

OOLONG CU SCORȚIȘOARĂ
Oolong este în sine un ceai frumos și foarte delicios. Dar dacă doriți ceva dulce și fructat, alegeti varianta de scorțișoară. Vă va incanta nu numai cu condimente aromatice. In el sunt si mere suculente si o palma de ceai alb. Compoziția rezultată cu gust piperat spre final. Oolong puteti savura de dimineata pana seara. Nu vă dezamăgeste.
Compoziție
Oolong 51%, Bucăți de mere, Scorțișoară, Snow White Tea, Petale de trandafir, AromaInfuzia și gustul ceaiului
Infuzia ceaiului aromat Oolong cu scorțișoară dă o băutură galbenă frumoasă, cu aromă dulce piperată. În gust identificați atât astrigența plăcută a Oolongului, cât și tonurile dulci ale rodiilor.
Originea ceaiului
Oolong, Wu lung, Wu long. Etichetarea ceaiurilor semiverzi poate varia. Ceea ce rămâne neschimbat însă, este forma tipică a frunzelor sale și gustul dulce-astringent. Se spune că ceaiurile Oolong există în 3 mii de variante. În funcție de gradul de fermentație (sub 20% până la 70%), ele pot fi împărțite în mai multe categorii. În orice caz, este întotdeauna vorba despre ceaiuri foarte căutate, potrivite pentru o singură infuzare sau pentru infuzări repetate. Cea mai mare parte a producției provine din China, ceaiurile Oolong de top le furnizează Taiwanul, ceaiuri de calitate pot fi de asemenea achiziționate în Vietnam sau Thailanda.
În timpul fabricării este necesar să respectăm aproximativ următoarea metodă: frunzele culese ale plantelor de ceai (Camellia sinensis) se lasă pentru câteva ore la soare, la veștejit. Scuturarea în coșuri duce la perturbarea structurii lor celulare și eliberarea sucului, care declanșează oxidarea naturală a enzimelor. În funcție de gradul de oxidare (greșit spus fermentație) dorit, procesul se termină cu o încălzire rapidă a ceaiului. Urmează răcirea sa și rularea în forme tipice - frunzele pot, prin răsucirea lor, aminti de dragonul chinezesc. Pentru a nu se lipi frunzele, fermierii folosesc uleiuri vegetale tradiționale delicate și ceruri. Ultimii pași sunt uscarea, sortarea și ambalarea. Consumul de Oolong aduce, conform medicinei chineze tradiționale, multe beneficii sănătății.
Deși conțin mai puțină teină decât ceaiurile negre, nu le lipsesc antioxidanții, vitaminele și minerale benefice. Scorțișoara se utilizează nu numai în industria alimentară, ci și în cosmetică, medicină sau industria farmaceutică. Aceasta se datorrează în primul rând uleiurilor esențiale care au abilități excepționale de revigorare și ajută digestia. Coaja aromatică a copacilor veșnic verzi este de culoare roșu închis. Primele mențiuni despre scorțișori provine din China (4000 ani î.e.n). În Europa însă, a apărut scorțișoara abia în secolul al XV-lea. Astăzi scorțișorii sunt cultivați în Indonezia, Madagascar, Brazilia și în toată zona tropicală și subtropicală a Asiei de Sud-Est.
Ierbar și efecte ceaiuri
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Infuzor mic, clește 45mm
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

OOLONG TIE GUAN YIN, Zeița de fier

OOLONG CARAMEL CREMOS
