

NEPAL SHANGRI - LA SFTGFOP1 SF BIO - ceai negru
O vale misterioasă, un paradis pe pământ, locul fericirii fără margini și a păcii eterne. Shangri-La este probabil un mit care încurajează imaginația multor aventurieri. Dar este cu siguranță și un ceai negru excepțional de pe dealurile Ilamului nepalez. Pentru cei care doresc cea mai pură natură, bunăstare interminabilă și multă energie, Nepal Shangri-La este creat pentru ei. Îi veți dezvălui secretul din prima înghițitură. Are gust de fructe și mirodenii.
Compoziție
Ceai negru NEPAL SFTGFOP1 FF SHANGRI 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul negru Nepal Shangri-La SFTGFOP1 SF BIO oferă o infuzie cu o culoare închisă de chihlimbar. În aromă veți recunoaște dulceața tipică și astringența plăcută, după răspândire veți descoperi urme de fructe și mirodenii. Acest ceai este excelent în varianta fierbinte dar este extrem de răcoritor în varianta cu gheață.
Originea ceaiului
Regiunea Ilam este situată în partea de est a Nepalului și datorită naturii sale fascinante și a plantațiilor extinse de ceai, reprezintă una dintre principalele atracții turistice din zonă. Ceaiul se produce în Ilam din anul 1863, cinci ani mai târziu a fost construită prima fabrică de prelucrare, iar plantațiile au ocupat mai mult de 55 de hectare de teren. Pentru mulți localnici, ceaiul este o sursă de trai. În 2010, producția totală din Nepal a fost de aproximativ 16 milioane de kilograme, cea mai mare parte provenind din Ilam.
În ceea de privește modul în care se cultivă arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) regiunea Ilam este unul dintre pionierii agriculturii ecologice. Nu este o coincidență faptul că a fost prima regiune din Nepal, care a interzis utilizarea pungilor de cumpărături din plastic, a cedat o parte din terenurile sale pentru a prelucra deșeurile degradabile, iar micile sale centrale hidroelectrice produc electricitate în cel mai sustenabil mod din întreg Nepalul. Acum s-ar putea să nu vă mai mirați că se dedică cultivării ceaiului organic cu atâta grijă pentru natură.
Arborii de ceai din Nepal cresc în zone deluroase, ceea ce este benefic pentru calitatea frunzelor. Primul cules are loc de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii aprilie, al doilea cules durează de la mijlocul lunii mai până la sfârșitul lunii iulie. Ceaiul se culege și toamna.
Tehnica producției de ceai negru, desigur, implică culegerea acestuia (foarte des manual și efectuat în condiții stricte - lucrătorii merg pe plantații dimineața devreme, nu li se permite să folosească parfumuri sau alte substanțe aromatice sau să consume alimente picante, deoarece frunzele ar absorbi parfumul lor imediat) și aduc recolta pentru procesare în coșuri mari. Ceaiul este lăsat să veștejească ușor și apoi este rulat cu o mașină specială - o rolă. Urmează odihna, timp în care sucul eliberat din frunze are grijă de fermentație. Ceaiul se închide la culoare și capătă gustul caracteristic. Apoi, ceaiul trebuie uscat și astfel stabilizat chimic. Urmează, desigur, sortarea și ambalarea ceaiului.
În încheiere vă oferim o explicație a etichetei acestui ceai. SFTGFOP1 înseamnă Special Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe și se referă la faptul că este un ceai cu o proporție mare de lăstari, care provin de obicei dintr-o plantație de la mare altitudine.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul turnați apă fierbinte de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

SIKKIM TEMI SFTGFOP 1 FIRST FLUSH - ceai negru

ASSAM TGFOP1 SONIPUR BIO - ceai negru
