

NALBĂ DE PĂDURE FRUNZE (Malva sylvestris) - plantă
Ați gustat vreodată ceai din cașul-popii, turta-popii sau covrigei? Nu trebuie să ezitați, toate acestea sunt doar denumiri populare pentru o plantă foarte utilă numită nalbă. Această plantă decorează multe pășuni cu petalele sale violete, iar frunzele sale uscate se găsesc în multe farmacii naturiste de acasă.
Compoziție
100%Culoarea și gustul infuziei
Decoctul se joacă cu nuanțe frumoase de miere și în gust are o dulceață plăcută cu linie ierboasă.
Originea plantei
Nalba de pădure (în latină Malva sylvestris) este o plantă perenă originară din estul Mediteranei. Dar, s-a răspândit treptat și pe alte continente. Poate fi văzută în unele zone și în țara noastră, aici crește mai ales pe pajiști și luminișuri. Încă de la începutul erei noastre, medicul și botanistul grec Dioscorides a remarcat că nalba, care este cultivată în mod deliberat, are efecte mai intense asupra sănătății decât planta sălbatică. Și având în vedere calitatea actuală diferită a mediului, cu siguranță trebuie să fim de acord cu el.
Nalba de pădure este o plantă înaltă de aproximativ un metru și jumătate, care la prima vedere atrage prin floarea sa frumos colorată și frunzele rotunde relativ mari. Dacă se cultivă pe suprafețe mari, poate semăna de la distanță cu faimoasele câmpuri de lavandă din Provence Franța.
Această plantă se adună de obicei la începutul primăverii sau în timpul verii. Frunzele de nalbă sunt foarte populare nu numai pentru beneficiile lor pentru sănătate, dar și pentru gustul lor delicios. Frunzele proaspete se pot găti în același mod ca, de exemplu, spanacul, cele uscate se adaugă în mâncăruri ca mirodenii, iar aroma lor poate fi comparată de exemplu cu oregano.
Însă, frunzele uscate au și alte utilizări. Cel mai des, sunt folosite pentru prepararea decoctului, care surprinde plăcut cu o dulceață răcoritoare subliniată de note de plante. Puteți folosi această infuzie și la extern, se recomandă să adăugați unul sau două ceainice în baia pregătită. Excelente sunt și frunzele macerate de nalbă și siropul de casă (în versiunea pentru adulți, se pot adăuga câteva picături de rom). Indiferent de varianta pe care o veți alege, cu siguranță veți face un bine pentru sănătatea dumneavoastră și, în plus, vă veți bucura de un gust minunat.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul se prepară cu apă clocotită de 100 °C, în raport de 2 lingurițe la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1-2 lingurițe în plus.
- Timp de infuzare 15 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.




















Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

FLORI DE LUMÂNĂRICĂ (Verbascum densiflorum) - plantă
