

INDIA DE SUD NILGIRI TGFOP- ceai negru
L-am adus din Munții Albaștri. Înconjurat de cascade, natură sălbatică și pășuni de munte, acest ceai a crescut pentru a-i mulțumi pe toți cei care îi pot aprecia dulceața picantă. Ceaiul South Indian FOP Nilgiri este puternic, parfumat, cu un gust pronunțat de citrice. Acest lucru se datorează condițiilor naturale unice ale munților din sudul Indiei și muncii oneste a micilor cultivatori locali.
Compoziție
Ceai negru NILGIRI 100%INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Ceaiul din India de Sud oferă o infuzie minunată de culoare aurie-portocalie, mirosind a portocale și lămâi. Gustul său este condimentat, dulce și, desigur, citric. Ceaiul South Indian FOP Nilgiri poate fi savurat la micul dejun și se poate adăuga lapte și poate fi îndulcit ușor.
ORIGINEA CEAIULUI
Nilgiri nu este doar un sinonim pentru acest ceai negru excelent. Locuitorii din India atunci când îi pronunță numele se gândesc și la Munții Albaștri - o zonă de la granița dintre Karnataka și Kerala din sudul țării. Cel puțin 24 de vârfuri locale se înalță la peste 2000 de metri deasupra nivelului mării. Nilgiri Hills fac parte dintr-o rezervație a biosferei protejată de UNESCO. Cu siguranță nu este lipsit de interes faptul că au fost descoperite artefacte din perioada preistorică în stepele înalte. În prezent sunt depozitate în colecțiile Muzeului Britanic.
Ceaiul negru Nilgiri este adesea comparat cu ceaiul din Ceylon. Frunzele sunt mai mari, dar infuzia are de obicei un gust mai fin.
Recoltarea are loc din ianuarie până în aprilie și din iulie până în august, când se încheie sezonul ploios. Dimineața devreme, femeile și fetele merg pe plantațiile de ceai pentru a alege frunzele de ceai potrivite. După ce le culeg, le pun în coșuri mari. Când sunt pline, sunt transportate pentru procesare. Fermierii le lasă să vestejească pentru un timp scurt și le rulează între două plăci metalice mari. Astfel se zdrobește structura celulară a frunzelor și sucul eliberat începe fermentarea. În căldură și umiditate, ceaiul își schimbă culoarea, gustul și aroma. Când se încheie procesul, ceaiul se usucă cu aer cald.
Prescurtarea FOP (Flowery Orange Pekoe) din denumire indică o recoltă de calitate care conține lăstari tineri.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

HUANG DA CHA - ceai galben

RUKERI RWANDA OP BIO - ceai negru
