

PORTOCALĂ ROȘIE - lapacho
Lapacho curat are un gust usor amar și la sfârșit de vanilie. Și acum imaginați-vă că am adaugat langa el portocale roșii. Gustul este și mai atractiv , mirosul este mai racoritor și culoarea este și mai intensă. Vreți mai multe motive să invitați Lapacho în ceainăria dvs.? Influențeaza pozitiv psihicul, sistemul imunitar și digestia.
Compoziție
Lapacho Matto Grosso, Coaja de portocala 1%, Granulat de portocale 1%, Aromă naturalăInfuzia și gustul ceaiului
Lapacho Portocală roșie are după infuzare o culoare galben-portocalie. Aroma foarte plăcută de portocale este însoțită de un gust plăcut, ușor amărui, în care predomină tonurile portocalelor proaspete subliniate de vanilie.
Originea ceaiului
Poate că nu v-ați imaginat, dar copacul din care provine Lapacho, este unul dintre cele mai decorative ornamente ale multor grădini și parcuri. Înflorește cu flori tubulare fascinante în cele mai variate nuanțe de roz. În limba engleză îl găsiți sub numele de "Trumpet tree". Botanicii i-au atribuit însă un nume mai puțin romantic - Tabebuia impetiginosa. Originea sa trebuie căutată în pădurile tropicale din America Latină, concret în partea de nord a Argentinei, Paraguay (unde a devenit chiar copac național), Mexic și Brazilia. De popularitatea lui au avut grijă triburile locale de indieni, care foloseau coaja Lapacho pentru a fierbe infuzii curative.
Așa zisa medicină etnică a folosit-o ca un tonic general, un imunostimulant și un adapogen. Tabebuia impetiginosa crește până la 15-30 de metri, frunzele sunt penate cu margini fin zințate. Copacii au scoarța gri-maronie, care este tare și se decojește greu. În emisfera sudică înfloresc între iulie și septembrie, în cea nordică (de exemplu, în India) din decembrie până în ianuarie. Lemnul de culoare plăcut gălbuie este rezistent la condițiile meteorologice, de aceea se folosește atât pentru fabricarea mobilierului, cât și în construcții. Pe noi însă, mai mult decât orice altceva, ne interesaează desigur coaja interioară a acestui copac interesant. Trebuie strânsă foarte delicat, astfel încât recoltarea să nu deterioreze copacul. În acest scop sunt selectați copaci de peste 40 de ani, recoltarea poate avea loc cel mult de două ori pe an. Odată ce coaja interioară este separată, trebuie uscată și sfărâmată în fibre mai mici.
Lapacho aromat, cum îl prezentăm și în acest caz, este una dintre cele mai populare băuturi. Este căutat nu numai de iubitorii experiențelor de ceai neconvenționale, dar și de oameni interesați de un stil de viață sănătos. Pentru a nu vă lipsi de efectele unice, pregătiți întotdeauna Lapacho în recipiente din sticlă, porțelan sau din oțel inoxidabil. Nu ar trebui să ia niciodată contact cu aluminiul!
Instrucțiuni de preparare
- Adaugăți după gust 1 lingură de Lapacha pe litru de apă. Din aceasta doză pregătiți 4 căni de ceai.
- Puneți lapacho în apă clocotită. Se recomandă să fierbeți aproximativ cinci minute și să se infuzeze încă 20 de minute.
- Se amestecă numai cu o lingura de lemn sau un stick de lemn.




















Valoarea energetică: | 4 kJ / 2 kcal |
Grăsimi: | 0.1 g |
din care saturați: | 0.1 g |
Carbohidrați: | 0.1 g |
din care zaharuri: | 0.1 g |
Proteină: | 0.1 g |
Sare: | 0.01 g |
Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

LAPACHO MATTO GROSSO

HUANG DA CHA - ceai galben

LAPACHO CU PORTOCALĂ ȘI LĂMÂIE
Ați vizualizat
