RĂDĂCINĂ DE BRUSTURE (Arctium lappa) - plantă
Să nu ocoliți niciodată o plantă mai puțin simpatică. Un brusture ale cărui bile înțepătoare se prind cu atâta drag de haine și care crește în orice colț umed poate face minuni. Rădăcina de brusture este benefică în purificarea sângelui, favorizează creșterea părului, elimină astenia de primăvară. Este indicată pentru combaterea tenului acneic sau a unghiilor afectate de fungi.
Compoziție
100%ORIGINEA PLANTEI
Cine s-ar gândi să privească brusturele ca pe o delicatesă? Dar, de exemplu, japonezii au numai laude în această privință. Dar nu este nevoie să mergeți departe, în Evul Mediu rădăcina de brusture a fost considerată o legumă în Europa. Și datorită valorilor calorice scăzute și a gustului surprinzător de bun, își recapătă popularitatea.
Brusturele este o plantă bienală, cu o rădăcină care crește până la un metru lungime. La prima vedere este interesant mai ales datorită frunzelor sale uriașe, care pot avea un diametru de până la jumătate de metru. Crește în Europa întreagă și în Asia, chiar și în Siberia neprietenoasă. Preferă solul bogat în humus, așa că îl veți întâlni în luminișuri și păduri.
Arctium lappa, după cum sună numele latin al plantei, este foarte popular mai ales în China și Japonia deja menționată. Rădăcina de brusture se pune în oțet de mere, se prăjește ca și cartofii sau se poate consuma crudă. În Europa, ne lipsește această utilizare culinară, dar oamenilor de pe continent le place decoctul din rădăcina de brusture.
Infuzia nu este recomandată femeilor însărcinate și persoanelor care iau medicamente pentru reducerea glicemiei din cauza riscului de hipoglicemie. Brusturele poate ajusta cantitatea de zahăr din sânge. În celelalte cazuri, consumul în dozele obișnuite este fără probleme, dar la fel ca în cazul tuturor plantelor, vă sfătuim să faceți o pauză scurtă după aproximativ opt săptămâni de utilizare.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 15 minute | 2 čajové lžičky na 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul de plante adăugați apă clocotită de 100 °C în proporție de 2 lingurițe de ceai la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1-2 lingurițe în plus.
- Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.