JAPAN SENCHA MAKINOHARA - ceai verde
Ceaiul verde tradițional cu o aromă delicioasă, picantă crește în zona deluroasă Makinohara. Sencha locală o caracterizează frunzele ca ace subțiri,de un verde închis și o infuzie galben-verde. Japonezii îl servesc după fiecare masă. Iși limpezesc gândurile care in timpul pauzei se imprastie in toate direcțiile, Sencha îndeamnă spre una singura- înapoi la muncă!
Compoziție
Ceai verde Japan SENCHA MAKINOHARA 100%Infuzie și gustul ceaiului
Bautura verde deschisa aproape verde-galbuie are gust fin, complet și picant. După prima gustare, Sencha se dezvoltă într-un sentiment de dulcetime. Mirosul aminteste de flori, este racoros si racoritor, foarte usor astrigent.
Originea ceaiului
Makinohara este situat în partea de sud a provinciei Shizuoka. Acesta este mărginit de Golful Oceanului Pacific și in directia spre tarm se ridică un peisaj deluros. Are o clima oceanică blândă, cu veri calduroase, umede și ierni blânde. Grădinile de ceai sunt destul de mici, de familii. Totuși, producția ceaiului verde domină economia Makinohara. Într-o măsură mai mică, oamenii se hrănesc cu componentele de pescuit și de automobile. Ceaiul chinezesc (Camellia sinensis) este recoltat de la sfârșitul lunii aprilie până la începutul lunii octombrie.
Recoltele încep pe plantatii dimineața devreme femeile și fete cu coșuri mari pe spate. Recolta zilnică trebuie să fie transportată rapid la procesor care lasă frunzele să se usuce la soare apoi sunt puse scurt la aburit, dar energic. Acest lucru va opri procesul de oxidare a enzimelor naturale. Se va păstra culoarea verde frumoasă, gustul și aroma frunzelor de ceai. Desigur, nu vor lipsi nici măcar beneficiile pentru sănătate pe care le conțin.
Când se prelucreaza Sencha, frunzele sunt rasucite în ace plate. Adesea, acest lucru se face manual, însă fermele mai mari se apropie deja de producția de mașini. Ceaiul trebuie uscat, sortat și ambalat.
Ierbar și efecte ceaiuri
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.