Frunze de mure (Rubi fruticosi folium)
Frunzele de mure se adaugă în multe amestecuri de ceai, deoarece susțin funcția respiratorie normală și nivelul normal al glicemiei. Acum le puteți adăuga la ceaiul preferat sau la plantele preferate, dar în același timp aveți posibilitatea de a prepara un ceai simplu numai din frunze de mure. Aceasta va avea un gust delicat, ușor astringent la final. Furnizează taninuri, vitamine și minerale.
Compoziție
Frunze de mure 100%Infuzia și gustul ceaiului
Frunzele de mure oferă o culoare galbenă, vibrantă, atunci când se toarnă peste apă fierbinte. Ceaiul are o aromă de plante, delicată, cu o notă ușor astringentă la final. Puteți adăuga frunze uscate de mure la plantele dumneavoastră preferate pentru a crea propriul amestec de ceai unic. De asemenea, le puteți folosi ca atare.
Originea ceaiului
Știați că murul și zmeurul fac parte din familia Rosaceae, genul Rubus ? De fapt, genul Rubus include un număr foarte mare de plante și este unul dintre cele cu adevărat complexe atunci când vine vorba de clasificarea lor sistematică. Pentru noi este suficient să știm că printre reprezentanții săi se numără, pe lângă mure și zmeura.
Pentru cei mai mulți dintre noi, arbustul (Rubus plicatus) este țufișul pe care cresc mure. Murele dulci și acrișoare se consumă atât proaspete, cât și procesate. Murele pot fi folosite pentru a prepara sucuri, gemuri, siropuri sau deserturi. Însă, frunzele acestor arbuști pereni sau bienali sunt cele care ne interesează mai mult acum decât fructele.
Murele fac tije lungi care se îndoaie spre pământ și care pot prinde rădăcini atunci când intră în contact cu solul. Acestea sunt de obicei acoperite cu spini.
Frunzele au între trei și cinci vârfuri, florile sunt albe, iar fructele sunt de culoare roșu închis, violet sau galben. Acești arbuști cresc în aproape toată lumea. Unii caută umbra, alții iubesc soarele. Îi puteți găsi în jurul pădurilor, pe marginea drumurilor sau pe versanții dealurilor.
Frunzele de mure sunt bogate în taninuri, fibre, conțin vitaminele A, B și C, dar și fier sau potasiu. Ceaiul din frunze de mure va susține în special funcția respiratorie normală și nivelul normal al glicemiei.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 15 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul se prepară cu apă clocotită la 100 °C în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se infuzează timp de 15 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.