

Japan Shincha Yabukita BIO - ceai verde
Într-un cuvânt? Cel mai proaspăt! Dacă trebuie să știți ceva despre ceaiul shincha, este că vine din prima recoltă și este una dintre delicatesele japoneze. Cum să nu fie, când delicatețea și noblețea sa este încununată de umami - al cincilea gust delicios căruia nu i se poate rezista. Stocurile de Japan Shincha Yabukita BIO din regiunea Shizuoka sunt limitate. Așa că nu ezitați nici un minut!
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Japan Shincha Yabukita BIO oferă o culoare foarte deschisă, galben-verzuie. În prima înghițitură, veți observa imediat o prospețime sclipitoare, dulceață rotundă, armonioasă și, bineînțeles, umami. În japoneză, înseamnă savoare, un gust delicios. În ansamblu, acest ceai este extrem de ușor și echilibrat.
Originea ceaiului
Pentru a înțelege frumusețea ceaiului Japonez Shincha Yabukita BIO, trebuie să vedeți unde a crescut de fapt. Regiunea japoneză Shizuoka este una dintre regiunile tradiționale de ceai, fiind uneori denumită „Riviera japoneză”. Se întinde de-a lungul coastei Oceanului Pacific. Însă nu se poate spune că e un peisaj plictisitor. Exact invers. Shizuoka este caracterizată de dealuri, care se ridică în vârfuri abrupte de munte. Cel mai faimos vârf este Muntele Fuji, cel mai înalt din Japonia, inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Se ridică până la înălțimea de 3.776 m, este înconjurat de lacuri și acoperit în mare parte cu păduri. Vârful său este ascuns sub zăpadă timp de cinci luni pe an.
Arborii de ceai se dezvoltă bine într-un astfel de peisaj. Grădinile la altitudini mai mari, un număr mare de pâraie și râuri, natură luxuriantă, ploi și soare din belșug... nu este de mirare că oamenii din regiune cultivă arbori de ceai chinezesc (Camellia sinensis) de la mijlocul secolului al XIII-lea și în prezent provincia produce 40 la sută din tot ceaiul japonez. Ceaiul shincha specific face parte dintre ceaiurile selecte.
În traducere, cuvântul „shincha” înseamnă un ceai nou, adică primul care este recoltat din plantație. Pe vremuri era o raritate destinată doar împăratului japonez, în prezent se poate bucura de acest ceai și un european. Culesul frunzelor de ceai pentru producerea ceaiului shincha este un eveniment mare însoțit de multe sărbători. Festivalurile populare și piețele din orașe și sate mici au un singur scop: să ofere vizitatorilor spre degustare primul lor ceai verde.
De ce este cel mai bun ceaiul recoltat timpuriu, cum arată recolta și ce implică procesarea? Frunzele de ceai culese după iarnă (first flush) sunt foarte bogate în nutrienți. Nu cresc în lunile reci, doar acumulează substanțe aromatice rare. Odată ce se încălzește puțin, vor încolți lăstarii, mugurii și frunzele tinere, fragede, de culoare albă până la verde deschis. Pe lângă faptul ca au un gust extraordinar, conțin o cantitate mare de vitamine și aminoacizi, acizi grași nesaturați și antioxidanți.
Astfel de frunze sunt de obicei recoltate în regiunea Shizuoka la sfârșitul lunii aprilie, dar data exactă este întotdeauna influențată de vreme. Recolta se numește uneori ichibancha și este imediat urmată de shiage, procesarea ceaiului. Aceasta include o ofilire scurtă, separarea tulpinilor și a fragmentelor de frunze și prăjirea blândă în tigăi mari, care păstrează aroma naturală și proaspătă.
La final vă spunem o legendă: Cei care beau ceai Shincha sunt însoțiți de fericire și bucurie. Veți încerca?
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Preparați ceaiul verde cu apă la o temperatură de 70-80 °C (aprox. 2 minute după fierberea apei), în raport de 1 linguriță la 150 -200 ml.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 2-3 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO - ceai verde
