

MOZAMBIC GBOP MONTE METILILE BIO - ceai negru
La poalele celor mai înalți munți din Mozambic, care găzduiesc o varietate de plante și animale, fermierii locali reînființează grădinile de ceai de mult dispărute. Monte Metilile este una dintre acestea. Aici se cultivă arborii de ceai în regim de agricultură organică, astfel încât recolta este BIO și, de asemenea, incredibil de delicioasă. Bucurați-vă de un ceai african de cea mai înaltă clasă, cu un număr mare de vârfuri aurii!
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul negru Mozambic GBOP Monte Metilile BIO vă va fascina atât cu frunzele frumoase, cât și cu aroma plăcută. După ce se toarnă apa clocotită, oferă o infuzie de culoarea chihlimbarului. În gustul său veți găsi dulceață armonioasă și prospețime ușoară de fructe. Acest ceai este excelent ca ceai pentru micul dejun, dar cu siguranță îi veți aprecia beneficiile chiar și atunci când îl consumați pe parcursul întregii zile.
Originea ceaiului
Dacă nu știți exact unde se află Mozambic, nu ne mirăm. Din păcate ,în regiunea noastră nu se vorbește prea mult despre Africa de sud-est, darămite să mai avem idee despre situația politică de acolo. Și despre ceaiurile locale începem să aflăm doar de câțiva ani. Cu toate acestea, sortimentele care ajung la noi din Republica Mozambic îi vor convinge pe toți cei care nu cred - ceaiul mozambican este mai minunat decât era de așteptat! De ce? Citiți mai mult…
Din 1505, Mozambicul a fost sub ocupație portugheză. Motivul a fost „descoperirea” sa de către marinarul portughez Vasco de Gama, care a acostat aici în 1498. Abia în 1975 țara și-a declarat independența și s-a înființat Republica Populară Mozambic. Însă, următoarele evenimente au dus la un război civil de 15 ani. Astăzi, Mozambicul este una dintre cele mai sărace țări din lume.
Arborii de ceai au ajuns probabil pe continentul african la începutul secolului al XX-lea, mai întâi în Kenya, Uganda, Malawi și Tanzania. În Mozambic, au fost plantați de coloniștii portughezi în anii 1930. Moștenirea colonială a devenit baza câștigurilor din export pentru un număr de producători locali de ceai. În anii 1960, Mozambicul a fost al doilea mare exportator de ceai din Africa. Dar din cauza neliniștilor, a modificării frontierelor și a luptelor pentru independență, un număr imens de grădini de ceai au suferit daune considerabile. Nimeni nu a avut grijă de plantații, fabricile de procesare au fost închise, toată tehnologia a rămas în paragină, fermierii nu au transmis această îndeletnicire din generație în generație. Cu toate acestea, eforturile societății Cha de Magoma au găsit teren propice. Și la propriu. Datorită investițiilor în facilități de calitate, datorită localnicilor și reînnoirii grădinilor de ceai, primim acum sortimente de calitate superioară. Unul dintre ele este ceaiul Mozambic GBOP Monte Metilile BIO.
Grădina Monte Metilile este situată în regiunea Mount Namuli. Aici sunt plantați arborii de ceai Camellia sinensis var assamica. Condițiile climatice de la 1 200 altitudine, sol bogat în substanțe nutritive și multă lumină solară și umezeală necesară - toate acestea sunt extrem de benefice pentru arborii de ceai din Monte Metilile. În plus, aceștia sunt cultivați în regim de agricultură organică, adică fără utilizarea îngrășămintelor produse industrial sau a substanțelor de tratare. Certificarea BIO, pentru care trebuie aplicat în mod regulat, subliniază calitatea ceaiului.
Mozambic GBOP Monte Metilile BIO aparține ceaiurilor tradiționale, adică procesate prin cea mai tradițională metodă: frunzele sunt colectate manual, apoi lăsate să ofilească, lucrătorii fie le rulează manual sau cu ajutorul mașinilor, apoi recolta este lăsată să oxideze și ulterior se ajunge la uscarea, sortarea și ambalarea ceaiului.
Abrevierea GBOP (Golden Broken Orange Pekoe) din denumire vorbește despre cea mai înaltă clasă de ceai mărunțit, adesea cu fragmente de frunze întregi. Un astfel de ceai conține muguri - vârfuri. Acestea contribuie la gustul armonios și delicat al băuturii.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul verde Mozambic GBOP Monte Metilile BIO se prepară cu apă clocotită de 100 °C, în raport de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























27. 5.
Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

SUMATRA BOP1 BAH BUTONG - ceai negru

RUKERI RWANDA OP BIO - ceai negru
