

INDIA DE SUD NILGIRI FOP BIO - ceai negru
Bios înseamnă viață și BIO înseamnă că tocmai ați găsit un alt produs al agriculturii ecologice. Grădinile de ceai nu au rămas în urmă în această privință. Cultivarea arborilor de ceai fără îngrășăminte industriale și substanțe pentru stropire nu este nimic nou. Natura știe bine ce trebuie să facă. În sudul Indiei Nilgiri, are grijă de multă umiditate și soare, astfel că ceaiul local are un gust dulce și plăcut condimentat. În jurul ei cresc o mulțime de condimente aromate. Ceaiul Nilgiri este cules manual la o înălțime excepțională de până la 2700 m, cu un gust caracteristic tipic pentru ceaiurile Nilgiri, cu note de condimente exotice.
Compoziție
100%INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Ceaiul negru din India de sud Nilgiri FOP BIO este gustos. La fel ca și ceilalți colegi ai săi fermentați, și acesta oferă o astringență răcoritoare, dar, spre deosebire de alte ceaiuri, este și foarte plăcut dulce și în plus - veți găsi în el gustul și aroma mirodeniilor exotice. Veți savura fiecare înghițitură și parfumul vă va copleși.
ORIGINEA CEAIULUI
Puțini oameni știu unde se află regiunea Nilgiri. Nu este de mirare, cu suprafața sa de 2.565 km 2, aparține zonelor cu o importanță mai mică. Cu toate acestea, se scriu destul de multe despre așa-numiții Munții Albaștrii din India. Printre altele și mulțumită ceaiului, care crește acolo încă din 1835. Și cum încă după practicile consacrate de pe vremea colonialismului britanic.
Dealurile Nilgiri fac parte din lanțul muntos Western Ghat Mountain, care se întinde în sudul Indiei. Acolo cresc unele dintre ceaiurile din cele mai cultivate din lume. Sunt foarte aromate, delicate și dulci în mod natural. Deoarece plantațiile de ceai sunt înconjurate de câmpuri de cardamom și piper, deseori identificăm urme de mirodenii în gustul ceaiurilor. În zonă se cultivă și eucalipt, legume și cereale. Culturile sunt irigate numai de ploaie, sistemele de irigare nu sunt construite în Nilgiri. Bogăția naturii locale este evidențiată de trei parcuri naționale și de multe locuri incluse în rezervația biosferei Nilgiri. După regiune sunt denumite mai multe păsări - nilgiri pipit, nilgiri woodpigeon, nilgiri blackbird.
Grădinile de ceai sunt gestionate de micii fermieri, unele plantații sunt în proprietatea fabricilor de procesare. Întregul segment de ceai este reprezentat de Nilgiri Planters´Association of South India. Produsul final este vândut la licitații periodice în Conoor, Coimbatore și Kochi. Peste 50 la sută din ceai merge la export, de obicei este utilizat ca bază a amestecurilor porționate de ceai. Multe grădini de ceai în Nilgiri funcționează în regim de agricultură ecologică. Producția lor este foarte populară și apreciată.
Același lucru este valabil și pentru acest ceai. A fost cules manual și prelucrat cu foarte mare atenție. După ce frunzele de ceai verde s-au veștejit, acestea au fost rulate pentru a elibera sucurile celulare și pentru a începe fermentarea. Datorită acestei etape, ceaiul își schimbă culoarea, gustul și aroma. Doar un specialist foarte experimentat știe când se încheie procesul de fermentare. Aceasta este o chestiune delicată, în care fiecare detaliu joacă un rol important (umiditatea materiei prime, temperatura și durata procesului etc.). După fermentare, ceaiul trebuie uscat într-un flux de aer cald. Tot aici, este necesar să se urmeze o procedura exactă și cu mare atenție. Un aer prea cald arde ceaiul, aerul rece nu îl mai usucă suficient. În ambele cazuri, recolta se poate deteriora. În cazul ceaiului India de Sud Nilgiri FOP BIO, totul s-a dovedit excelent. În fața dvs. aveți un ceai de o calitate excelentă și un gust fantastic.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

DARJEELING BIO SINGTOM - ceai negru

ASSAM TGFOP1 SONIPUR BIO - ceai negru
