

Kenya Purple tea - ceai violet
Ceaiul special din Kenya a devenit cunoscut abia recent, dar câștigă popularitate foarte repede. Frunzele violete ale arborelui de ceai rar excelează prin conținutul ridicat de antiocianină și L-teanină. Teina, în schimb, este prea puțină. Ceaiul violet are gust dulce, ușor lemnos, este ușor și delicat. Potrivit pentru consum pe tot parcursul zilei.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Kenya Purple Tea oferă o infuzie de culoare deschisă, cu accent violet. Gustul său este ușor, asemănător cu cel al ceaiului oolong. Cu toate acestea, îi lipsește gustul ierbos tipic, se pot observa urme de gust dulce, floral și ușor lemnos.
Originea ceaiului
Dacă credeți că ceaiul Purple Tea este dintr-o plantă necunoscută, vă înșelați. Se produce din frunzele aceluiași arbore de ceai Camellia sinensis folosit de mii de ani, dar cu capacitatea de a produce antocianina antioxidantă, care colorează ceaiul în violet. De exemplu, afinele conțin același colorant, dar îl au de câteva ori mai puțin. Și pentru că antocianina este una dintre substanțele cu un efect antioxidant semnificativ, ceaiul violet este adesea denumit ca un superaliment.
Frunzele originale de ceai chinezesc sălbatic cu frunze violet au fost descoperite într-o mică măsură în China, însă fermierii kenyeni au profitat de ocazie pentru a prezenta publicului ceaiul unic. Împreună cu sectorul public și privat, în urmă cu 25 de ani au reușit să obțină și să planteze arbuști la o altitudine de 1.400 până la 2.300 de metri. Cei mai mulți astfel de arbori de ceai cresc în prezent în jurul Nandi Hills din sud-vestul Keniei. Altitudinea mare și poziția în apropierea ecuatorului sunt cauza dozei mai mari de radiații UV, care declanșează producția de antioxidanți în frunzele acestor arbori de ceai. De ce? Pentru a proteja materia verde de deteriorare.
Arborii de ceai sunt bine cunoscuți în Kenya. Localnicii le cultivă în scop comercial din 1924 și se descurcă foarte bine. Ceaiul este principala sursă de valută a țării. Plantațiile de ceai acoperă aproximativ 160.000 de hectare de teren. Fermierii nu folosesc produse de îngrijire sau îngrășăminte produse industrial, ei vând recolta printr-o licitație publică în Mombasa.
Kenienii se dedică în principal producției de ceai negru. Cu toate acestea, pot procesa perfect acest ceai violet. Practic este un proces asemănător tehnologic cu ceaiul verde, motiv pentru care clasificăm ceaiul Purple Tea în grupa ceaiurilor verzi. După recoltarea frunzelor tinere și a lăstarilor, care este exclusiv manuală, se întrerupe activarea enzimelor, apoi frunzele sunt rulate la cald și la final uscate și sortate. Rezultatul este un ceai care arată ca ceai negru, dar are mai mult gust de ceai verde puțin atipic.
Așa cum am menționat la început, ceaiul Purple Tea excelează prin conținutul scăzut de teină și conținutul extrem de ridicat de antioxidanți. Prin urmare, este potrivit pentru consum pe tot parcursul zilei. Gustul său delicat, dulce, poate fi combinat frumos de exemplu cu plante sau fructe tropicale uscate.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Se toarnă ceaiul violet peste apă la o temperatură de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de înmuiere este de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

HUANG DA CHA - ceai galben
