Guduchi Bio (Tinospora cordifolia) - pulbere
Dacă planta a primit numele după elixirul, care a oferit zeilor hinduși nemurirea și tinerețea veșnică, atunci nu se poate să nu avem cerințe și așteptări mari. Și guduchi le poate îndeplini pe toate. Pulberea măcinată fin din tulpina de tinospora cordifolia, care a fost cultivată organic în armonie cu natura, va aduce beneficii corpului și va mângâia sufletul.
Compoziție
100%Infuzia și gustul plantei
Guduchi are un gust amar, motiv pentru care adesea se amestecă, de exemplu, cu lapte sau alte plante. Infuzia în sine are o nuanță maro deschisă cu reflexe aurii, care seamănă cu decoctul de ghimbir.
Originea plantei
Guduchi, cu denumirea sa latină Tinospora cordifolia, este numită și chinina indiană. Această plantă cățărătoare poate fi găsită și sub denumirea de giloy sau amrita. În sanscrită, amrit înseamnă nectar și, în legătură cu învățăturile ayurvedice, guduchi este, prin urmare, denumit nectarul zeilor. Crește în unele părți din peninsula indiană, Myanmar și Sri Lanka. Are frunze mari în formă de inimă și produce fructe roșii. Tulpina este albă în interior și devine ușor galbenă la suprafață atunci când este tăiată.
În Ayurveda, guduchi a fost foarte apreciat de mii de ani. Acționează asupra tuturor celor trei dosha, adică mișcare, energie și metabolism. De asemenea, se pune accentul pe cultivarea organică, fără utilizarea substanțelor chimice din partea omului. Deși întreaga plantă poate fi folosită pentru efectele sale benefice, pe piață veți întâlni mai ales tulpina prelucrată a acestei plante, sub formă de pulbere sau tinctură.
În mod tradițional, guduchi se adaugă în lapte, dar nici apa caldă pură cu siguranță nu va strica nimic. De asemenea, se amestecă cu alte plante pentru a spori aroma și pentru a multiplica beneficiile pentru sănătate, de exemplu, merge minunat cu turmericul. Dacă presărați pulberea în alcool, puteți obține o loțiune de casă pentru tot felul de afecțiuni. Deoarece este un adaptogen, adică un stimulent al imunității și un ajutor pentru gestionarea stresului, nu se recomandă utilizarea internă continuă pe termen lung.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
1 linguriță la 2,5 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Pulberea de Guduchi se amestecă în apă, în proporție de 1 linguriță la 250 ml de apă.
- Se administrează de 2 ori pe zi, de preferință dimineața și după-amiaza. Seara poate provoca insomnie.
- Utilizare recomandată timp de 2-3 luni.