JAPAN HOUJICHA BIO - ceai verde
Nu, nu, nu ne-am înșelat. Chiar dacă nu se vede din fotografie, houjicha este într-adevăr ceai verde. Și nu oricare. Dar unul extraordinar, surprinzător, delicios, ... Și lista ar putea continua, dar cu siguranță va fi mai bine să vă convingeți singuri. Houjicha, cultivat într-o simbioză perfectă cu natura frumoasă, reprezintă o fuziune magică a meșteșugului tradițional al ceaiului japonez cu metode de prelucrare complet neconvenționale. Și rezultatul merită cu siguranță.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia are o culoare aurie de caramel și revarsă note intense de ceai ca și în cazul altor ceaiuri verzi. Cu toate acestea, liniile gustative sunt rotunjite plăcut prin prăjire și predomină în ele o dulceață delicată.
Originea ceaiului
Chiar și o situație aparent fără speranță poate duce la o descoperire miraculoasă. Acesta este și cazul ceaiului houjicha. În 1920, un negustor de ceai din Kyoto a fost cu adevărat disperat. Ceaiul său verde, pe care nu a reușit să-l vândă, a început să se învechească și exista riscul să fie aruncat. Prin urmare, a decis un lucru foarte neobișnuit. A prăjit frunzele de ceai pentru a le da o nouă putere și i-a plăcut rezultatul.
Și nu numai lui, houjicha a devenit în scurt timp o băutură foarte populară în Japonia. Cultivarea și recoltarea sunt similare ca și în cazul altor ceaiuri de tip bancha. Deși în acest caz particular, se respectă strict abordarea ecologică fără adăugarea de îngrășăminte chimice inutile. După ce frunzele de ceai se ofilesc, acestea se rulează cu atenție și se întind pe plăci metalice. Aceasta este urmată de o prăjire rapidă și foarte scurtă pe cărbuni încinși, care conferă ceaiului houjicha culoarea și aroma tipică.
Deși seamănă la aspect cu ceaiul negru, după prima înghițitură este clar că păstrează în continuare caracteristicile ceaiurilor verzi. Însă prin prăjire houjicha, și-a pierdut „iuțeala” familiară. Toate gusturile sunt mai delicate, rotunjite și nu veți găsi nici măcar un indiciu de astringență. Dimpotrivă, vei fi întâmpinați de dulceață cu note pronunțate de prăjire și alune. Cea mai mare diferență este conținutul minim de cofeină, astfel încât puteți savura houjicha toată ziua fără teama de a nu dormi noaptea.
Pe piață puteți găsi ceaiul houjicha din sencha sau kukicha, dar bancha este în mod clar în vârful popularității. Datorită conținutului relativ ridicat de vitamina C și catehine și a conținutului scăzut de teină, acest ceai este popular pentru copii sau ca ajutor rapid pentru răceli.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 30 sekund | 3g na 115 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul Houjicha se prepară cu apă la temperatură de 100°C în raport de 3 g la 115 ml de apă. Se lasă la infuzat 30 de secunde (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.