Ghimbir BIO - pulbere
De ce să vă condimentați băutura preferată cu un vârf de cuțit de ghimbir? Răspunsul este evident! Pentru că îi dă atât un gust bun, cât și o mulțime de substanțe minunate. Cu ajutorul lor, veți stimula metabolismul carbohidraților și vitalitatea. Pulberea de rizom de ghimbir peruan 100% are o putere foarte mare. Credem că este chiar mai picant decât ghimbirul proaspăt ras de la supermarket. Încercați diferența.
Compoziție
Ghimbir BIO 100%Infuzia și gustul plantei
Pulberea de ghimbir bio are o culoare nisipie, gustul său este piperat, picant, puțin dulce. Fiind un produs obținut doar prin prelucrarea mecanică a rizomului, nu se dizolvă niciodată complet în băuturi. Îl puteți adăuga la ceai, la smoothie-uri, dar poate servi și drept condiment pentru o varietate de mâncăruri dulci și sărate.
Originea ceaiului
Poate părea că ghimbirul nu prea se potrivește în Peru. La urma urmei, provine din Asia de Sud-Est, și acolo este cel mai popular. Adevărul este că peruanii iubesc la propriu rizomii picanți ai acestei plante și Peru este unul dintre primii cinci producători din lume. Natura sa, clima, solul vulcanic bogat și umiditatea sunt extrem de benefice pentru ghimbir. Condițiile din Peru îi permit să crească mai încet, ceea ce îl face mai gustos și mai aromat decât ghimbirul din Asia.
În Peru, cultivatorii de ghimbir se concentrează în special pe practici sustenabile și organice. Aceștia evită pesticidele și folosesc îngrășăminte naturale. Acest lucru face ca ghimbirul lor să fie deosebit de delicios și căutat. În 2020, țara a raportat o producție de 20.000 de tone de ghimbir, ceea ce reprezintă o creștere de 15 % de la an la an. 95 % a fost ghimbir de calitate ecologică, o cale pe care fermierii peruani intenționează să o continue.
Să adăugăm câteva informații suplimentare despre planta în sine. Ghimbirul (Zingiber officinale) este o plantă perenă, înaltă de aproximativ un metru, cu frunze lungi. Nu înflorește aproape deloc, deoarece se reproduce prin rizomi. După cum am menționat deja, este originară din Asia și în prezent se cultivă în India, China, Thailanda, dar și în Jamaica, Mexic și Peru. Rizomii de ghimbir sunt bogați în potasiu, magneziu, fosfor, vitamina C și E. De asemenea, conțin uleiuri esențiale, flavonoide, alcaloizi și alte substanțe fotochimice.
Gingerolii se află în spatele aromei picante a ghimbirului. Ghimbirul este utilizat în mod obișnuit pentru a prepara ceaiuri, amestecuri de ceaiuri, băuturi sau lichioruri de fructe sau pentru a condimenta mâncăruri dulci și sărate. De altfel, ghimbirul este unul dintre cele mai recomandate condimente în conformitate cu Ayurveda.
Un adult nu trebuie să depășească o doză de 4 g pe zi; persoanele care suferă, de exemplu, de calculi biliari sau de diabet sunt sfătuite să consulte un medic cu privire la utilizarea ghimbirului.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 °C | 5 minute | Půl čajové lžičky na 200-250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ghimbir se toarnă apă fierbinte de 80 ⁰C, în proporție de o jumătate de linguriță de ghimbir la 200-250 ml de apă.
- Se lasă la infuzat timp de 5 minute acoperit.
- Apoi se strecoară. Nu depășiți doza recomandată de 4 g pe zi.