075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

INDIA DE SUD NILGIRI TGFOP- ceai negru

Cod: 840

L-am adus din Munții Albaștri. Înconjurat de cascade, natură sălbatică și pășuni de munte, acest ceai a crescut pentru a-i mulțumi pe toți cei care îi pot aprecia dulceața picantă. Ceaiul South Indian FOP Nilgiri este puternic, parfumat, cu un gust pronunțat de citrice. Acest lucru se datorează condițiilor naturale unice ale munților din sudul Indiei și muncii oneste a micilor cultivatori locali.

Pachete mari:
Pachete mici:
65,9 Lei /250 g 26,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
India
Regiune
Regiune:
Nilgiri
Gust
Gust:
Dulceag, Condimentat
Pentru copii
Pentru copii:
de la 15 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
600m - 2750m

Compoziție

Ceai negru NILGIRI 100%

INFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI

Ceaiul din India de Sud oferă o infuzie minunată de culoare aurie-portocalie, mirosind a portocale și lămâi. Gustul său este condimentat, dulce și, desigur, citric. Ceaiul South Indian FOP Nilgiri poate fi savurat la micul dejun și se poate adăuga lapte și poate fi îndulcit ușor.

ORIGINEA CEAIULUI

Nilgiri nu este doar un sinonim pentru acest ceai negru excelent. Locuitorii din India atunci când îi pronunță numele se gândesc și la Munții Albaștri - o zonă de la granița dintre Karnataka și Kerala din sudul țării. Cel puțin 24 de vârfuri locale se înalță la peste 2000 de metri deasupra nivelului mării. Nilgiri Hills fac parte dintr-o rezervație a biosferei protejată de UNESCO. Cu siguranță nu este lipsit de interes faptul că au fost descoperite artefacte din perioada preistorică în stepele înalte. În prezent sunt depozitate în colecțiile Muzeului Britanic.

Ceaiul negru Nilgiri este adesea comparat cu ceaiul din Ceylon. Frunzele sunt mai mari, dar infuzia are de obicei un gust mai fin.

Recoltarea are loc din ianuarie până în aprilie și din iulie până în august, când se încheie sezonul ploios. Dimineața devreme, femeile și fetele merg pe plantațiile de ceai pentru a alege frunzele de ceai potrivite. După ce le culeg, le pun în coșuri mari. Când sunt pline, sunt transportate pentru procesare. Fermierii le lasă să vestejească pentru un timp scurt și le rulează între două plăci metalice mari. Astfel se zdrobește structura celulară a frunzelor și sucul eliberat începe fermentarea. În căldură și umiditate, ceaiul își schimbă culoarea, gustul și aroma. Când se încheie procesul, ceaiul se usucă cu aer cald.

Prescurtarea FOP (Flowery Orange Pekoe) din denumire indică o recoltă de calitate care conține lăstari tineri.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceai se toarnă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă. 
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus. 
  3. Timpul de infuzare este de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


HUANG DA CHA - ceai galben
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

HUANG DA CHA - ceai galben

Raritate frumoasă pentru momente de meditație liniștită. O experiență extraordinar de delicioasă de ceai din provincia Anhui din China curăță gandurile și ascuteste simțurile. Frunze culese cu atentie se completeaza la acest ceai tipic cu tulpini. Bucurați-vă de gustul proaspăt, ușor de alune și de un miros bland dulce. Cana cu ceai Huang Da Cha vă va duce peste nouă râuri și nouă munți. Acolo unde puteti transforma visele dvs. in realitate. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
65,9 Lei /250 g 26,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023

RUKERI RWANDA OP BIO - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

RUKERI RWANDA OP BIO - ceai negru

Unul dintre cele mai bune ceaiuri africane are gust dulce de caramel. Veți fi cuceriți repede de gustul său prăjit, plin și autentic. Ceaiul negru organic Rukeri Rwanda OP provine de pe dealurile de lângă lacul Kivu. Plantațiile locale sunt renumite pentru ceaiurile lor de calitate, așa că nu este de mirare că există o cerere semnificativă pentru recolta lor. Dacă tânjiți după soare, libertate și bucurie, alegeți frunzele din ceaiul Rukeri. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
59,0 Lei /250 g 23,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023

CEAI NEGRU GEORGIAN MAGHALI ETSERI
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEAI NEGRU GEORGIAN MAGHALI ETSERI

Legendarul ceai georgian aruncă încet haina uitării și aceasta numai datorită muncii oneste a noilor producători, care pun pe primul loc calitatea și respectul pentru meșteșug. O dovadă unică că și în Europa se poate cultiva un ceai excepțional, dar care nu neagă rădăcinile chinezești. Uitați înlocuitorii acestui fenomen din Georgia și gustați singurul, cel adevărat. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
88,2 Lei /250 g 35,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »