PU ERH GREEN TUO CHA
Ceaiul presat Pu Erh este ca un pachet frumos pe care îl așteptați de mult timp. Un disc mic, învelit în hârtie, în formă de cuib, care după ce este acoperit cu apă, începe un dans de gust și arome, care vă vor cuceri ușor. Varianta verde nu este la fel de cunoscută precum negrul clasic, cu toate acestea farmecul său dulce vă va cuceri rapid.
Compoziție
Ceai verde Pu erh Green Tuo Cha 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia de culoare galbenă cu tonuri de miere are un gust complet și bogat, în care domină dulceața naturală cu o urmă de fructe.
Originea ceaiului
O zonă cu râuri masive, munți înalți și plantații de ceai, din care provin ceaiurile clasate cu îndrăzneală printre cele mai interesante și de cea mai înaltă calitate din toată China. Astfel poate fi descrisă pe scurt provincia Yunnan cu prefectura Pchu-Er. După cum sugerează și numele, tocmai din această regiune provine tot ceaiul denumit Pu Erh. Ceaiurile cultivate în afara Yunnanului nu pot utiliza această denumire, deși provin de la aceiași specie de arbori de ceai și sunt produse prin aceleași metode. Pentru Pu Erh se utilizează exclusiv un arbore de ceai cu frunze mari care crește în zona tropicală din jurul râului Lancang. Sunt arbori bătrâni cărora cultivatorii le acordă o atenție deosebită. În timpul recoltării manuale, aleg cele mai tinere frunze pline de energie și gust, care se lasă să se ofilească ușor și să se înmoaie. În această etapă, este de fapt ceaiul verde Mao Cha, care este baza pentru Pu Erh. Apoi urmează oxidarea controlată. În vremurile anterioare, frunzele se uscau la soare, dar din cauza capriciilor vremii s-a trecut treptat la tigăi. Frunzele încălzite nu trebuie să fie complet uscate, deoarece acestea se pot rupe în timpul modelării și presării ulterioare. Formele pot fi variate, de exemplu, Pu Erh Green Tuo Cha este format în boluri mici care seamănă cu cuibul unei păsări.
Pu Erh clasic în varianta neagră (Shou) este procesat ulterior, dar pentru varianta verde (Sheng) a venit momentul uscării și maturizării. Acest lucru permite armonizarea și eliberarea gustului și a aromelor și joacă, împreună cu mediul de depozitare, un rol important în calitatea generală a ceaiului. Sheng Pu Erh maturizat și depozitat în mod corespunzător este cerut de cunoscători și colecționari, iar unele piese pot avea o valoare de neimaginat. Anterior, acest ceai era destinat exclusiv membrilor familiei imperiale și fiecare maestru al ceaiului își păzea cu atenție secretele de producție. La fel este și în prezent, de aceea diferențele de gust pot fi considerabile. Dar dacă începeți să degustați Pu Erh, ceaiul Pu Erh Green Tuo Cha proaspăt și plăcut dulce va fi trecerea potrivită de la ceaiurile verzi la cele presate.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 3 minute | půl hnízda na 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul Pu Erh se prepară cu apă de 90°C , în proporție de 1/2 cuib la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați încă 1/2 cuib.
- Timp de infuzare 2 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.