SCHINDUF FÂN GRECESC BIO (Trigonella foenum-graecum) - pulbere
Semințele de scinduf (fân grecesc) sunt utilizate la condimentele curry sau chutney. Individual, au fost dintotdeauna recomandate pentru utilizare internă și externă. Puteți adăuga pulberea în băuturi sau mâncăruri. Ameliorează tusea sau flatulența și ajută în convalescență. Cu toate acestea, este mai des utilizat extern - compresele ajută la vindecarea inflamațiilor și a complicațiilor dentare.
Compoziție
Schinduf (fân grecesc) BIO 100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
De schinduf se leagă aroma și gustul inconfundabil al condimentelor indiene.
ORIGINEA PLANTEI
Trebuie să aibă ceva deosebit dacă l-a însoțit pe Tutankhamon pentru eternitate. Semințele acestei plante au fost găsite în mormântul său. Însă, primele înregistrări despre schinduf sunt chiar mai vechi, din jurul anului 1500 î.e.n.
Fânul grecesc este o plantă anuală, care atinge mai puțin de un metru. La prima vedere, o puteți recunoaște după frunzele sale triunghiulare rotunjite, florile galbene și păstăile pline cu semințe galbene-maro. Are un miros înțepător, iar semințele sunt foarte amare. Dar, la temperaturi mai ridicate, de exemplu prin prăjire, pierd acest gust amar și capătă o urmă orientală mult mai plăcută. Schinduful (în latină Trigonella foenum-graecum) provine probabil din India și Orientul Mijlociu. Preferă un climat cald și datorită importanței sale economice s-a răspândit foarte repede în zona Mării Mediterane.
Inițial a fost utilizat ca hrană pentru vite, dar a devenit repede apreciat în gastronomie și în medicina naturistă. În primul secol din era noastră, romanii au făcut vin din el și a fost folosit în general pentru a aromatiza mâncarea, tutunul și băuturile. Ca și condiment, este și în prezent legat de bucătăria indiană, unde semințele măcinate se adaugă în curry și chutney. Semințele conțin o cantitate mare de vitamina B și C, dar și alte elemente importante precum calciu, magneziu, potasiu etc.
Utilizarea pulberii din semințele de fân grecesc este largă. Aceasta poate fi utilizată pentru a pregăti terci, pentru utilizări externe sau pentru infuzie. O opțiune populară este adăugarea de pulbere la mâncăruri sau băuturi de fructe. Consumul nu este potrivit pentru femeile însărcinate dar în schimb este mai mult decât recomandat mamelor care alăptează.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Instrucțiuni de preparare
Amestecați o linguriță de pudră (4 grame) cu suc de portocale, iaurt, smoothie sau altă băutură. Fânul grecesc (schinduf) se poate adăuga și la sosuri.