075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

MOZAMBIC OP1 MONTE METILILE BIO - ceai negru

Cod: 1618

Fermierii din grădina mozambicană Monte Metilile au optat pentru un mod organic de cultivare a arborilor de ceai și recolta lor depășește toate așteptările! Ceaiul negru BIO cu gust ușor dulceag și note de fructe își va găsi loc în inima iubitorilor de ceai. Mozambicul se întoarce între principalii producători de ceaiuri de calitate. Nu-l ratați.

Pachete mari:
Pachete mici:
40,6 Lei /250 g 16,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Mosambik
Regiune
Regiune:
Mount Namuli
Gust
Gust:
Fructat, Dulceag
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1200 m
BIO
BIO:
Da

Compoziție

100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul negru Mozambic OP1 Monte Metilile BIO excelează prin delicatețe, gust dulceag și o mângâiere ușoară a fructelor proaspete. Gustul său complex este captivant, vă invită să mai luați o înghițitură și lasă pe cerul gurii o senzație foarte plăcută de prospețime. Infuzia din acest ceai negru are o culoare strălucitoare de chihlimbar, aroma este dulce, proaspătă, ușor ierboasă.

Originea ceaiului

Istoria cultivării și procesării ceaiului mozambican este destul de tulburată. La fel ca și istoria întregii țări din sud-estul Africii. Republica Mozambic este scăldată de apele Oceanului Indian și, după cum se știe, teritoriul ei a fost descoperit de Vasco de Gama în călătoriile sale. Din 1505 până în 1975, Mozambic a fost sub ocupație portugheză. Și aproape imediat după obținerea independenței, a izbucnit un război civil care a durat 15 ani ...

În ceea ce privește condițiile geografice, să menționăm că Republica Mozambic este comparabilă ca mărime, de exemplu, cu Turcia și cu populația sa, de exemplu, cu Coreea de Nord (care este, însă, de aproape 7 ori mai mică). În Mozambic este predominant un climat tropical, anotimpurile pot fi împărțite în două - din octombrie până în martie este sezonul umed, din aprilie până în septembrie este secetă.

Grădina Monte Metilile este situată la 1 100 de metri altitudine. Datorită solului excelent pe care sunt plantați arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) și a condițiilor ideale de temperatură și precipitații, produce ceai de calitate excepțională. La condițiile din Mozambic, este un ceai de top, în plus are o origine organică certificată. Veștile despre calitatea sa se răspândesc în întreaga lume, iar cererea crește în general. Monte Metilile aparține câtorva grădini locale, care revin la suprafață după o lungă pauză cauzată de războiul civil. O mare parte a plantației, necultivată de peste douăzeci de ani, a fost preluată de partenerul nostru Cha de Magoma. Datorită unei selecții atente a arborilor de ceai, a muncii zilnice și a utilizării utilajelor moderne, el reușește să cultive, să recolteze și să producă un ceai cu adevărat magnific. Cu siguranță nu vă surprinde că recoltarea frunzelor de ceai se face manual - ca și în cazul altor ceaiurilor pure și CTC din întreaga lume.

Acest ceai negru se caracterizează prin frunze fin rulate, cu o proporție mare de vârfuri aurii. Un aspect atât de frumos, care este bineînțeles însoțit de un gust unic și o aromă specifică, poate fi obținut numai prin culegerea manuală menționată și prelucrare delicată. Procesul de prelucrare se bazează pe metoda tradițională chinezească și include recoltarea manuală, ofilirea frunzelor de ceai, rularea, fermentarea și uscarea. La final, ceaiul trebuie să fie sortat și ambalat.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul verde Mozambic OP1 Monte Metilile BIO se prepară cu apă clocotită de 100 °C, în raport de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


CEYLON  ORANGE PEKOE - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEYLON ORANGE PEKOE - ceai negru

In doua cuvinte: curat și proaspăt. Ceylon Orange Pekoe este cea mai buna esența care o putem astepta de la ceai negru. Foarte delicat, de înaltă calitate și extrem de stimulant. Clasic din provincie unde ceaiul se cultiva din 1870, nu va dezamăgi. Ceaiul ușor picant încălzește degetele și va reda energia dupa o plimbare prin natura acoperita de zăpadă. Luati-l, bineinteles și într-o după-amiază de vară fierbinte în oraș - vă va aduce o stare bună și pofta de lucru. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Prin trimiterea unui agent de urmarire sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

ASSAM TGFOPI MARGERITA - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ASSAM TGFOPI MARGERITA - ceai negru

Ceaiul de inalta calitate cunoasteti prima data dupanume mai întâi după nume, în al doilea rand dupa gust. Assam din judetul Margerita i-au fost destinate cinci litere și un număr. La prima vedere dezvăluie că este o delicatesă a celui mai bun ceai, cu cele mai multe petale tinere. Odată ce-l infuzati cu apă fierbinte, primiți o băutură puternică, proaspătă și spre final dulce. Assam TGFOPI Margerita este destinat micului dejun regulat, dar funcționează bine și după-amiaza… La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
47,1 Lei /250 g 18,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023

RUKERI RWANDA OP BIO - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

RUKERI RWANDA OP BIO - ceai negru

Unul dintre cele mai bune ceaiuri africane are gust dulce de caramel. Veți fi cuceriți repede de gustul său prăjit, plin și autentic. Ceaiul negru organic Rukeri Rwanda OP provine de pe dealurile de lângă lacul Kivu. Plantațiile locale sunt renumite pentru ceaiurile lor de calitate, așa că nu este de mirare că există o cerere semnificativă pentru recolta lor. Dacă tânjiți după soare, libertate și bucurie, alegeți frunzele din ceaiul Rukeri. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
59,0 Lei /250 g 23,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »