075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

PU ERH std.

Cod: 210
Evaluare: excelent, 1 recenzie

Chiar mai sănătoasă decât am sperat. Dacă sunteți interesat de modul în care arăta, gusta și cum era mirosul ceaiului acum două mii de ani, atunci acordati o sansa lui Pu Erh. Desigur, nu oferim nici un fel de săpătură arheologică, dar metoda cea mai elaborată de ceai. Fermentația misterioasă dublă adaugă abilitățile magice ale lui Pu Erh. Nu degeaba este poreclit Penicilină chineză.

Pachete mari:
Pachete mici:
42,9 Lei /250 g 17,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
China
Regiune
Regiune:
Yunnan
Gust
Gust:
Pământos
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1200m - 2000m

Compoziție

Ceai roșu PU ERH STD 100%

Infuzie și gustul ceaiului

Pu Erh este un gust tipic de pământ, uneori puțin umed. Cu cât este mai mare ceaiul, cu atât mai delicat are gustul, cu cât este mai lung, cu atât mai gros și mai pământesc este. Infuzia are o culoare foarte închisă până la opacă. Aroma este proaspătă, astringentă. Pu Erh este grozav pentru prepararea ceaiului cu gheață.

Originea ceaiului

Această frunză de ceai are o istorie extrem de interesantă și un proces de producție. Surprinzător este faptul că, spre deosebire de alte ceaiuri, Pu Erh nu pierde calitatea la bătrânețe. Dimpotrivă - cu cât mai veche, cu atât mai delicat este gustul. Numele este probabil derivat din orașul în care ceaiurile au fost folosite pentru procesare. Push-er District este situat în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei. Aceasta este cunoscută pentru altitudinea relativ ridicată și pentru climatul specific afectat de ploaia musonilor. Poate că este același lucru sau chiar mai important decât domeniul cultivării. Pu Erh poate proveni din diferite forme de arbori de ceai chinezesc (Camellia sinensis). Ceaiul de cea mai mică clasă este considerat a fi cel produs de arbuști de ceai crescuți din semințe sau butași și care cresc la altitudini relativ scăzute. Se colectează un mug cu 3-4 frunze, frunzele mai vechi sunt esențiale pentru proprietățile lui Pu Erhu. Procesarea este de obicei manuală și se bazează pe așa-numita fermentație lentă. Dacă vremea permite acest lucru, frunzele sunt împrăștiate în soare sau în camera ventilată, unde se vor usca. Dacă plouă, fermierii folosesc încălzirea lor. Următorul pas este "uciderea verde" - frunzele sunt încălzite și laminate pe o tigaie uscată. Aceasta va opri activitatea enzimatică. Ulterior, frunzele sunt amestecate, laminate și uscate în lumina soarelui ușoară. Acest ceai se numește Mao Cha. Vândute sau prelucrate ulterior. Se umezeste, stiveste in gramezi si lasa sa fermenteze. Datorită efectului natural al gusturilor Aspergillus, Penicilium și drojdie, ceaiul produs este de o calitate excelentă. Timpul de maturare depinde de rezultatul dorit și de grădina de ceai, câteva zile, luni sau ani. Când se termină, frunzele sunt deplasate, aburite și comprimate. Rezultatul este cărămizi, prăjituri, cuiburi sau mese. Ceaiul se numește Shu Pu Erh. Pu Erh poate fi găsit pe piață sub numele de Pchuer, Pu'er, Pu-Erh. 

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. La Pu Erh se adaugă apă clocotită în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

7. 3.

Evaluare: excelent
Am încercat Pu Erh pentru prima dată și are pro și contra. Gustul ceaiului este destul de bun, asemănător cu ceaiul negru, care imi place unpic mai mult. Dar ceea ce mă trage atentie mai întâi este mirosul de ceai. Și aveasta este singurul negativ al acestui ceai care pur și simplu nu miroase asa de placut. Dar efectele de Pu Erhu sunt enorme. Mă ajută foarte mult dacă sunt supraalimentat, imi fac o cană cu acest ceai seara și îmi face atât de bine peste noapte, încât sunt ca nou dimineața. Voi încerca cu siguranță versiunea aromată a acestui ceai.

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


SHAPE TEA (CEAI DE SLĂBIT) - amestec
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SHAPE TEA (CEAI DE SLĂBIT) - amestec

Ceaiul vrac din categoria MUST HAVE! Cine caută o siluetă subțire, acesta ajută la împlinirea visului. Datorită conținutului Pu Erhu și Mate, celor doi ucigași ai ""mânerelor de dragoste"", vă readuce in condiție bună si in blugii care ati purtat anul trecut. Shape Tea funcționează rapid și fără compromisuri. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
81,6 Lei /250 g 32,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023

PU ERH MINI TOU CHA - vechime 15 ani
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

PU ERH MINI TOU CHA - vechime 15 ani

Drăgalașul de patru grame este un ceai unic. A durat cincisprezece ani să se maturizeze și să se situeze printre cele mai bune ceaiuri din lume. Pu Erh Mini Tou Cha este alegerea potrivita pentru iubitorii de ceai, de gusturi adanci si infuzii delicate. Cine-l bea nu simte nici un pic de amărăciune. In gură se dezvolta ușor o căldură dulce și extrem de bogată. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
116,1 Lei /250 g 46,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023

PU ERH ROYAL
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

PU ERH ROYAL

Ca un rege. Sau regină, desigur. Așa vă veți simți cu o ceașcă de Pu Erh, pe care l-am adus de la cultivatorii cei mai experimentați. Ei fac ceaiuri de mai bine de o mie de ani în Yunnan, China. Așadar nu este de mirare că oferă lumii delicatese cu adevărat regale. Dacă nu cunoașteți încă ceaiurile Pu Erh, aceasta este o oportunitate unică de a vă îndrăgosti de ele. Veți descoperi magia gustului dulce pământos și prospețimea revigorantă. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
55,1 Lei /250 g 22,0 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 29. 9. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »