075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

INDIA DE SUD NILGIRI FOP BIO - ceai negru

Cod: 1382

Bios înseamnă viață și BIO înseamnă că tocmai ați găsit un alt produs al agriculturii ecologice. Grădinile de ceai nu au rămas în urmă în această privință. Cultivarea arborilor de ceai fără îngrășăminte industriale și substanțe pentru stropire nu este nimic nou. Natura știe bine ce trebuie să facă. În sudul Indiei Nilgiri, are grijă de multă umiditate și soare, astfel că ceaiul local are un gust dulce și plăcut condimentat. În jurul ei cresc o mulțime de condimente aromate. Ceaiul Nilgiri este cules manual la o înălțime excepțională de până la 2700 m, cu un gust caracteristic tipic pentru ceaiurile Nilgiri, cu note de condimente exotice.

Pachete mari:
Pachete mici:
71,9 Lei /250 g 61,2 Lei /250 g 24,5 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 23. 9. 2021
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
India
Regiune
Regiune:
Nilgiri
Gust
Gust:
Dulceag, Condimentat
Pentru copii
Pentru copii:
de la 15 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
600 - 2750m
BIO
BIO:
Da

Compoziție

100%

INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI

Ceaiul negru din India de sud Nilgiri FOP BIO este gustos. La fel ca și ceilalți colegi ai săi fermentați, și acesta oferă o astringență răcoritoare, dar, spre deosebire de alte ceaiuri, este și foarte plăcut dulce și în plus - veți găsi în el gustul și aroma mirodeniilor exotice. Veți savura fiecare înghițitură și parfumul vă va copleși.

ORIGINEA CEAIULUI

Puțini oameni știu unde se află regiunea Nilgiri. Nu este de mirare, cu suprafața sa de 2.565 km 2, aparține zonelor cu o importanță mai mică. Cu toate acestea, se scriu destul de multe despre așa-numiții Munții Albaștrii din India. Printre altele și mulțumită ceaiului, care crește acolo încă din 1835. Și cum încă după practicile consacrate de pe vremea colonialismului britanic.

Dealurile Nilgiri fac parte din lanțul muntos Western Ghat Mountain, care se întinde în sudul Indiei. Acolo cresc unele dintre ceaiurile din cele mai cultivate din lume. Sunt foarte aromate, delicate și dulci în mod natural. Deoarece plantațiile de ceai sunt înconjurate de câmpuri de cardamom și piper, deseori identificăm urme de mirodenii în gustul ceaiurilor. În zonă se cultivă și eucalipt, legume și cereale. Culturile sunt irigate numai de ploaie, sistemele de irigare nu sunt construite în Nilgiri. Bogăția naturii locale este evidențiată de trei parcuri naționale și de multe locuri incluse în rezervația biosferei Nilgiri. După regiune sunt denumite mai multe păsări - nilgiri pipit, nilgiri woodpigeon, nilgiri blackbird.

Grădinile de ceai sunt gestionate de micii fermieri, unele plantații sunt în proprietatea fabricilor de procesare. Întregul segment de ceai este reprezentat de Nilgiri Planters´Association of South India. Produsul final este vândut la licitații periodice în Conoor, Coimbatore și Kochi. Peste 50 la sută din ceai merge la export, de obicei este utilizat ca bază a amestecurilor porționate de ceai. Multe grădini de ceai în Nilgiri funcționează în regim de agricultură ecologică. Producția lor este foarte populară și apreciată.

Același lucru este valabil și pentru acest ceai. A fost cules manual și prelucrat cu foarte mare atenție. După ce frunzele de ceai verde s-au veștejit, acestea au fost rulate pentru a elibera sucurile celulare și pentru a începe fermentarea. Datorită acestei etape, ceaiul își schimbă culoarea, gustul și aroma. Doar un specialist foarte experimentat știe când se încheie procesul de fermentare. Aceasta este o chestiune delicată, în care fiecare detaliu joacă un rol important (umiditatea materiei prime, temperatura și durata procesului etc.). După fermentare, ceaiul trebuie uscat într-un flux de aer cald. Tot aici, este necesar să se urmeze o procedura exactă și cu mare atenție. Un aer prea cald arde ceaiul, aerul rece nu îl mai usucă suficient. În ambele cazuri, recolta se poate deteriora. În cazul ceaiului India de Sud Nilgiri FOP BIO, totul s-a dovedit excelent. În fața dvs. aveți un ceai de o calitate excelentă și un gust fantastic.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceaiul negru se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 linguriță la 150 -200 ml de apă. 
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus. 
  3. Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


15% JOS
OOLONG TIE KUAN YIN, Zeița de fier
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

OOLONG TIE KUAN YIN, Zeița de fier

Cea mai înaltă clasă a acestui Oolong este cea mai scumpă. Zeita de fier din Fujian, China, caută iubitori de ceai experimentati pentru proprietăți extraordinare de gust și aromă. Se recomandă pregătirea folosind metoda Gong Fu Cha. Atunci dă din el ce e mai bun - caracterul bogat, gustul lung și nobilimea maximă. Acum si voi puteti trai totul. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
57,9 Lei /250 g 49,2 Lei /250 g 19,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 23. 9. 2021

15% JOS
SECRETUL MIC LUI BUDDHA - ceai alb
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SECRETUL MIC LUI BUDDHA - ceai alb

Ceai alb și ceai verde, iasomie și hibiscus alb. Ce secret se ascunde în acest ceai vrac cuceritor? Vine din departare, din locuri de natură frumoasă și de la tradiții culturale bogate. De pe pământ, care are ca singura pe lume clădire vizibilă din univers. Misterul este păzit din totdeauna de Buddha. El poate asculta și sa povesteasca. La fel ca ceaiul nostru. Aveți încredere în el ... La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
79,9 Lei /250 g 67,9 Lei /250 g 27,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 23. 9. 2021

GOLDEN YUNNAN SUPERIOR BIO - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GOLDEN YUNNAN SUPERIOR BIO - ceai negru

Cel mai organic dintre toate. Ceaiul din Munții Yunnan poate fi clasat printre hiturile sezonului. A crescut în locul în care sa născut faimosul ceai chinezesc, nu a venit în contact cu îngrășăminte industriale sau cu apă poluată, ingrijit de zeci de mâini gratioase. Raritate excepțională fină ca de catifea! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
90,8 Lei /250 g 36,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 23. 9. 2021
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »