075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

FORMOSA OOLONG SUPERIOR

Cod: 1567

Ceaiurile oolong sunt delicate, excepțional de delicioase și fermecător de răcoritoare. Formosa Superior nu face excepție. Ceaiul ușor din grădinile tradiționale chinezești este potrivit pentru a fi consumat pe tot parcursul zilei, precum și pentru momentele prețioase de relaxare. În gustul său veți găsi flori și fructe, aroma sa vă va încânta cu dulceața delicată a piersicilor coapte. Permiteți-vă un răsfăț!

Pachete mari:
Pachete mici:
52,0 Lei /250 g 20,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
China
Regiune
Regiune:
Fujian
Gust
Gust:
Fructe, Floral
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă

Compoziție

Oolong 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Formosa Oolong Superior oferă o infuzie de culoare aurie și o aromă foarte distinctivă, dar plăcută - miroase a piersici coapte. De fapt veți găsi fructe și în gustul său plin, completat de note de flori exotice, nu intruzive, dar clare.

Acest ceai este cel mai bun în formă pură, fără arome și îndulcire. Este excelent și sub formă de ceai cu gheață.

Originea ceaiului

Iubitorii de ceai cunosc, de obicei, provincia chineză Fujian. În cea mai mare parte este o regiune muntoasă cu zone forestiere extinse, se situează pe coasta de sud-est a țării și este mărginită de provinciile la fel de renumite Zhejiang și Jiangxi în nord și vest și Guangdong în sud. La est este scăldată de apele Mării Chinei de Sud.

Ceaiul face parte integrantă din Fujian de peste 5.000 de ani. Regiunea produce în principal ceai verde de plantație, dar și ceaiuri negre grozave, ceaiuri albe uimitoare și, de asemenea, ceaiuri oolong magnifice. Clima, altitudinea și solul bogat în minerale oferă arbuștilor de ceai chinezesc (Camellia sinensis) tot ce au nevoie pentru a se dezvolta bine.
Oolong-urile sunt descrise în China drept ceaiuri galben-verzi sau semi-verzi, deoarece sunt un fel de tranziție între ceaiul verde și cel negru. Prima mențiune provine de la mijlocul secolului al XVIII-lea, din perioada dinastiei Qing. Cuvântul oolong înseamnă dragon negru.

Așa cum gustul specific al ceaiurilor oolong este unic, la fel este și producția lor. De îndată ce muncitorii culeg frunzele din arbuști, le lasă să veștejească pentru scurt timp la lumina directă a soarelui. Apoi le pun în tăvi și le scutură ușor, astfel încât structura lor să se zdrobească. Această etapă este urmată de „odihnă” și o nouă scuturare. Acest proces, numit „scuturarea verdelui”, trebuie repetat de mai multe ori. Până când fermentația atinge exact gradul (procentual) dorit. Oolong-urile sunt fermentate sub 20%, peste 20%, în jur de 40 și între 50 și 70%. La final, desigur, frunzele trebuie încălzite brusc pentru a finaliza fermentația, apoi se răcesc, rulează și usucă.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 80 - 90 °C Timp de pregătire 5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceaiul turnați apă fierbinte de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timpul de infuzare este de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


OOLONG TIE KUAN YIN, Zeița de fier
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

OOLONG TIE KUAN YIN, Zeița de fier

Cea mai înaltă clasă a acestui Oolong este cea mai scumpă. Zeita de fier din Fujian, China, caută iubitori de ceai experimentati pentru proprietăți extraordinare de gust și aromă. Se recomandă pregătirea folosind metoda Gong Fu Cha. Atunci dă din el ce e mai bun - caracterul bogat, gustul lung și nobilimea maximă. Acum si voi puteti trai totul. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
67,1 Lei /250 g 26,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024

LAPTE OOLONG
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

LAPTE OOLONG

Laptele, așa cum îl știm, este delicat, neted, catifelat, dulce.... Cum poate fi un ceai Oolong de lapte? Exact la fel! Milk Oolong, o delicatesă din Taiwan, are un gust neobișnuit de fin și o aromă dulceagă. Este cultivat într-un peisaj natural uimitor, plin de dealuri și podișuri verzi. Producției acestui ceai se acordă o atenție deosebită. Nu e de mirare că este unul dintre cele mai apreciate soiuri. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
111,4 Lei /250 g 44,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024

YUNNAN GREEN SUPERIOR - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

YUNNAN GREEN SUPERIOR - ceai verde

Foarte rar, delicat și foarte gustos. Acest lucru poate fi descris pe scurt de Yunnan Green Superior, un ceai cu un procent extraordinar de mare a frunzelor argintii. Experții vor aprecia bautura proaspătă cu aromă de fructe, pentru ceilalti este o modalitate de a deschide lumea ceaiurilor verzi.Va duce în grădini cu aer proaspăt de munte si cu miros de flori. Ar fi pacat să nici nu incercati. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
52,4 Lei /250 g 21,0 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »