

JAPAN SENCHA FUKAMUSHI-CHA BIO - ceai verde
Uitați tot ce știți despre ceaiurile verzi japoneze. Că sencha trebuie să fie amară cu reverberații ierboase sau chiar de pește? Înseamnă nu ați gustat încă ceaiul sencha fukamushi-cha, profund aburit. Un ceai extrem de prețios, care va oferi un concert plin delicatețe, dulceață, gust umami atât de apreciat și va aduce pace și liniște în suflet.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia verzuie are nuanțe foarte intense și, în comparație cu alte ceaiuri de tip sencha, este mai delicată și surprinzător de dulceagă, fără un final amar. Gustul umami este foarte puternic, cu un postgust lung.
Originea ceaiului
Ceaiurile japoneze sunt cunoscute pentru faptul să se folosește abur fierbinte pentru a opri oxidarea frunzelor. Exact așa se produce sencha, probabil cel mai popular tip dintre ceaiurile verzi din Țara Soarelui Răsare. Are un gust foarte specific, care poate descuraja pe cineva cu amăreala sa. În anii '60 și '70, producătorii s-au gândit cum să-i atenueze astringența tipică și au găsit un mod simplu.
În cazul unui ceai sencha obișnuit, aburul este lăsat să acționeze timp de aproximativ douăzeci, resp. patruzeci de secunde. Însă, metoda fukamushi constă în extinderea acestei tehnici și repetarea de mai multe ori. Frunzele de ceai sunt lăsate în abur o sută de secunde sau întregul proces se repetă de două ori, de fiecare dată timp de un minut. Frunzele procesate în acest fel sunt foarte fragile, dar aroma și gustul lor sunt incomparabil mai profunde și mai puternice.
Fragilitatea frunzelor menționate este un alt fapt bine cunoscut despre ceaiurile verzi japoneze. De obicei se crede că cele mai bune ceaiuri trebuie să aibă o frunză solidă și întreagă după uscare și firimiturile sunt un semn de clasă inferioară. Însă, acest lucru nu este valabil în cazul ceaiului sencha fukamushi-cha. După o lungă expunere la abur, frunza se rupe foarte ușor, așa că în ceaiul finit puteți da peste un amestec de fragmente mari și mici de frunze, dar și praf fin. Poate că o impresie estetică puțin mai bună este însă compensată de o simbioză perfectă a aromei intense și a gustului catifelat, care oferă un spațiu extraordinar pentru ca farmecul umami să iasă în evidență. O adevărată raritate, datorită căreia nu vă veți mai uita la ceaiul verde ca până acum.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Prima infuzie - ceaiul Japan Sencha se prepară cu apă la temperatură de 90°C într-un raport de 3 g la 115 ml de apă. Se lasă la infuzat 1 minut (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
- A doua infuzie - temperatura apei de 95°C, timp de infuzare 1 minut.
- A treia infuzie - temperatura apei 95°C, timp de infuzare 2 minute.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO - ceai verde

JAPAN SENCHA SATSUMA BIO - ceai verde
