

MOZAMBIC OP1 MONTE METILILE BIO - ceai negru
Fermierii din grădina mozambicană Monte Metilile au optat pentru un mod organic de cultivare a arborilor de ceai și recolta lor depășește toate așteptările! Ceaiul negru BIO cu gust ușor dulceag și note de fructe își va găsi loc în inima iubitorilor de ceai. Mozambicul se întoarce între principalii producători de ceaiuri de calitate. Nu-l ratați.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul negru Mozambic OP1 Monte Metilile BIO excelează prin delicatețe, gust dulceag și o mângâiere ușoară a fructelor proaspete. Gustul său complex este captivant, vă invită să mai luați o înghițitură și lasă pe cerul gurii o senzație foarte plăcută de prospețime. Infuzia din acest ceai negru are o culoare strălucitoare de chihlimbar, aroma este dulce, proaspătă, ușor ierboasă.
Originea ceaiului
Istoria cultivării și procesării ceaiului mozambican este destul de tulburată. La fel ca și istoria întregii țări din sud-estul Africii. Republica Mozambic este scăldată de apele Oceanului Indian și, după cum se știe, teritoriul ei a fost descoperit de Vasco de Gama în călătoriile sale. Din 1505 până în 1975, Mozambic a fost sub ocupație portugheză. Și aproape imediat după obținerea independenței, a izbucnit un război civil care a durat 15 ani ...
În ceea ce privește condițiile geografice, să menționăm că Republica Mozambic este comparabilă ca mărime, de exemplu, cu Turcia și cu populația sa, de exemplu, cu Coreea de Nord (care este, însă, de aproape 7 ori mai mică). În Mozambic este predominant un climat tropical, anotimpurile pot fi împărțite în două - din octombrie până în martie este sezonul umed, din aprilie până în septembrie este secetă.
Grădina Monte Metilile este situată la 1 100 de metri altitudine. Datorită solului excelent pe care sunt plantați arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) și a condițiilor ideale de temperatură și precipitații, produce ceai de calitate excepțională. La condițiile din Mozambic, este un ceai de top, în plus are o origine organică certificată. Veștile despre calitatea sa se răspândesc în întreaga lume, iar cererea crește în general. Monte Metilile aparține câtorva grădini locale, care revin la suprafață după o lungă pauză cauzată de războiul civil. O mare parte a plantației, necultivată de peste douăzeci de ani, a fost preluată de partenerul nostru Cha de Magoma. Datorită unei selecții atente a arborilor de ceai, a muncii zilnice și a utilizării utilajelor moderne, el reușește să cultive, să recolteze și să producă un ceai cu adevărat magnific. Cu siguranță nu vă surprinde că recoltarea frunzelor de ceai se face manual - ca și în cazul altor ceaiurilor pure și CTC din întreaga lume.
Acest ceai negru se caracterizează prin frunze fin rulate, cu o proporție mare de vârfuri aurii. Un aspect atât de frumos, care este bineînțeles însoțit de un gust unic și o aromă specifică, poate fi obținut numai prin culegerea manuală menționată și prelucrare delicată. Procesul de prelucrare se bazează pe metoda tradițională chinezească și include recoltarea manuală, ofilirea frunzelor de ceai, rularea, fermentarea și uscarea. La final, ceaiul trebuie să fie sortat și ambalat.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul verde Mozambic OP1 Monte Metilile BIO se prepară cu apă clocotită de 100 °C, în raport de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CEYLON ORANGE PEKOE - ceai negru

ASSAM TGFOPI MARGERITA - ceai negru
