

Goji proaspăt - ceai verde
Combinația de ceai verde de calitate și plante sau fructe poate crea o băutură armonioasă, revigorantă și care să ofere energie. Este exact cazul ceaiului Goji proaspăt. L-am amestecat din popularul ceaiuri gunpowder, sencha tradițional și nu mai puțin populare fructe goji. Este un ceai care poate fi consumat toată ziua, ideal în timpul serviciului sau de pus într-un termos, de exemplu pentru o drumeție în munți. Îl puteți consuma fierbinte, călduț sau cu gheață. Este bun în fiecare variantă.
Compoziție
Ceai verde China Gunpowder, Ceai verde Sencha, Goji 8%, Iarba de lamaie, Flori de rodie, Aromă naturalăInfuzia și gustul ceaiului
Ceaiul verde Goji proaspăt se caracterizează prin gustul tipic al ceaiurilor verzi, care este completat de o notă dulce-acrișoară ale fructelor goji și de prospețimea subtilă a ierbii de lămâie. Astringența ceaiului este aproape absentă, dar nu-i lipsesc nuanțele bogate de fructe. Infuzia are o culoare galben-portocalie, are aromă de ceai verde proaspăt.
Originea ceaiului
Ambele ceaiuri verzi, pe care le-am pus în acest amestec provin din China. Chiar acolo a început să fie scrisă povestea ceaiului, și anume în anul 2737 î.e.n. Oalele de ceai găsite de arheologi în mormintele dinastiei Han arată că această băutură a fost savurată de oameni între anii 206 î.e.n. până în 220 e.n.
Una dintre cele mai vechi metode de prelucrare a frunzelor de ceai din China este rularea. Un exemplu este ceaiul gunpowder (Zhu cha), un ceai care seamănă cu bile minuscule de praf de pușcă. Cel mai mare producător al său este provincia Zhejiang, ale cărei plantații de ceai sunt în mod curent îngrijite de micii fermieri. Frunzele de ceai se lasă la ofilit pentru scurt timp după recoltare, apoi se prăjesc în tigăi mari și se rulează. În cele din urmă, ceaiul trebuie să fie uscat, sortat și ambalat. Ceaiul gunpowder se caracterizează printr-un gust dulce-amărui, cu o ușoară nuanță de fum.
Ceaiul sencha, spre deosebire de gunpowder, nu este atât de tipic pentru China, producția sa fiind în mod tradițional dedicată grădinilor de ceai japoneze. Cu toate acestea, chiar și producția chinezescă atinge parametri excelenți, după cum puteți vedea datorită ceaiului Goji proaspăt. Ceaiul nu se prăjește în tigăi (ceea ce se obișnuiește la sortimentele chinezești), dar se expune în mod repetat la abur. Astfel se oprește fermentația. Apoi muncitorii îl amestecă, usucă și sortează frunzele. Ceaiul sencha ca și gunpowder, este ușor de recunoscut - miroase și are gust proaspăt de iarbă, aspectul său seamănă cu ace plate.
Acum rămâne să mai adăugăm o descriere a fructelor goji. Se spune că sunt superalimente și sunt o sursă de mulți antioxidanți datorită valorii lor nutritive ridicate. Să menționăm că fructele portocalii conțin în principal vitamina B2, vitamina C și fier (100 de grame conțin 100% din doza zilnică recomandată!), dar și potasiu, zinc și calciu, acizi grași, carotenoizi și acid linoleic. Au gust dulce-acrișor, deci pot fi consumate ca atare, dar adesea se adaugă la băuturi, terci sau deserturi."
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul verde se prepară cu apă fierbinte de 70-80 °C, într-un raport de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 2-3 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

SENCHA MERIȘOARE - CĂPȘUNI - ceai verde

ELIXIRUL VIEȚII VEȘNICE - ceai verde
