

JAPAN SENCHA BIO - ceai verde
Miyazaki japonez nu este doar o stațiune turistică populară. Prefectura de pe insula Kyushu o caută și experți în ceaiul verde. Bio Sencha este un exemplu tipic de producție tradițională locală. Ceaiul excelent, cu gust proaspat si usor, este potrivit pentru savurarea pe tot parcursul zilei. Grădinile de ceai din care le aducem se află la altitudini mai mari unde pomii de ceai sunt crescuți în mod organic.
Compoziție
Ceai verde Bio Sencha 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia Bio Sencha are o culoare verzuie până la aurie, gustul poate fi influențat foarte bine de timpul de infuzare și de temperatura apei. Cu cât apa pentru infuzie este mai rece, cu atât este mai pronunțată dulceața acesteia din urmă. În apa caldă pe de altă parte, va fi evidențiată astrigența ceaiului. Aroma este echilibrată. În ansamblu, lasă Bio Sencha o impresie foarte răcoritoare, gustul este proaspăt, cu tonuri ierboase, corpul neted cu o picanterie ușoară.
Ceaiul se potrivește excelent pentru ice tea.
Originea ceaiului
Frunzele lungi lucioase ale Bio Sencha provin din arbuștii de ceai ai plantațiilor deschise. Absorb de aceea cantitatea maximă de strălucire solară pe toată perioada creșterii. Pentru Sencha, este tipică rularea lor în ace subțiri. Cultivarea arborilor de ceai chinezești (Camellia sinensis) este supusă unor reglementări foarte stricte. În nici un pas nu este permisă utilizarea ingrășămintelor chimice sau a substanțelor protectoare.
Frunzele de ceai sunt recoltate mecanic. După veștejire, sunt aburite timp de aproximativ un sfert de minut pentru a preveni oxidarea enzimelor. Etape de producție următoare sunt cilindrarea, uscarea și sortarea după calitate.
Prefectura Miyazaki, din care provine Bio Sencha, are un climat cald, umed. În vară, apar taifunuri. Cea mai caldă lună este iulie, cea mai rece ianuarie. La ceaiurile japoneze este valabilă o regulă simplă - cu cât este mai întunecată frunza, cu atât este mai probabil că este de calitate înaltă.
Sencha este una dintre cele mai tipice ceaiuri japoneze. Pe piața locală, reprezintă până la 80%, este vândut vrac sau în pliculețe infuzabile. Se indică faptul că, majoritatea plantațiilor japoneze sunt plantate cu arborii de ceai din soiul Yabukita. Frecvent este însă amestecul frunzelor diferitelor soiuri, pentru obținerea permanentă a gustului identic.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul verde turnați apă fierbinte de 70-80 °C (aproximativ 2 minute după ce fierbe apa), în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Termometru pentru ceai în cutie de lemn

Ceainic cu infuzor - decor floral
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

JAPAN BANCHA PREMIUM - ceai verde

PI LO CHUN - ceai verde
