MARCO - plantă
Într-adevăr misterioasă este această plantă indiană peruană. Au folosit-o pentru îmbălsămare, iar astăzi cu ajutorul ei șamanii convoca viziuni și îl găsesiti chiar și în adevăratul absint. Marco recomandăm ca si ajutor pentru migrene, probleme digestive, răceli și menstruație dureroasă. Dacă sunteți străin acestor boli, bucurați-vă și utilizați altamisu, ajenjo sau marcja, așa cum se numește, pentru fumigarea insectelor dificile.
Compoziție
Marco 100%Infuzia și gustul plantei
Infuzia din Marco are o culoare galben pal, un miros de plante și un gust ușor amar. Nu se poate spune că ar fi deranjană. Infuzia o puteți fără dificultate bea neasezonată.
Originea plantei
Planta, numită Marco (Ambrosia peruviana), este inclusă de către botanici în familia Asteraceae. În scopul medicinei populare, se folosește întreaga sa parte deasupra solului. Oricine ar vrea s-o cumpere pe piața din America de Sud, poate cere, artemise, ajenjo, amargo sau poate marco. Atât de multe nume i-au fost atribuite de localnici.
Arbuștii mici le puteți eventual recunoaște după mirosul tipic. O metodă mai sigură ar fi însă, să vă bazați pe această descriere: Marco este o plantă anuală, care se înalță până la 1 metru, tulpinile ei sunt acoperite cu peri fini, frunzele sunt ovale, florile albe, fructele în formă de ou. Crește pe malurile râurilor, a marginile pădurilor virgine, a văilor munților Anzi și a zonelor de coastă, în special din Peru. O puteți întălni chiar și la altitudini de 2700-3000 de metri.
Planta a atras deja atenția și cuceritorilor spanioli, care o menționează în legătură cu observarea comportamentului indienilor. Se pare că fără Marco nu făceau nici un pas, o luau peste tot și o foloseau în mâncare, pentru a produce unguente, pentru a pregăti sucuri sau infuzii.
Există, de asemenea, însemnări ale utilizării în îmbălsămarea morțilot și în ritualurile magice ale șamanilor peruviani.
În ultimii ani, Marco a ajund, de asemenea, sub lupa oamenilor de știință. Cercetările privin contribuții asupra sănătății făcută până acum, sunt foarte promițătoare.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 °C | 15 minute | 5g la 1000 ml |
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul de plante (5 g) adăugați apă fierbinte de 80 °C (1 litru).
- Se lasă să stea 15 minute și se strecoară.
- Doza recomandată pentru adulți este 300 de ml de 2 - 3x pe zi. Copii de la 4 ani 1 ceașcă de 300 ml pe zi.
- Puteți îndulci cu miere de albine.