075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă

Cod: 485

O cunoasteti. Poate ca si iarba stuparului, melissa officinalis sau plantă meliferă. Dar, de obicei, o numim ROINIȚĂ, iar bucățile ei parfumate se pun in băuturi calde și reci.In ea este ascunsă puterea care a fost venerată de bătrâni. Roinița uscată de calitate in primul rând are un gust deosebit, în al doilea rând reface corpul și mintea. În al treilea rând - o puteți bea de dimineața până seara, de luni până duminică. Ca si copil mic,viitoare mamă sau senior.

Pachete mari:
Pachete mici:
38,0 Lei /250 g 15,2 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Lămâie
Pentru copii
Pentru copii:
de la 1 an

Compoziție

Melissa 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Infuzia de roiniță are o culoare galben-verde deschisă și o aromă foarte plăcută ierboasă și de lămâie. Este excelentă în zilele fierbinți, sub formă de ceai cu gheață, dar și atunci când este necesară încălzirea corpului. Ceaiul se poate îndulci cu miere sau zahăr din struguri.

Originea ceaiului

Roinița (Melissa officinalis) este o plantă medicinală populară din familia Labiatae. Această plantă perenă, care crește până la o înălțime de 70-150 de centimetri poate fi văzută în câmp și în grădinile însorite. Crește în mod natural în estul Mediteranei, în Asia Mică și Europa Centrală. Frunzele și tulpina roiniței se recoltează în iunie și iulie (înainte de înflorire), de preferință în jurul prânzului, în zilele mai răcoroase. Nu există superstiții sau legende în spatele acestei reguli, ci sute de experiențe ale culegătorilor de plante – că în acel moment, planta conține maximum de uleiuri esențiale benefice pentru sănătate. Pe lângă multe alte, menționăm uleiurile esențiale de citrice, citronel și geraniu. Roinița se usucă încet și se depozitează în recipiente bine închise.

Totuși, există câteva superstiții legate de roiniță, la fel ca la majoritatea plantelor medicinale. Interesantă, de exemplu, este afirmația conform căreia, consumul decoctului de roiniță prelungește viața.Ceaiul de roiniță a fost consumat o viață întreagă de prințul Llevellyn de Glaramorgan în fiecare zi și acesta a trăit (s-a presupus) 108 de ani.

Vechii greci, care au i-au atribuit numele de Melissa (albină în greacă), credeau că o bucată de roiniță poate atrage albine noi în stupul gol. În altă parte și altădată s-a afirmat că roinița îndepărtează chelia, ajută la vindecarea rănilor cauzate mușcarea câinilor purtători de rabie și ajută femeile atunci când o pun în amuletă, să le aducă iubire. Dar, popularitatea roiniței nu este dată nici de mituri, nici de legende. Prezența sa în multe gospodării se datorează efectelor reale, în special în ceea ce privește ameliorarea stresului, calmarea digestiei și dificultăților legate de sarcină. Ceaiul de roiniță poate fi consumat de toată lumea, pe parcursul întregii zile.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste roiniță se adaugă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 2 lingurițe la 0,5 l de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, se adaugă 1 lingură în plus.
  3. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară.
  4. Se poate adăuga miere și lămâie.
  5. Puteți bea ceaiul cald dar și rece.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs


Infuzor plante ø 62mm
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Infuzor plante ø 62mm

Dacă vă place să pregătiți ceaiuri din plante. Avem un infuzor special pentru plante. Va ușura prepararea ceaiului și vă veți bucura mai repede de băutura delicioasă. Infuzorul este realizat din inox de înaltă calitate. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
32,4 Lei cu TVA
Vom livra luni, 27. 5. 2024

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


SALVIE - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SALVIE - plantă

Numele este latin, abilitati din natura. Salvare înseamnă a vindeca și salvie stie foarte bine lucrul acesta. De la Evul Mediu a fost folosit ca un ajutor pentru dureri de stomac, probleme intestinale, afecțiuni respiratorii, insomnie, stres și transpirație excesivă. Ajutorul său este binevenit din când în când la toți. Ei bine, când ati avut ultima dată o răceală sau o indigestie? La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
29,4 Lei /250 g 11,8 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 5. 2024

 MUȘEȚEL - FLOARE PURA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

Planta modestă pe care o gasim aproape pe fiecare ruină ,ascunde o mare putere în ea. Stiu despre ea babele dar si industria farmaceutică. Florile aromate de mușețel au fost folosite de secole pentru ceai, băi, comprese sau în unguente. Aroma mușețelului si-o aduc aminte mai ales mamicile copiilor mici. Oricine a fost vreodată răcit sau a luptat cu dificultăți digestive, cunoaște această plantă uimitoare. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,6 Lei /250 g 24,2 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 5. 2024

Armurariu (Silybum marianum) - mărunțit
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Armurariu (Silybum marianum) - mărunțit

Poate veți spune că-i doar un ciulin, și-l veți ocoli. Dar, merită atenție. Fructele lui au fost utilizate și recomandate de medicul antic grec Dioscorides și de botanistul roman Plinius. Nu este suficient? Aruncați o privire și în ierbarul bunicii. Armurariul se află cu siguranță pe primele locuri. Și nu vă faceți griji cu privire la denumirea sa complicată. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
36,7 Lei /250 g 14,7 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »