075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

PU ERH std.

Cod: 210
Evaluare: excelent, 1 recenzie

Chiar mai sănătoasă decât am sperat. Dacă sunteți interesat de modul în care arăta, gusta și cum era mirosul ceaiului acum două mii de ani, atunci acordati o sansa lui Pu Erh. Desigur, nu oferim nici un fel de săpătură arheologică, dar metoda cea mai elaborată de ceai. Fermentația misterioasă dublă adaugă abilitățile magice ale lui Pu Erh. Nu degeaba este poreclit Penicilină chineză.

Pachete mari:
Pachete mici:
42,9 Lei /250 g 17,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
China
Regiune
Regiune:
Yunnan
Gust
Gust:
Pământos
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1200m - 2000m

Compoziție

Ceai roșu PU ERH STD 100%

Infuzie și gustul ceaiului

Pu Erh este un gust tipic de pământ, uneori puțin umed. Cu cât este mai mare ceaiul, cu atât mai delicat are gustul, cu cât este mai lung, cu atât mai gros și mai pământesc este. Infuzia are o culoare foarte închisă până la opacă. Aroma este proaspătă, astringentă. Pu Erh este grozav pentru prepararea ceaiului cu gheață.

Originea ceaiului

Această frunză de ceai are o istorie extrem de interesantă și un proces de producție. Surprinzător este faptul că, spre deosebire de alte ceaiuri, Pu Erh nu pierde calitatea la bătrânețe. Dimpotrivă - cu cât mai veche, cu atât mai delicat este gustul. Numele este probabil derivat din orașul în care ceaiurile au fost folosite pentru procesare. Push-er District este situat în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei. Aceasta este cunoscută pentru altitudinea relativ ridicată și pentru climatul specific afectat de ploaia musonilor. Poate că este același lucru sau chiar mai important decât domeniul cultivării. Pu Erh poate proveni din diferite forme de arbori de ceai chinezesc (Camellia sinensis). Ceaiul de cea mai mică clasă este considerat a fi cel produs de arbuști de ceai crescuți din semințe sau butași și care cresc la altitudini relativ scăzute. Se colectează un mug cu 3-4 frunze, frunzele mai vechi sunt esențiale pentru proprietățile lui Pu Erhu. Procesarea este de obicei manuală și se bazează pe așa-numita fermentație lentă. Dacă vremea permite acest lucru, frunzele sunt împrăștiate în soare sau în camera ventilată, unde se vor usca. Dacă plouă, fermierii folosesc încălzirea lor. Următorul pas este "uciderea verde" - frunzele sunt încălzite și laminate pe o tigaie uscată. Aceasta va opri activitatea enzimatică. Ulterior, frunzele sunt amestecate, laminate și uscate în lumina soarelui ușoară. Acest ceai se numește Mao Cha. Vândute sau prelucrate ulterior. Se umezeste, stiveste in gramezi si lasa sa fermenteze. Datorită efectului natural al gusturilor Aspergillus, Penicilium și drojdie, ceaiul produs este de o calitate excelentă. Timpul de maturare depinde de rezultatul dorit și de grădina de ceai, câteva zile, luni sau ani. Când se termină, frunzele sunt deplasate, aburite și comprimate. Rezultatul este cărămizi, prăjituri, cuiburi sau mese. Ceaiul se numește Shu Pu Erh. Pu Erh poate fi găsit pe piață sub numele de Pchuer, Pu'er, Pu-Erh. 

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. La Pu Erh se adaugă apă clocotită în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

7. 3.

Evaluare: excelent
Am încercat Pu Erh pentru prima dată și are pro și contra. Gustul ceaiului este destul de bun, asemănător cu ceaiul negru, care imi place unpic mai mult. Dar ceea ce mă trage atentie mai întâi este mirosul de ceai. Și aveasta este singurul negativ al acestui ceai care pur și simplu nu miroase asa de placut. Dar efectele de Pu Erhu sunt enorme. Mă ajută foarte mult dacă sunt supraalimentat, imi fac o cană cu acest ceai seara și îmi face atât de bine peste noapte, încât sunt ca nou dimineața. Voi încerca cu siguranță versiunea aromată a acestui ceai.

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


CHINA GUNPOWDER - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CHINA GUNPOWDER - ceai verde

Fara calorii, multă teina, gust ușor fumuriu și efecte benefice. Acesta este China Gunpowder, clasic printre ceaiurile verzi. Cine il bea, dupa japonezi va trai mult, conform americanilor repede sanatos, și dupa noi tot timpul fericiți. Încercati ceaiul cu caracteristici extraordinare și bucurati-va de o experiență superba. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
29,8 Lei /250 g 11,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024

OOLONG TIE KUAN YIN, Zeița de fier
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

OOLONG TIE KUAN YIN, Zeița de fier

Cea mai înaltă clasă a acestui Oolong este cea mai scumpă. Zeita de fier din Fujian, China, caută iubitori de ceai experimentati pentru proprietăți extraordinare de gust și aromă. Se recomandă pregătirea folosind metoda Gong Fu Cha. Atunci dă din el ce e mai bun - caracterul bogat, gustul lung și nobilimea maximă. Acum si voi puteti trai totul. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
67,1 Lei /250 g 26,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024

CHINA SENCHA - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CHINA SENCHA - ceai verde

În istoria ceaiului verde găsim si piatra de hotar, de la ea incepe tradiția lungă de consum și începutul unei mari popularități. Este vorba despre Kissa Yojoki, Cartea ceaiului, care în 1191 a descris influența pozitivă a ceaiului asupra a cinci organe vitale importante. Puteti afla pe pielea sa că autorul lucrării extinse, este călugărul Zen Eisai,și nu a scris doar asa în vânt. Încercați ceaiul adevarat verde chinezesc. Fără impurități, doar frunze întregi! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
41,4 Lei /250 g 16,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »