Lei /250 g 8,3 Lei /100 g
Vom livra joi, 23. 9. 2021
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »