075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

NEPAL SHANGRI - LA SFTGFOP1 SF BIO - ceai negru

Cod: 1597

O vale misterioasă, un paradis pe pământ, locul fericirii fără margini și a păcii eterne. Shangri-La este probabil un mit care încurajează imaginația multor aventurieri. Dar este cu siguranță și un ceai negru excepțional de pe dealurile Ilamului nepalez. Pentru cei care doresc cea mai pură natură, bunăstare interminabilă și multă energie, Nepal Shangri-La este creat pentru ei. Îi veți dezvălui secretul din prima înghițitură. Are gust de fructe și mirodenii.

Pachete mari:
Pachete mici:
200,8 Lei /250 g 80,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Nepál
Regiune
Regiune:
Ilam
Gust
Gust:
Fructat, Condimentat
Pentru copii
Pentru copii:
de la 15 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1400m
BIO
BIO:
Da

Compoziție

Ceai negru NEPAL SFTGFOP1 FF SHANGRI 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul negru Nepal Shangri-La SFTGFOP1 SF BIO oferă o infuzie cu o culoare închisă de  chihlimbar. În aromă veți recunoaște dulceața tipică și astringența plăcută, după răspândire veți descoperi urme de fructe și mirodenii. Acest ceai este excelent în varianta fierbinte dar este extrem de răcoritor în varianta cu gheață.

Originea ceaiului

Regiunea Ilam este situată în partea de est a Nepalului și datorită naturii sale fascinante și a plantațiilor extinse de ceai, reprezintă una dintre principalele atracții turistice din zonă. Ceaiul se produce în Ilam din anul 1863, cinci ani mai târziu a fost construită prima fabrică de prelucrare, iar plantațiile au ocupat mai mult de 55 de hectare de teren. Pentru mulți localnici, ceaiul este o sursă de trai. În 2010, producția totală din Nepal a fost de aproximativ 16 milioane de kilograme, cea mai mare parte provenind din Ilam.

În ceea de privește modul în care se cultivă arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) regiunea Ilam este unul dintre pionierii agriculturii ecologice. Nu este o coincidență faptul că a fost prima regiune din Nepal, care a interzis utilizarea pungilor de cumpărături din plastic, a cedat o parte din terenurile sale pentru a prelucra deșeurile degradabile, iar micile sale centrale hidroelectrice produc electricitate în cel mai sustenabil mod din întreg Nepalul. Acum s-ar putea să nu vă mai mirați că se dedică cultivării ceaiului organic cu atâta grijă pentru natură.

Arborii de ceai din Nepal cresc în zone deluroase, ceea ce este benefic pentru calitatea frunzelor. Primul cules are loc de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii aprilie, al doilea cules durează de la mijlocul lunii mai până la sfârșitul lunii iulie. Ceaiul se culege și toamna.
Tehnica producției de ceai negru, desigur, implică culegerea acestuia (foarte des manual și efectuat în condiții stricte - lucrătorii merg pe plantații dimineața devreme, nu li se permite să folosească parfumuri sau alte substanțe aromatice sau să consume alimente picante, deoarece frunzele ar absorbi parfumul lor imediat) și aduc recolta pentru procesare în coșuri mari. Ceaiul este lăsat să veștejească ușor și apoi este rulat cu o mașină specială - o rolă. Urmează odihna, timp în care sucul eliberat din frunze are grijă de fermentație. Ceaiul se închide la culoare și capătă gustul caracteristic. Apoi, ceaiul trebuie uscat și astfel stabilizat chimic. Urmează, desigur, sortarea și ambalarea ceaiului.
În încheiere vă oferim o explicație a etichetei acestui ceai. SFTGFOP1 înseamnă Special Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe și se referă la faptul că este un ceai cu o proporție mare de lăstari, care provin de obicei dintr-o plantație de la mare altitudine.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 2-3 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceaiul turnați apă fierbinte de 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timpul de infuzare este de 5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs


Filtru de hârtie M - în cană și ceainice
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Un mare ajutor pentru pregătirea rapidă a ceaiului. Filtrul de ceai este făcut din material foarte fin. Acest material nu retine nici un fel de mirosuri și gusturi. Filtrul de ceai M este de până la 1 litru de apă. Pachetul contine 100 de filtre de ceai. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
21,7 Lei cu TVA
Vom livra vineri, 29. 9. 2023

Filtru permanent pentru ceai mărime M
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Sita specială dezvoltată, cu material constant, care nu atrage nici un fel de miros sau gust. Să vă bucurati de o bautura mai bună, sita are un capac care servește la acoperirea ceaiului in sita și in acelasi timp servește la scoaterea sitei. Sita este potrivită pentru spalare în mașini de spălat vase. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
46,5 Lei cu TVA
Vom livra vineri, 29. 9. 2023

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


SIKKIM TEMI SFTGFOP 1 FIRST FLUSH - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SIKKIM TEMI SFTGFOP 1 FIRST FLUSH - ceai negru

Cel mai puțin populat stat indian are o singură plantatie de ceai. Numele ei este Temi și produce ceaiul care este cautat în întreaga lume. Se numește "ceaiul imparatilor". Acesta aparține in randul ceaiurilor celor mai rare si căutate. Este extrem de delicios, dulce și ușor de fructe. Damelor le poate aminti adevarata pashmina indiana - moale, incalzitoare și de lux. Înfășurați-vă! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
127,3 Lei /250 g 50,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023

ASSAM TGFOP1 SONIPUR BIO - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ASSAM TGFOP1 SONIPUR BIO - ceai negru

Ceaiul de cinci stele din Assam din India răspunde tuturor așteptărilor dvs. Vă va ajuta să depășiți timpul dificil la locul de muncă, pregateste corpul pentru lupta împotriva infecțiilor și pentru prevenirea problemelor cardiovasculare. În plus, va regla digestia și va contribui la pierderea unor kilograme nedorite. Și este BIO! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
124,5 Lei /250 g 49,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023

LA CUMBRE VALLE DEL CAUCA BIO - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

LA CUMBRE VALLE DEL CAUCA BIO - ceai negru

O raritate provenită dintr-o zonă în care probabil nu v-ați aștepta la arbori de ceai. Columbia este o țară promisă în principal iubitorilor de cafea, totuși un smarald negru a crescut în perfectă armonie cu natura frumoasă și va străluci în ceainicul dvs. Un ceai delicat și plin de gust împreună cu o aromă tentantă vă vor transporta cu ușurință într-o oază de liniște. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
143,3 Lei /250 g 57,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »