

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă
O cunoasteti. Poate ca si iarba stuparului, melissa officinalis sau plantă meliferă. Dar, de obicei, o numim ROINIȚĂ, iar bucățile ei parfumate se pun in băuturi calde și reci.In ea este ascunsă puterea care a fost venerată de bătrâni. Roinița uscată de calitate in primul rând are un gust deosebit, în al doilea rând reface corpul și mintea. În al treilea rând - o puteți bea de dimineața până seara, de luni până duminică. Ca si copil mic,viitoare mamă sau senior.
Compoziție
Melissa 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia de roiniță are o culoare galben-verde deschisă și o aromă foarte plăcută ierboasă și de lămâie. Este excelentă în zilele fierbinți, sub formă de ceai cu gheață, dar și atunci când este necesară încălzirea corpului. Ceaiul se poate îndulci cu miere sau zahăr din struguri.
Originea ceaiului
Roinița (Melissa officinalis) este o plantă medicinală populară din familia Labiatae. Această plantă perenă, care crește până la o înălțime de 70-150 de centimetri poate fi văzută în câmp și în grădinile însorite. Crește în mod natural în estul Mediteranei, în Asia Mică și Europa Centrală. Frunzele și tulpina roiniței se recoltează în iunie și iulie (înainte de înflorire), de preferință în jurul prânzului, în zilele mai răcoroase. Nu există superstiții sau legende în spatele acestei reguli, ci sute de experiențe ale culegătorilor de plante – că în acel moment, planta conține maximum de uleiuri esențiale benefice pentru sănătate. Pe lângă multe alte, menționăm uleiurile esențiale de citrice, citronel și geraniu. Roinița se usucă încet și se depozitează în recipiente bine închise.
Totuși, există câteva superstiții legate de roiniță, la fel ca la majoritatea plantelor medicinale. Interesantă, de exemplu, este afirmația conform căreia, consumul decoctului de roiniță prelungește viața.Ceaiul de roiniță a fost consumat o viață întreagă de prințul Llevellyn de Glaramorgan în fiecare zi și acesta a trăit (s-a presupus) 108 de ani.
Vechii greci, care au i-au atribuit numele de Melissa (albină în greacă), credeau că o bucată de roiniță poate atrage albine noi în stupul gol. În altă parte și altădată s-a afirmat că roinița îndepărtează chelia, ajută la vindecarea rănilor cauzate mușcarea câinilor purtători de rabie și ajută femeile atunci când o pun în amuletă, să le aducă iubire. Dar, popularitatea roiniței nu este dată nici de mituri, nici de legende. Prezența sa în multe gospodării se datorează efectelor reale, în special în ceea ce privește ameliorarea stresului, calmarea digestiei și dificultăților legate de sarcină. Ceaiul de roiniță poate fi consumat de toată lumea, pe parcursul întregii zile.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Instrucțiuni de preparare
- Peste roiniță se adaugă apă clocotită de 100 °C, în proporție de 2 lingurițe la 0,5 l de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, se adaugă 1 lingură în plus.
- Se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară.
- Se poate adăuga miere și lămâie.
- Puteți bea ceaiul cald dar și rece.




















Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Infuzor plante ø 62mm
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

MENTĂ PIPERATĂ (Mentha piperita)
