

PU ERH GREEN
Cu siguranță trebuie să încercați Pu Erh Green. O să vă placă gustul plin, plăcut fructat și clasic pământos. Spre deosebire de Pu Erh negru, este mai delicat și dulce. L-am adus din provincia ceaiului Yunnan, care furnizează de secole lumii ceaiuri de cea mai bună calitate și, prin urmare, este poreclită pe bună dreptate „the homeland of tea trees“.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Pu Erh Green oferă o infuzie maro-roșiatică, aroma amintește de pădurea de toamnă și gusturile pot fi foarte diferite. La fel ca omologul său negru, Pu Erh Green excelează cu un gust mai pământos sau mai puțin, amăreală și astringență. În acest caz, însă, toate atributele gustative menționate sunt delicate, ușoare, armonioase. Deja prima infuzie este foarte echilibrată la gust, delicioasă, cu un indiciu de fructe dulci.
Originea ceaiului
Deoarece acest Pu Erh este verde (Sheng Cha), excelează, spre deosebire de Pu Erh negru (Shu Cha), cu un gust delicat și fructat, și note pământoase și amăreală suprimată.
Provincia Yunnan, de unde am adus ceaiul Pu Erh Green, este bine cunoscută de iubitorii de ceai. Este o zonă de grădini tradiționale de ceai, situată în partea muntoasă a Chinei, în sudul țării. Ceaiul este cultivat de fermierii locali de mai bine de 2.000 de ani, iar cei mai bătrâni arbori de ceai chinezești (Camellia sinensis) au o vechime cuprinsă între 1.700, 1.000 și 800 de ani. Sunt denumiți cei trei regi antici ai ceaiului.
Se spune că ceaiul Pu Erh se produce în Yunnan de cel puțin 1.800 de ani, dar a ajuns la curtea imperială doar la începutul secolului al XVIII-lea. După ce l-au gustat soldații bolnavi conduși de Zhuge Liang vestea „ceaiului roșu” s-a răspândit dincolo de Yunnan. Împăratul l-a întâlnit prima dată în 1725, când i-a fost prezentat de negustorul Che Shun Ly. El ar fi fost impresionat de gustul său. Când a cerut numele ceaiului, negustorul nu l-a cunoscut, așa că i-a spus împăratului doar zona din care îl adusese - Pu Erh. De atunci, ceaiurilor provenite de la arbuștii din Yunnan, ale căror frunze au fost uscate la soare și ulterior fermentate, li se spune Pu Erh.
Frunzele de ceai pentru producția ceaiului Pu Erh Green se culeg manual de către lucrători, sunt lăsate să se usuce și apoi se încălzesc în tigăi mari. Acest pas se numește "kill green", deoarece în timpul său procesele enzimatice se opresc și ceaiul își pierde culoarea verde proaspătă. Următorul pas este rularea manuală, după care ceaiul este uscat în lumina directă a soarelui. Acest produs semifabricat, care se numește Mao Zha, adică Sheng, se află chiar în fața dvs. Este unul dintre cele mai vechi tipuri de ceai, consumul său având, de asemenea, un efect excelent asupra stării generale a consumatorilor. Ceaiul verde diferă de Pu Erh negru prin faptul că nu trece printr-o fermentare suplimentară. Se spune că Pu Erh verde este potrivit pentru depozitare mai lungă, în timpul căreia maturează.
Vestea minunată este că Pu Erh verde conține foarte puțină teină, așa că îl puteți bea practic toată ziua. În schimb, este bogat în minerale și vitamina E, favorizează digestia, stimulează un spirit vesel, ajută vasele de sânge și inima.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul Pu Erh Green se prepară cu apă fierbinte de 80 °C, în raport de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare a frunzeloor de ceai este de 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

PU ERH std.

SHAPE TEA (CEAI DE SLĂBIT) - amestec

PU ERH ROYAL
Ați vizualizat
