

FRUNZE DE PĂPĂDIE (Taraxacum officinale) - plantă
Buruiană sau plantă medicinală? Păpădia este de doi în unu. Unora nu le place să o vadă în grădină, alții o caută unde pot. Bucurați-vă de proprietățile sale minunate pe tot parcursul anului și oriunde v-ați afla. Despre frunzele păpădiei se menționează în scrierile vechi, precum și în studiile științifice actuale. Ajută în digestie și problemele pielii, readuc energia.
Compoziție
Păpădie 100%ORIGINEA PLANTEI
Puține plante pot transforma o fată într-o prințesă în câteva minute. Și puține flori pot fi un aliat atât de constant pentru mame în eliminarea petelor de pe haine. Primul lucru se datorează florilor strălucitoare caracteristice, din care se împletesc coronițe din cele mai vechi timpuri. Și cel de-al doilea lucru se datorează sucului lipicios colorat (latex) care curge din tulpinile rupte.
Păpădia sau Taraxacum officinale este o plantă tipică de vară. La sfârșitul verii, frorile sale se maturizează, pe care le cunoaștem cu toții cu puf de argint. Păpădia înaltă de până la 40 cm se găsește practic în întreaga emisferă nordică, dar preferă o zonă temperată. Coroana sa galbenă tipică este de fapt o grupare de până la 300 de flori mici. Cei interesați de un gazon englezesc perfect nu sunt entuziasmați de aceasta, dar atunci când lunca devine aurie din cauza acesteia, este o priveliște frumoasă.
Păpădia este o plantă comestibilă. Puteți găsi rețete pentru prepararea salatei de păpădie, a ciorbei sau a vinului. Mierea din această floare este de asemenea excelentă și o băutură similară cu cafeaua, dar fără cofeină, se prepară din rădăcina prăjită. Dar, este foarte populară mai ales pentru efectul său pozitiv asupra sănătății noastre. Decoctul ușor amar se fierbe pur și simplu din frunze uscate sau partea aeriană a plantei. Datorită vitaminelor conținute (K, A, C sau B) și altor substanțe importante, este benefică, de ex. pentru creșterea imunității. O puteți consuma în doze rezonabile până la opt săptămâni, după care vă recomandăm să faceți o pauză.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste păpădie puneți apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se lasă la infuzat timp de 15 minute după care se strecoară.




















Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

FRUNZE DE URZICĂ - plantă

MUȘEȚEL - FLOARE PURA
