075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

NALBĂ DE PĂDURE FRUNZE (Malva sylvestris) - plantă

Cod: 1623

Ați gustat vreodată ceai din cașul-popii, turta-popii sau covrigei? Nu trebuie să ezitați, toate acestea sunt doar denumiri populare pentru o plantă foarte utilă numită nalbă. Această plantă decorează multe pășuni cu petalele sale violete, iar frunzele sale uscate se găsesc în multe farmacii naturiste de acasă.

Pachete mari:
Pachete mici:
23,3 Lei /250 g 9,3 Lei /100 g
Vom livra luni, 2. 10. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Dulceag
Pentru copii
Pentru copii:
de la 3 ani

Compoziție

100%

Culoarea și gustul infuziei

Decoctul se joacă cu nuanțe frumoase de miere și în gust are o dulceață plăcută cu linie ierboasă.

Originea plantei

Nalba de pădure (în latină Malva sylvestris) este o plantă perenă originară din estul Mediteranei. Dar, s-a răspândit treptat și pe alte continente. Poate fi văzută în unele zone și în țara noastră, aici crește mai ales pe pajiști și luminișuri. Încă de la începutul erei noastre, medicul și botanistul grec Dioscorides a remarcat că nalba, care este cultivată în mod deliberat, are efecte mai intense asupra sănătății decât planta sălbatică. Și având în vedere calitatea actuală diferită a mediului, cu siguranță trebuie să fim de acord cu el.

Nalba de pădure este o plantă înaltă de aproximativ un metru și jumătate, care la prima vedere atrage prin floarea sa frumos colorată și frunzele rotunde relativ mari. Dacă se cultivă pe suprafețe mari, poate semăna de la distanță cu faimoasele câmpuri de lavandă din Provence Franța.

Această plantă se adună de obicei la începutul primăverii sau în timpul verii. Frunzele de nalbă sunt foarte populare nu numai pentru beneficiile lor pentru sănătate, dar și pentru gustul lor delicios. Frunzele proaspete se pot găti în același mod ca, de exemplu, spanacul, cele uscate se adaugă în mâncăruri ca mirodenii, iar aroma lor poate fi comparată de exemplu cu oregano.

Însă, frunzele uscate au și alte utilizări. Cel mai des, sunt folosite pentru prepararea decoctului, care surprinde plăcut cu o dulceață răcoritoare subliniată de note de plante. Puteți folosi această infuzie și la extern, se recomandă să adăugați unul sau două ceainice în baia pregătită. Excelente sunt și frunzele macerate de nalbă și siropul de casă (în versiunea pentru adulți, se pot adăuga câteva picături de rom). Indiferent de varianta pe care o veți alege, cu siguranță veți face un bine pentru sănătatea dumneavoastră și, în plus, vă veți bucura de un gust minunat.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 10-15 minute Cantitatea 2 čajové lžičky na 250 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul se prepară cu apă clocotită de 100 °C, în raport de 2 lingurițe la 250 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1-2 lingurițe în plus.
  3. Timp de infuzare 15 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


 MUȘEȚEL - FLOARE PURA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

Planta modestă pe care o gasim aproape pe fiecare ruină ,ascunde o mare putere în ea. Stiu despre ea babele dar si industria farmaceutică. Florile aromate de mușețel au fost folosite de secole pentru ceai, băi, comprese sau în unguente. Aroma mușețelului si-o aduc aminte mai ales mamicile copiilor mici. Oricine a fost vreodată răcit sau a luptat cu dificultăți digestive, cunoaște această plantă uimitoare. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,6 Lei /250 g 24,2 Lei /100 g
Vom livra luni, 2. 10. 2023

FLORI DE LUMÂNĂRICĂ (Verbascum densiflorum) - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

FLORI DE LUMÂNĂRICĂ (Verbascum densiflorum) - plantă

Florile galbene uimitoare ale lumânăricii sunt un ornament binevenit în grădini. De asemenea, ar trebui să aibă locul ei în farmacia naturistă de acasă. Una dintre cele mai vechi plante medicinale și-a câștigat reputația ca plantă cu efecte neobișnuite încă din evul mediu. Adevărul este că oricine tușește, are dureri musculare, reumatism sau suferă de leziuni ale pielii care nu se vindecă, caută florile de lumânărică. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
68,0 Lei /250 g 27,2 Lei /100 g
Vom livra luni, 2. 10. 2023

FLORI DE NALBĂ (Malva mauritiana) - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

FLORI DE NALBĂ (Malva mauritiana) - plantă

Într-un cuvânt, frumusețe. Este exact ceea ce vă vine în minte atunci când turnați această comoară într-un ceainic. Probabil veți spune că este păcat să preparați infuzie din florile uscate frumos colorate, dar credeți-ne, corpul o să vă mulțumească. Și nu numai aceasta, imediat după ce turnați apa fierbinte, vă așteaptă o surpriză cu adevărat mare, așa că nu ezitați și încercați. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
153,7 Lei /250 g 61,5 Lei /100 g
Vom livra luni, 2. 10. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »