Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO - ceai verde
Aici este ceva special! Ceaiul japonez rar vă va încânta cu dulceața, delicatețea și o ușoară urmă de nuci la final. Ceaiurile Asamushi își păstrează delicatețea și gustul specific prin expunerea la abur pentru puțin timp încă pe plantație. Gustați din recolta unei ferme ecologice din insula Kyushu. Puteți prepara ceaiul în mod clasic, dar și prin metoda rece. Va fi minunat de fiecare dată.
Compoziție
Ceai verde Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Japan Kabusencha Asamushi BIO oferă o infuzie de culoare deschisă, de la verde la galben-verzui. Infuzia miroase foarte proaspăt, are un gust ușor ierbos, dar în același timp ușor și plăcut dulce. Aroma foarte bogată este completată de note de nuci prăjite.
Acest ceai este potrivit pentru a fi preparat în mod clasic (prin turnarea apei fierbinți), dar este excelent și macerat la temperatura camerei sau la frigider. Bogăția gustului său vă va surprinde plăcut.
Originea ceaiului
S-au scris multe despre ceaiurile verzi din Japonia. Până la urmă, acolo se beau încă din secolul al IX-lea, iar majoritatea plantațiilor de acolo se concentrează asupra lor. Spre deosebire de ceaiul verde din alte părți ale lumii, are un profil de arome specific japonez – iubitorii de ceai îl descriu ca fiind vegetal, cu note verzi care merg până la aroma de alge marine. De aceea, la multe sortimente, se recomandă infuzarea la temperaturi foarte scăzute. Pot elibera nuanțe florale, proaspete și ușor picante. La fel este și în cazul ceaiului Japan Kabusencha Asamushi BIO. Dacă doriți să vă bucurați de toate calitățile sale, cu siguranță nu trebuie să vă fie teamă să experimentați în timpul pregătirii. În acest fel, veți folosi la maximum potențialul, care se ascunde în acest ceai. De unde provine de fapt unicitatea sa? Vă vom spune.
Japan Kabusencha Asamushi BIO provine dintr-o grădină de ceai lucrată în regim de agricultură organică. Acest lucru în sine este o garanție a unei calități excepționale. Plantațiile sunt situate pe insula Kyushu, la o altitudine de aproximativ 500 de metri. Sunt înconjurate de păduri, care le oferă un microclimat deosebit. Acestea țin arborii de ceai practic non-stop în ceață și umbră. Datorită acestui fapt, frunzele lor cresc încet și acumulează L-teanină, care este responsabilă pentru dulceața ceaiului.
Dar fermierii japonezi nu se bazează doar pe umbrirea naturală. Cu două până la trei săptămâni înainte de recoltare, acoperă plantele de ceai chinezesc (Camellia sinensis) cu covoare speciale numite kabuse. Cuvântul kabusecha din denumirea acestui ceai se referă la utilizarea acestor covoare. Al doilea „cuvânt misterios” descrie modul în care au fost manipulate frunzele de ceai după cules. Acesta este un pas în care ceaiul este expus la abur pentru scurt timp chiar în plantație. Acest lucru oprește procesele naturale de oxidare și păstrează cantitatea maximă de substanțe aromatice. Experții fac distincție între asamushi (contactul cu aburul durează 30-40 de secunde), chuumushi (contactul cu aburul durează 40-60 de secunde) și fukamushi (contactul durează 60-180 de secunde). Pentru a completa lista circumstanțelor, care contribuie la calitățile acestui ceai, trebuie să adăugăm și grija fermierilor și procesatorilor de ceai japonezi. Gestionarea plantațiilor în regim BIO fără utilizarea îngrășămintelor industriale necesită sentimente pentru întreg ecosistem natural și o dorință de a-și dezvolta constant cunoștințele și abilitățile. Ceaiul Japan Kabusencha Asamushi BIO se poate pregăti în două moduri. Pentru prepararea tradițională, folosiți 5 grame de ceai la 250 de ml de apă. Fierbeți apa, lăsați să se răcească la 70°C și infuzați ceaiul timp de 90-120 de secunde (sau folosiți apă fierbinte la 80°C și infuzați frunzele timp de 60-90 de secunde).
Puteți testa și prepararea la rece. Turnați 1 litru de apă de izvor peste 10 grame de frunze de ceai și lăsați la temperatura camerei sau la frigider câteva ore.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 1-2 minuty | 5g na 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul verde se prepară cu apă la o temperatură de 80°C în raport de 5g de ceai la 250ml apă, timp de infuzare 30-60 secunde.
- Sau îl puteți prepara cu apă la o temperatură de 90°C și lăsați la infuzat 60-90 de secunde.