075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

JAPAN HOUJICHA BIO - ceai verde

Cod: 1645

Nu, nu, nu ne-am înșelat. Chiar dacă nu se vede din fotografie, houjicha este într-adevăr ceai verde. Și nu oricare. Dar unul extraordinar, surprinzător, delicios, ... Și lista ar putea continua, dar cu siguranță va fi mai bine să vă convingeți singuri. Houjicha, cultivat într-o simbioză perfectă cu natura frumoasă, reprezintă o fuziune magică a meșteșugului tradițional al ceaiului japonez cu metode de prelucrare complet neconvenționale. Și rezultatul merită cu siguranță.

Pachete mari:
Pachete mici:
90,2 Lei /250 g 36,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 23. 9. 2021
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Japonia
Regiune
Regiune:
Kagoshima
Gust
Gust:
Dulceag
Pentru copii
Pentru copii:
de la 6 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
BIO
BIO:
Da

Compoziție

100%

Infuzia și gustul ceaiului

Infuzia are o culoare aurie de caramel și revarsă note intense de ceai ca și în cazul altor ceaiuri verzi. Cu toate acestea, liniile gustative sunt rotunjite plăcut prin prăjire și predomină în ele o dulceață delicată.

Originea ceaiului

Chiar și o situație aparent fără speranță poate duce la o descoperire miraculoasă. Acesta este și cazul ceaiului houjicha. În 1920, un negustor de ceai din Kyoto a fost cu adevărat disperat. Ceaiul său verde, pe care nu a reușit să-l vândă, a început să se învechească și exista riscul să fie aruncat. Prin urmare, a decis un lucru foarte neobișnuit. A prăjit frunzele de ceai pentru a le da o nouă putere și i-a plăcut rezultatul.

Și nu numai lui, houjicha a devenit în scurt timp o băutură foarte populară în Japonia. Cultivarea și recoltarea sunt similare ca și în cazul altor ceaiuri de tip bancha. Deși în acest caz particular, se respectă strict abordarea ecologică fără adăugarea de îngrășăminte chimice inutile. După ce frunzele de ceai se ofilesc, acestea se rulează cu atenție și se întind pe plăci metalice. Aceasta este urmată de o prăjire rapidă și foarte scurtă pe cărbuni încinși, care conferă ceaiului houjicha culoarea și aroma tipică.

Deși seamănă la aspect cu ceaiul negru, după prima înghițitură este clar că păstrează în continuare caracteristicile ceaiurilor verzi. Însă prin prăjire houjicha, și-a pierdut „iuțeala” familiară. Toate gusturile sunt mai delicate, rotunjite și nu veți găsi nici măcar un indiciu de astringență. Dimpotrivă, vei fi întâmpinați de dulceață cu note pronunțate de prăjire și alune. Cea mai mare diferență este conținutul minim de cofeină, astfel încât puteți savura houjicha toată ziua fără teama de a nu dormi noaptea.

Pe piață puteți găsi ceaiul houjicha din sencha sau kukicha, dar bancha este în mod clar în vârful popularității. Datorită conținutului relativ ridicat de vitamina C și catehine și a conținutului scăzut de teină, acest ceai este popular pentru copii sau ca ajutor rapid pentru răceli.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 30 sekund Cantitatea 3g na 115 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul Houjicha se prepară cu apă la temperatură de 100°C în raport de 3 g la 115 ml de apă. Se lasă la infuzat 30 de secunde (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs


Filtru permanent pentru ceai mărime M
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Sita specială dezvoltată, cu material constant, care nu atrage nici un fel de miros sau gust. Să vă bucurati de o bautura mai bună, sita are un capac care servește la acoperirea ceaiului in sita și in acelasi timp servește la scoaterea sitei. Sita este potrivită pentru spalare în mașini de spălat vase. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Vom livra joi, 23. 9. 2021
43,8 Lei cu TVA

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


JAPAN SENCHA BIO - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAPAN SENCHA BIO - ceai verde

Miyazaki japonez nu este doar o stațiune turistică populară. Prefectura de pe insula Kyushu o caută și experți în ceaiul verde. Bio Sencha este un exemplu tipic de producție tradițională locală. Ceaiul excelent, cu gust proaspat si usor, este potrivit pentru savurarea pe tot parcursul zilei. Grădinile de ceai din care le aducem se află la altitudini mai mari unde pomii de ceai sunt crescuți în mod organic. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
63,5 Lei /250 g 25,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 23. 9. 2021

JAPAN GYOKURO  - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAPAN GYOKURO - ceai verde

Asta o să vă placă! Nou în oferta noastră găsiti ceaiul care este servit în Japonia numai oaspetilor prețioși. Se cultivă în condiții foarte speciale, se vinde pentru foarte mulți bani și are un gust deosebit de rar. Japan Gyokuro este cu adevărat special. Oferiți-vă acest lux și gustați ceaiul pentru care japonezii au inventat al cincilea gust. Gyokuro nu este dulce, sărat, acru sau amar. Este pur si simplu umami. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
176,9 Lei /250 g 70,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 23. 9. 2021

JAPAN GENMAICHA KOHKI WITH MATCHA - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAPAN GENMAICHA KOHKI WITH MATCHA - ceai verde

Un alt ceai pe care nu îl veți descoperi oriunde! Genmaich-ul clasic japonez acoperit cu pudra matcha este unic. Cu gustul său, si pentru efectele sale asupra sănătății. Oricui îi plac tonurile prăjite spre final dulce acesta este perfect Și la cine le plac ceaiuri pline de energie, antioxidanți și vitamine nu va fi dezamăgit. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
86,0 Lei /250 g 34,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm joi, 23. 9. 2021
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »