075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

JAPAN SENCHA FUKAMUSHI-CHA BIO - ceai verde

Cod: 1643

Uitați tot ce știți despre ceaiurile verzi japoneze. Că sencha trebuie să fie amară cu reverberații ierboase sau chiar de pește? Înseamnă nu ați gustat încă ceaiul sencha ​​fukamushi-cha, profund aburit. Un ceai extrem de prețios, care va oferi un concert plin delicatețe, dulceață, gust umami atât de apreciat și va aduce pace și liniște în suflet.

Pachete mari:
Pachete mici:
366,7 Lei /250 g 146,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Japonia
Regiune
Regiune:
Kagoshima
Gust
Gust:
Dulceag, Umami
Pentru copii
Pentru copii:
de la 10 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
500m
BIO
BIO:
Da

Compoziție

100%

Infuzia și gustul ceaiului

Infuzia verzuie are nuanțe foarte intense și, în comparație cu alte ceaiuri de tip sencha, este mai delicată și surprinzător de dulceagă, fără un final amar. Gustul umami este foarte puternic, cu un postgust lung.

Originea ceaiului

Ceaiurile japoneze sunt cunoscute pentru faptul să se folosește abur fierbinte pentru a opri oxidarea frunzelor. Exact așa se produce sencha, probabil cel mai popular tip dintre ceaiurile verzi din Țara Soarelui Răsare. Are un gust foarte specific, care poate descuraja pe cineva cu amăreala sa. În anii '60 și '70, producătorii s-au gândit cum să-i atenueze astringența tipică și au găsit un mod simplu.

În cazul unui ceai sencha obișnuit, aburul este lăsat să acționeze timp de aproximativ douăzeci, resp. patruzeci de secunde. Însă, metoda fukamushi constă în extinderea acestei tehnici și repetarea de mai multe ori. Frunzele de ceai sunt lăsate în abur o sută de secunde sau întregul proces se repetă de două ori, de fiecare dată timp de un minut. Frunzele procesate în acest fel sunt foarte fragile, dar aroma și gustul lor sunt incomparabil mai profunde și mai puternice.

Fragilitatea frunzelor menționate este un alt fapt bine cunoscut despre ceaiurile verzi japoneze. De obicei se crede că cele mai bune ceaiuri trebuie să aibă o frunză solidă și întreagă după uscare și firimiturile sunt un semn de clasă inferioară. Însă, acest lucru nu este valabil în cazul ceaiului sencha fukamushi-cha. După o lungă expunere la abur, frunza se rupe foarte ușor, așa că în ceaiul finit puteți da peste un amestec de fragmente mari și mici de frunze, dar și praf fin. Poate că o impresie estetică puțin mai bună este însă compensată de o simbioză perfectă a aromei intense și a gustului catifelat, care oferă un spațiu extraordinar pentru ca farmecul umami să iasă în evidență. O adevărată raritate, datorită căreia nu vă veți mai uita la ceaiul verde ca până acum.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 90 °C Timp de pregătire 1 minut Cantitatea 3g na 115 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. Prima infuzie - ceaiul Japan Sencha ​​se prepară cu apă la temperatură de 90°C într-un raport de 3 g la 115 ml de apă. Se lasă la infuzat 1 minut (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
  2. A doua infuzie - temperatura apei de 95°C, timp de infuzare 1 minut.
  3. A treia infuzie - temperatura apei 95°C, timp de infuzare 2 minute.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO - ceai verde

Știți cum miroase dimineața? Uitați puțin de șunca arsă și de cafea. Japonezii percep această parte timpurie a zilei mult mai poetic. După ei, dimineața este învăluită în ceața pădurilor și a mării. Exact acest lucru într-un echilibru perfect și tentant, veți simți într-o ceașcă de Sencha Asanoka, al cărei nume se traduce liber „exact ca aroma dimineții”. Ceaiul verde premium, de calitate ecologică, este savurat ca o raritate de adevărații cunoscători de ceai. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

JAPAN SENCHA SATSUMA BIO - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAPAN SENCHA SATSUMA BIO - ceai verde

Un ceai care răsplătește papilele gustative cu o dulceață neobișnuită combinată cu celebrul umami. Exact așa este ceaiul japonez Sencha Satsuma cultivat în armonie cu natura, fără utilizarea substanțelor chimice. Mirosul floral fermecător merge mână în mână cu un gust răcoritor, care vă stimulează pentru o nouă zi. Oferiți-vă un moment și savurați perfecțiunea ascunsă în fiecare ceașcă a acestei specialități de ceai din Țara Soarelui Răsare. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
166,7 Lei /250 g 66,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023

KUMAMOTO KIKUCHI SENCHA BIO
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

KUMAMOTO KIKUCHI SENCHA BIO

Un exemplu perfect de închidere a cercului. Apa din râul Kikuchi a dat tot ce e mai bun frunzelor de ceai din acest ceai sencha, care acum își va transfera bogăția sa în apa din ceainic. Ceaiul verde rafinat, creat de maeștrii japonezi în mijlocul naturii neatinse, debordează cu puterea umami și va oferi o minunată înviorare corpului și minții. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
240,2 Lei /250 g 96,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 2. 10. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »