075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

JAPAN SENCHA YABUKITA - ceai verde

Cod: 1484

Puțini se pot lăuda că munca lor a schimbat complet măiestria ceaiului din Țara Soarelui Răsare. Un bărbat pe nume Sugiyama Hikosaburo a reușit cu soiul său de arbore de ceai Yabukita și datorită lui ne putem bucura de un joc perfect de gusturi în fiecare ceașcă de ceai verde din acest soi.

Pachete mari:
Pachete mici:
552,2 Lei /250 g 220,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Japonia
Regiune
Regiune:
Shizuoka
Gust
Gust:
Umami, Delikátní
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
750m - 800m

Compoziție

100%

Gustul și infuzia

Japan Sencha Yabukita de calitate premium oferă la prima infuzare o plăcere umami perfectă, iar la următoarele infuzări va oferi un gust complet și echilibrat, combinat cu un parfum mai mult decât plăcut.

Originea ceaiului

Prefectura Shizuoka se află pe insula japoneză Honshu. Datorită climatului său mai rece, în 1908 a fost aleasă de cultivatorul de ceai Sugiyama Hikosaburo pentru a testa proprietățile celor două noi soiuri. Le-a numit Yabukita și Yabuminami. Yabu provine din expresia japoneză pentru pădurea de bambus, iar „kita” înseamnă nord, în timp ce „minami” înseamnă sud. Pe lângă calitatea naturală a frunzelor, accentul a fost pus mai ales pe rezistența soiurilor la frig. Și aici a câștigat soiul Yabukita. După ani de testare, l-a înregistrat în 1953, deschizând astfel ușa unei schimbări în cultivarea ceaiului în Japonia.

De atunci, Yabukita s-a răspândit treptat în majoritatea plantațiilor din țară, dar și-a păstrat poziția de vârf în principal în regiunea Shizuoka. Japonia Sencha Yabukita este un ceai de calitate premium. Frunzele utilizate pentru producerea sa provin din prima recoltă. Prin urmare, conțin cele mai importante substanțe pentru renumita lejeritate și, în același timp, pentru expresivitatea gustului umami. În plus, pentru această Sencha rară se folosesc doar frunze superioare, care pot menține prospețimea și culoarea strălucitoare a infuziei următoare. Sencha se maturizează în plin soare în comparație cu alte tipuri.

După recoltare, ceaiul este aburit pentru a preveni oxidarea ulterioară. Frunzele tratate astfel sunt apoi uscate și formate într-o așa-numită formă de ac. Procedura relativ simplă de cultivare, producție și preparare ulterioară a infuziei face din Sencha cel mai popular ceai din Japonia. A fost adus din China în secolul al XVII-lea și acum reprezintă aproape 80% din producție. În ultimii ani, s-a răspândit trendul de a servi acest ceai cu gheață, ceea ce poate fi o schimbare binevenită mai ales vara. Puteți încerca prepararea cu ajutorul clod brew sau prin răcirea bruscă a băuturii preparate. Varianta cu gheață este recomandată numai la sortimentele de cea mai înaltă calitate a ceaiului, altfel infuzia rezultată nu va atinge proprietățile dorite.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 70 - 80 °C Timp de pregătire 2-3 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceaiul verde turnați apă fierbinte de 70-80 °C (aproximativ 2 minute după ce fierbe apa), în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă. 
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus. 
  3. Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - ceai verde

Țara Soarelui Răsare a oferit lumii o altă comoară prețioasă, care va cuceri mulți iubitori de ceaiuri verzi japoneze. Ceaiul unic și cu adevărat extraordinar Gyokuro Shincha Kiwami a crescut în armonie cu natura și fără intervenția inutilă a oamenilor. Drept urmare, poate oferi un gust excepțional și intens, care cucerește atât de ușor. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
557,3 Lei /250 g 222,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023

Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO - ceai verde

Aici este ceva special! Ceaiul japonez rar vă va încânta cu dulceața, delicatețea și o ușoară urmă de nuci la final. Ceaiurile Asamushi își păstrează delicatețea și gustul specific prin expunerea la abur pentru puțin timp încă pe plantație. Gustați din recolta unei ferme ecologice din insula Kyushu. Puteți prepara ceaiul în mod clasic, dar și prin metoda rece. Va fi minunat de fiecare dată. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
391,2 Lei /250 g 156,5 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »