

JAPAN SENCHA SHIZUOKA BIO - ceai verde
În două cuvinte: foarte plăcut. Ceaiul Sencha japonez din prefectura tradițională a ceaiului îi va încânta pe iubitorii de ceai experimentați și îi va surprinde plăcut pe cei care doar încep cu ceaiurile verzi. Infuzia florală, ușoară și dulce la final, va oferi revigorare, pe care o veți aprecia oricând și oriunde. Japonezii sunt cunoscuți pentru faptul că își poartă ceaiul cu ei toată ziua. Încercați și dvs. Japonia Sencha Shizuoka BIO va fi un companion plăcut.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Japan Sencha Shizuoka BIO oferă o infuzie de culoare aurie-verzuie și un parfum frumos, floral. După degustare, atrage prin ușurința sa, indicii de flori și dulceața ușoară. Deoarece este un ceai verde clasic, vă puteți așteapta și la o astringență tipică. În acest caz, totuși, pare a fi un caracter frumos subliniat al ceaiului.
Originea ceaiului
Dacă vrem să prezentăm prefectura Shizuoka, din care am adus acest ceai, putem începe prin a ne uita în Japan Guide. Aici scrie că Shizuoka, uneori denumită Riviera japoneză, se află de-a lungul coastei Pacificului în sudul regiunii Chubu. Cele mai renumite zone sunt Muntele Fuji, Peninsula Izu, Shizuoka (capitala prefecturii) și apoi Lacul Hamanako sau, ce ne interesează mai mult, Kakegawa, centru pentru prepararea ceaiului. Este la mai puțin de două ore de Tokyo, pe ruta Tokaido Shinkansen, iar plantațiile sale de ceai se întind departe în toate direcțiile.
Ceaiul, este pentru toată prefectura la fel ca și pentru și Japonia, o componentă importantă a economiei. Sute de mii de familii depind de cultivarea, producția, prelucrarea și vânzarea acestuia. La urma urmei, numai în prefectura Shizuoka, aceste familii se ocupă de 21 000 de hectare de arbori de ceai (ceea ce reprezintă peste 40 la sută din toate plantațiile din țară). În fiecare an, Shizuoka produce aproximativ 40 000 de tone de ceai verde, cu ajutorul a 600 de fabrici de procesare. De asemenea, nu este lipsit de interes faptul că experiența specialiștilor locali este folosită și în alte zone de ceai - în total de 70% din frunzele de ceai recoltate în Japonia sunt prelucrate în Shizuoka.
Ceaiul Sencha organic este cultivat la o altitudine de peste 1 500 de metri, ceea ce garantează ceaiului atât precipitații frecvente, cât și o temperatură medie favorabilă. Vara intervalul ideal este de 14-16 grade, iarna nu mai puțin de -6 grade Celsius. Arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) sunt cultivați din butași și sunt transplantați în plantații de ceai la doi ani după ce au prins rădăcini. De obicei durează 4-8 ani pentru ca plantele să se maturizeze. În acest timp, arborii de ceai trebuie tăiați ușor pentru a fi acoperiți uniform de frunze. Se estimează că fermierii din prefectura Shizuoka trebuie să dedice aproximativ 120 de ore de muncă pe an fiecărei zecimi de hectar de plantație.
Prima dată în an se culeg frunzele de ceai pentru ceaiul sencha. O astfel de recoltă se numește ichancha (primul ceai), iar în prefectura Shizuoka, timpul pentru această recoltă este în aprilie și mai. După hibernare, frunzele sunt pline de substanțe nutritive, conținând de trei ori mai multă L-teanină, care este sursa de dulceață a ceaiului, față de recolta următoare (nibancha). Prelucrarea ceaiului sencha poate fi împărțită în 10 puncte: culegere manuală, veștejire, aburire (oprirea efectului oxidant și de fermentare al enzimelor din frunze), răcire, stoarcere, prima rulare, rulare și modelare, a doua rulare, rulare finală și uscare.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul turnați apă fierbinte de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

JAPAN SENCHA BIO - ceai verde

JAPAN SENCHA SATSUMA BIO - ceai verde
