JAPAN SENCHA ASAGIRI BIO - ceai verde
Ceaiurile verzi din Japonia sunt pe bună dreptate în topul ceaiurilor, iar ceaiul Asenchiri sencha este o dovadă incontestabilă a acestui lucru. Un ceai excelent, al cărui gust reflectă o armonie perfectă cu natura în timpul cultivării și adevărata artă a maeștrilor de ceai în timpul procesării sale ulterioare. O experiență, în care fiecare iubitor va aprecia gustul unic de umami și prospețimea pe care acest ceai sencha o aduce cu siguranță.
Compoziție
Japan Sencha Asagiri BIO 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia verzuie cu o reflexie aurie pronunțată are un gust intens, în care se joacă interesant dulceața mătăsoasă cu o astringență plăcută încoronată cu note delicate de umami.
Originea ceaiului
Sencha este în mod clar unul dintre cele mai populare tipuri de ceai verde nu numai în patria sa. În traducere, numele său înseamnă ceai prăjit. Însă, acest nume este un pic înșelător. Acesta este un tribut adus ceaiurilor străvechi din China, la care până în prezent oxidarea frunzelor se oprește prin prăjirea în tigăi. Dar, în Japonia, în același scop se folosește aburul, astfel încât frunzele păstrează o nuanță minunată, un gust și o aromă cu adevărat bogate.
Acest Asagiri sencha provine din prefectura Kagoshima, al cărui simbol este vulcanul activ Sakurajima. Datorită acestuia, solul local este incredibil de bogat în minerale, ceea ce în combinație cu climatul cald creează condiții ideale pentru cultivarea organică a arborilor de ceai. Absența substanțelor chimice adăugate, creșterea naturală și extragerea a tot ceea ce este necesar din frumoasa natură înconjurătoare se cunoaște la Asagiri sencha.
Ceaiul sencha Asagiri, cu frunzele sale verzi și ușor ondulate, este considerat un reprezentant al unei clase de calitate superioară. Recoltarea are loc regulat în luna mai, exclusiv în zilele însorite. Se culege manual, astfel încât să poată fi selectate doar frunzele de cea mai înaltă calitate, care apoi sunt lăsate să se odihnească. Drept urmare, sencha se maturizează, pierde notele ierboase nedorite, lăsând doar o aromă frumoasă și un gust proaspăt cu dominanța umami.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
90 °C | 1 minut | 3g la 115ml |
Instrucțiuni de preparare
- Prima infuzie - ceaiul Japan Sencha se prepară cu apă la temperatură de 90°C într-un raport de 3 g la 115 ml de apă. Se lasă la infuzat 1 minut (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
- A doua infuzie - temperatura apei de 95°C, timp de infuzare 1 minut.
- A treia infuzie - temperatura apei 95°C, timp de infuzare 2 minute.
8. 2.