MESTEACĂN FRUNZE (Folium betulae) - plantă
Simbolul primăverii, litera alfabetului runic, promisiunea unui nou început. Mesteacănul are un loc sigur în cultura populară. La fel ca în știința plantelor. Este apreciat în special pentru proprietățile sale de curățare și întărire. Puteți folosi frunze de mesteacăn pentru a pregăti infuzia sau baia.
Compoziție
Mesteacăn 100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Infuzia de culoarea mierii este foarte plăcută la gust. Este asemănătoare ceaiului verde cu flori de câmp. Pajiștea înflorită se observă și în miros. Puteți consuma acest ceai în cantități rezonabile pentru o perioadă lungă de timp. Totuși, după trei luni, vă recomandăm să faceți o pauză de câteva săptămâni.
ORIGINEA PLANTEI
Dacă vă uitați în zodiacul celtic al arborilor, veți descoperi că oamenii născuți în zodia mesteacănului sunt pur și simplu grozavi. Dacă v-ați născut în perioada solstițiului de vară caracteristicile înnăscute sunt bunătatea, modestia și popularitatea generală.
Și mesteacănul este așa. Un arbore frumos și zvelt, care poate atinge 25 de metri înălțime, cu un model caracteristic pe scoarță și o mulțime de frunze mici. Un arbore banal și totuși foarte popular pentru versatilitatea sa.
Îl puteți întâlni în toată emisfera nordică. În țara noastră cel mai răspândit este mesteacănul alb (Betula pendula). Coaja tuturor soiurilor de mesteacăn prezintă aceeași caracteristică: este marcată de dungi fine, orizontale, iar coaja este subțire, de consistența unei hârtii fine, și se rupe în fâșii în mod natural. În perioada de înflorire, pe crengi apar amenții (mâțișorii), iar fructul de mesteacăn este o samară.
Este relativ nepretențios la calitatea solului, îi este suficientă umiditatea și lumina solară. Se găsește din abundentă, în principal datorită utilității sale. Poate umple o zonă foarte repede, de exemplu, după incendii de pădure. Lemnul de mesteacăn a fost folosit de mult în toate domeniile industriei prelucrării lemnului, pentru mobilier sau ca și combustibil.
Scoarța de mesteacăn și seva sunt foarte des utilizate în medicina populară dar și în bucătărie pentru efectele lor benefice asupra pielii, articulațiilor și ca ajutor în inflamații. Frunzele uscate se utilizează pentru prepararea infuziei, plină de substanțe benefice pentru sănătate. De exemplu, finlandezii apreciază foarte mult această băutură și ei știu de ce. Infuzia are mai multe utilizări. Dacă o adăugați la baie sau o folosiți ca tratament pentru păr, cu siguranță veți fi mulțumiți de rezultate. Mesteacănul este un alergen, de aceea persoanele cu alergii la polen și hipertensiune arterială ar trebui să fie atente la consumul acestuia.
Nu recomandăm femeilor însărcinate și celor care alăptează.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 15 minute | 1 linguriță la 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul de plante adăugați apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță de ceai la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.