FORMOSA OOLONG SUPERIOR
Ceaiurile oolong sunt delicate, excepțional de delicioase și fermecător de răcoritoare. Formosa Superior nu face excepție. Ceaiul ușor din grădinile tradiționale chinezești este potrivit pentru a fi consumat pe tot parcursul zilei, precum și pentru momentele prețioase de relaxare. În gustul său veți găsi flori și fructe, aroma sa vă va încânta cu dulceața delicată a piersicilor coapte. Permiteți-vă un răsfăț!
Compoziție
Oolong 100%Infuzia și gustul ceaiului
Formosa Oolong Superior oferă o infuzie de culoare aurie și o aromă foarte distinctivă, dar plăcută - miroase a piersici coapte. De fapt veți găsi fructe și în gustul său plin, completat de note de flori exotice, nu intruzive, dar clare.
Acest ceai este cel mai bun în formă pură, fără arome și îndulcire. Este excelent și sub formă de ceai cu gheață.
Originea ceaiului
Iubitorii de ceai cunosc, de obicei, provincia chineză Fujian. În cea mai mare parte este o regiune muntoasă cu zone forestiere extinse, se situează pe coasta de sud-est a țării și este mărginită de provinciile la fel de renumite Zhejiang și Jiangxi în nord și vest și Guangdong în sud. La est este scăldată de apele Mării Chinei de Sud.
Ceaiul face parte integrantă din Fujian de peste 5.000 de ani. Regiunea produce în principal ceai verde de plantație, dar și ceaiuri negre grozave, ceaiuri albe uimitoare și, de asemenea, ceaiuri oolong magnifice. Clima, altitudinea și solul bogat în minerale oferă arbuștilor de ceai chinezesc (Camellia sinensis) tot ce au nevoie pentru a se dezvolta bine.
Oolong-urile sunt descrise în China drept ceaiuri galben-verzi sau semi-verzi, deoarece sunt un fel de tranziție între ceaiul verde și cel negru. Prima mențiune provine de la mijlocul secolului al XVIII-lea, din perioada dinastiei Qing. Cuvântul oolong înseamnă dragon negru.
Așa cum gustul specific al ceaiurilor oolong este unic, la fel este și producția lor. De îndată ce muncitorii culeg frunzele din arbuști, le lasă să veștejească pentru scurt timp la lumina directă a soarelui. Apoi le pun în tăvi și le scutură ușor, astfel încât structura lor să se zdrobească. Această etapă este urmată de „odihnă” și o nouă scuturare. Acest proces, numit „scuturarea verdelui”, trebuie repetat de mai multe ori. Până când fermentația atinge exact gradul (procentual) dorit. Oolong-urile sunt fermentate sub 20%, peste 20%, în jur de 40 și între 50 și 70%. La final, desigur, frunzele trebuie încălzite brusc pentru a finaliza fermentația, apoi se răcesc, rulează și usucă.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 - 90 °C | 5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul turnați apă fierbinte de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.