

PU ERH std.
Chiar mai sănătoasă decât am sperat. Dacă sunteți interesat de modul în care arăta, gusta și cum era mirosul ceaiului acum două mii de ani, atunci acordati o sansa lui Pu Erh. Desigur, nu oferim nici un fel de săpătură arheologică, dar metoda cea mai elaborată de ceai. Fermentația misterioasă dublă adaugă abilitățile magice ale lui Pu Erh. Nu degeaba este poreclit Penicilină chineză.
Compoziție
Ceai roșu PU ERH STD 100%Infuzie și gustul ceaiului
Pu Erh este un gust tipic de pământ, uneori puțin umed. Cu cât este mai mare ceaiul, cu atât mai delicat are gustul, cu cât este mai lung, cu atât mai gros și mai pământesc este. Infuzia are o culoare foarte închisă până la opacă. Aroma este proaspătă, astringentă. Pu Erh este grozav pentru prepararea ceaiului cu gheață.
Originea ceaiului
Această frunză de ceai are o istorie extrem de interesantă și un proces de producție. Surprinzător este faptul că, spre deosebire de alte ceaiuri, Pu Erh nu pierde calitatea la bătrânețe. Dimpotrivă - cu cât mai veche, cu atât mai delicat este gustul. Numele este probabil derivat din orașul în care ceaiurile au fost folosite pentru procesare. Push-er District este situat în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei. Aceasta este cunoscută pentru altitudinea relativ ridicată și pentru climatul specific afectat de ploaia musonilor. Poate că este același lucru sau chiar mai important decât domeniul cultivării. Pu Erh poate proveni din diferite forme de arbori de ceai chinezesc (Camellia sinensis). Ceaiul de cea mai mică clasă este considerat a fi cel produs de arbuști de ceai crescuți din semințe sau butași și care cresc la altitudini relativ scăzute. Se colectează un mug cu 3-4 frunze, frunzele mai vechi sunt esențiale pentru proprietățile lui Pu Erhu. Procesarea este de obicei manuală și se bazează pe așa-numita fermentație lentă. Dacă vremea permite acest lucru, frunzele sunt împrăștiate în soare sau în camera ventilată, unde se vor usca. Dacă plouă, fermierii folosesc încălzirea lor. Următorul pas este "uciderea verde" - frunzele sunt încălzite și laminate pe o tigaie uscată. Aceasta va opri activitatea enzimatică. Ulterior, frunzele sunt amestecate, laminate și uscate în lumina soarelui ușoară. Acest ceai se numește Mao Cha. Vândute sau prelucrate ulterior. Se umezeste, stiveste in gramezi si lasa sa fermenteze. Datorită efectului natural al gusturilor Aspergillus, Penicilium și drojdie, ceaiul produs este de o calitate excelentă. Timpul de maturare depinde de rezultatul dorit și de grădina de ceai, câteva zile, luni sau ani. Când se termină, frunzele sunt deplasate, aburite și comprimate. Rezultatul este cărămizi, prăjituri, cuiburi sau mese. Ceaiul se numește Shu Pu Erh. Pu Erh poate fi găsit pe piață sub numele de Pchuer, Pu'er, Pu-Erh.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- La Pu Erh se adaugă apă clocotită în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























7. 3.
Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

SHAPE TEA (CEAI DE SLĂBIT) - amestec

PU ERH MINI TOU CHA - vechime 15 ani
