RĂDĂCINĂ DE LEUZEA (Rhaponticum carthamoides) - plantă
În Siberia, o pasc cerbii, iar vânătorii lor o consumă pentru a alunga oboseala și foamea. Rădăcina de leuzea ajută în cazuri de slăbiciune, întărește și aduce beneficii în timpul convalescenței. Planta perenă, care crește în Siberia și Altai, poartă și denumirea de Maral Root. Prin aspectului său, seamănă cu un ciulin și cele mai active substanțe se concentrează chiar în rădăcină. Se recomandă utilizarea acesteia sub formă de ceai sau tinctură, care se prepară cu ușurință din rădăcina uscată.
Compoziție
Rhaponticum carthamoides 100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Aroma pământoasă orientală a infuziei este însoțită de o ușoară amărăciune ascunsă în spatele gustului de plante.
ORIGINEA PLANTEI
Călătoria până în Siberia este lungă și nu ne așteptăm la lucruri prea interesante în domeniul florei. Și în ciuda acestui fapt această țară aparent inospitalieră are multe de oferit. Rădăcina de maral (rădăcina de leuzea) se dezvoltă bine în regiunea de permafrost. Numele său latin este Rhaponticum carthamoides, dar în țara noastră și în lume este cunoscută sub numele de rădăcină maral. Uneori se mai numește și leuzea rusă sau leuzea rhapontica.
Indiferent de cum o numiți, va fi întotdeauna o plantă medicinală robustă, cu aspect asemănător cu ciulinul. Poate crește până la o înălțime de 180 cm. Florile sale au o culoare violet deschisă și au o formă tubulară. Rădăcina este scurtă și lemnoasă, cu o aromă foarte captivantă.
Mediul natural pentru această plantă sunt zonele montane și pădurile din sudul Siberiei, Kazahstan și Mongolia. Aici a fost descoperită prima dată de vânători. Au observat efecte speciale asupra cerbilor, care se hrăneau cu rădăcină maral. Alegeau în mod regulat această delicatesă atunci când se pregăteau să lupte cu un alt mascul și aveau nevoie de forță și energie.
Nu a durat mult și rădăcina uscată a câștigat popularitate în rândul oamenilor pentru beneficiile sale. Tincturile și infuziile sunt foarte populare. Nu se cunosc efecte secundare, dar la fel ca la majoritatea plantelor, aceasta nu este recomandată copiilor mici și femeilor însărcinate sau celor care alăptează.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 3 ore | 3 linguri |
Instrucțiuni de preparare
- La rădăcina de maral se adaugă apă clocotită de 100 °C în proporție de 3 linguri la litru de apă.
- Se lasă la infuzat timp de 3 ore și apoi se strecoară.