SPLINUȚA (Solidago virgaurea) - plantă
O plantă înaltă cu flori aurii atrage atenția nu numai a celor care trec la întâmplare. Oamenii care se ocupă de culegerea plantelor știu ce minuni poate face ceaiul de splinuță. Este cunoscută pentru beneficiile sale în vindecarea rănilor. Pregătiți infuzie din partea verde a plantei. Aduce beneficii rinichilor și tractului urinar.
Compoziție
Splinuța 100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Aroma picantă amintește de citrice. Infuzia cu o culoare de chihlimbar are un gust pământos de plante, cu un final relativ amar.
ORIGINEA PLANTEI
Întrebare de început: ce au în comun splinuța, Thomas Edison și Henry Ford? Nu, acesta nu este începutul unei glume. Thomas Edison a primit sarcina de la Henry Ford în 1920 de a găsi o sursă accesibilă de cauciuc pentru producția de cauciucuri pentru celebrul Model T. Și splinuța a fost o alegere clară, deși în cele din urmă nerealizată.
Crește sălbatic aproape în toată zona temperată a emisferei nordice. Cel mai frecvent splinuța se găsește în Europa. Celelalte specii ale sale (în special cele din America de Nord) se găsesc și aici, dar în condițiile noastre pot acționa împotriva altor plante ca dăunători.
Splinuța (în latină solidago virgaurea) și-a primit numele de la mulțimea de flori mici galbene, cu care este învelită la sfârșitul verii. Planta crește până la un metru înălțime și poate fi găsită în diverse locuri - de la pajiști și văi stâncoase până la pășuni de munte.
Această plantă se mai numește în popor și smeoaica, splinărița, varga de aur, floare boierească. Pentru efectele benefice asupra sănătății se colectează întreaga parte aeriană a plantei, în timp ce frunzele și florile se adăugă uneori la diferite feluri de mâncare. În plus, albinele pot face o miere cu adevărat excelentă din aceste flori - închisă la culoare și expresivă. Pentru prepararea infuziilor și tincturilor cel mai frecvent se folosește tulpina. Gustul său se poate asemăna cu lemnul dulce. Infuzia obținută se poate consuma ca atare, dar poate fi folosită și extern pentru comprese.
Consumul trebuie să fie moderat și nu trebuie să depășească două luni. Atunci ar fi bine să faceți o pauză de câteva săptămâni. Femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui să o evite. Persoanele cu boli de inimă și de rinichi trebuie să se consulte în prealabil cu medicul lor.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 15 minute | 1 linguriță la 2,5 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Se toarnă apă clocotită la 100 °C peste plante în proporție de 1 linguriță la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1-2 lingurițe în plus.
- Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.