SARSAPARILLA - planta (SMILAX RADACINA MEDICINALA)
Rădăcina perenei din America Centrală a intrat în istoria fitoterapiei europene în secolul al XVI-lea. De atunci o insoteste reputația unui războinic cu dezechilibrare hormonala, inflamație, oboseală și pierderea libidoului. Dati-i lui Smilax o șansă. Nu numai că are un gust dulce și un miros de vanilie foarte simpatic - in magie alba simbolizeaza atragerea banilor.
Compoziție
Smilax sarsparilla 100%Infuzie și gustul plantei
Infuzia din rădăcina Smilax impresionează cu un miros plăcut de vanilie-picant. Nu în zadar se pune între haine pentru a le parfuma. Gustul este dulce, culoarea băuturii este aurie.
Originea plantei
Translocația de viță de vie, Smilax officinalis, Sarsaparilla ... toate sunt numele unei plante care provine din pădurile tropicale din America Centrală și de Sud și Asia. Smilax este un puiet peren, de până la 30 de metri, a cărui rădăcină are multe caracteristici remarcabile.
Genul Smilax include 300-350 de specii, dintre care unele sunt endemice. Marea majoritate este foarte tolerantă față de condițiile din jur și este capabilă să crească în decurs de câțiva ani cu rizomii săi. Frunzele au o formă interesantă asemănătoare cu ardeii. Boabele rosii de Smilax sunt fructe importante pentru pasari. Nectarul florilor sale verzi este important pentru fluturi și molii.
Din păduri și zone joase inaccesibile, Smilax a venit în rândul publicului european în secolul al 16-lea ca un medicament eficace într-o serie de afecțiuni sexuale. Beneficiile de sănătate ale consumului de Smilax au fost descrise în jurul anului 1569 de cărturarul persan Imad al-Din Mahmud ibn Mas'ud Shirazi. Cercetările științifice ulterioare și studiile medicale au constatat că rădăcina Smilax are posibilități mult mai largi de utilizare.
În afară de medicina tradițională pe bază de plante, Smilax se adaugă la bere deoarece crește spumarea. Este de asemenea utilizat în băutura cubaneză Pru, folosită în supe, tocană și în deserturi din China. Rezidenții din Beijing pregătesc gustări sau clătite umplute. Lăstarii tineri ai plantei au tendința de a avea gustul sparanghelului și sunt consumate crude sau fierte.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
fierbere | 10 minute | 1 lingură la 1000 ml |
Instrucțiuni de preparare
- Puneți 1 lingură de rădăcină de Smilax zdrobită într-un litru de apă.
- Fierbeți timp de 3 minute.
- Strecurați și beți în cești mici. Se recomandă consumul timp de 3 săptămâni, după care se face pauză timp de o săptămână. Puteți îndulci ușor ceaiul cu miere.