FLORI DE SOC NEGRU (Sambucus nigra) - plantă
Va fi frig, va fi îngheț, pasăre unde vei merge, unde te vei ascunde? Mă voi ascunde în soc și când va trece, voi ieși. Socul negru apare în cântecele populare și în recomandările populare. Este potrivit nu numai pentru decorațiuni de iarnă. Datorită conținutului de uleiuri esențiale, taninuri, mucilagii, glicozide și vitamina C, florile sale sunt un ajutor excelent în răceli, febră, probleme digestive și migrene.
Compoziție
Soc negru 100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Infuzia de culoarea mierii este plină de aromă florală dulce, un gust proaspăt și un retrogust ușor amar.
ORIGINEA PLANTEI
Dacă mitologia din jurul acestei plante este cel puțin pe jumătate adevărată, atunci socul negrul este cu adevărat minunat. Se spune că poți vedea iadul prin focul din lemnul de soc. Atunci când plantați un arbust de soc în fața casei, veți alunga pur și simplu toate relele, vrăjitoarele și diavolii. Numai atunci când îl tăiați, trebuie să fiți atenți și să cântați o melodie specială, altfel ghinionul se va lipi de călcâie. Și cu siguranță veți face bine dacă veți oferi o crenguță unui cuplu de tineri căsătoriți. Le veți oferi o doză bună de noroc.
Socul negru este un arbust cu o înălțime de până la șapte metri sau un copac mai mic. Poate fi întâlnit în întreaga emisferă nordică, unde caută un sol umed, bogat în nutrienți. Scoarța superioară tânără și frunzele zdrobite au un miros neplăcut. În schimb parfumul florilor înflorite vă va încânta pur și simplu. Socul înflorește din mai până în iulie, iar la sfârșitul lunii august îl puteți vedea, dens împodobit cu bobițe negre.
Toate părțile plantei conțin alcaloidul sambucină și sambucinigrină glicozidă. Aceste substanțe pot provoca probleme de sănătate atunci când sunt consumate fără a fi preparate termic. Din fericire, efectele lor sunt neutralizate prin fierbere sau uscare. Prin urmare, din socul negru se produc siropuri, gemuri sau băuturi alcoolice.
În medicina naturistă, întreaga plantă a fost întotdeauna folosită, dar rolul principal l-au avut florile uscate. Din acestea se prepară infuzii gustoase și parfumate, care combat răcelile și alte afecțiuni. Puteți savura decoctul în doze rezonabile timp de două luni, după care vă recomandăm să faceți o pauză.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 15 minute | 2 čajové lžičky na 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul de plante adăugați apă clocotită de 100 °C în proporție de 2 lingurițe de ceai la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1-2 lingurițe în plus.
- Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
- La copii sub 4 ani recomandăm jumătate din doză.