TUAREG - ceai verde
In simplitate este frumusete. Tip pentru ceaiul uimitor revigorant și extrem de gustos a fost găsit de această dată la nomazii din deșert. Tuaregii nu se complica in prepararea bauturilor cu arome complicate. De aceea nu este de mirare, ca bautura lor preferata este ceaiul verde puternic cu menta. Vă recomandăm să încercați si ca ceai de gheață. Chiar și în căldura tropicală, va improspateaza si binedispune..
Compoziție
Ceai verde China Gunpowder, Nana menta, AromaInfuzia și gustul ceaiului
O infuzie frumoasă de culoare galben închisă, o aromă delicată de fum cu note proaspete de mentă - astfel este ceaiul vărsat Tuareg. Este apreciat atât de iubitorii de ceai experimentați cât și începători. În gust identificăm o notă dulce amăruie, cu un gust final ușor de fum. Astringența este frumoasă, așa cum îi stă bine unui ceai verde. Pe cerul gurii se observă foarte clar menta. La final este un joc echilibrat a două ingrediente. Ceaiul vărsat Tuareg este minunat și pentru prepararea unui ceai cu gheață.
Preparare ceai cu gheață:
- Se toarnă ceaiul răcit într-un pahar umplut până la 2/3 cu cuburi de gheață.
- Dacă vă place să experimentați, încercați să îndulciți ceaiul și să adăugați frunze proaspete de menta pentru decor.
Exact așa se bea ceaiul Tuareg în Maroc. Veți obține o băutură deosebit de răcoritoare!
Originea ceaiului
Gunpowder, sau „praful de pușcă" este cultivat aproape în toată China. Furnizorii noștri permanenți sunt grădinile de ceai din Zhejiang, locul de origine a ceaiului Gunpowder. Calitatea ceaiului este influențată atât de altitudine, cât și de climă și cantitatea de precipitații. Desigur, și îngrijirea arborilor de ceai Calmellia sinensis este esențială. Alegem numai producători care lucrează în sistem de agricultură ecologică. Frunzele pentru ceaiul Gunpowder se recoltează la sfârșitul lunii septembrie, de obicei manual sau cu o foarfecă specială. După colectare, frunzele se lasă să vestejească, se rulează în perle mici și se prăjesc pentru a opri fermentația. În general, cu cât sunt mai mici perlele de Gunpowder, cu atât calitatea ceaiului este mai ridicată. Am cumpărat menta de la un furnizor certificat din UE. La fel ca și ceaiul verde, a fost cultivată în conformitate cu principiile agriculturii ecologice, astfel încât nu conține compuși chimici nepotriviți pentru organism.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Puneți ceaiul Tuareg în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Peste ceai turnați apă fierbinte de 70-80 °C.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
Valoarea energetică: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Grăsimi: | 0 g |
din care saturați: | 0 g |
Carbohidrați: | <0,5 g |
din care zaharuri: | <0,5 g |
Proteină: | 0 g |
Sare: | 0 g |
23. 1.