SOBA CHA BIO - ceai de hrișcă (Ku Qiao Cha, Memil Cha, hrișcă prăjită)
Planta cu aspect neobișnuit a călătorit în lume din țara sa de origine China cu multe secole în urmă. În bucătărie este până în prezent un ajutor de nădejde atunci când doriți să pregătiți o mâncare rapidă, hrănitoare și gustoasă. Dar știați că hrișca prăjită are aceleași caracteristici sub formă de infuzie? Multe națiuni asiatice nu ar da această băutură pentru nimic, iar acum aveți ocazia să le dați dreptate.
Compoziție
Hrișcă BIO 100%Infuzia și gustul ceaiului
Hrișca prăjită conferă infuziei o culoare galbenă strălucitoare și un gust dulce în care sunt evidențiate urme de nuci.
Originea ceaiului
Deși hrișca nu mai este considerată o plantă dintr-o țară străină, originile ei sunt undeva în îndepărtatul lanț muntos din Himalaya și în alte colțuri ale Imperiului Chinez. Cum și când s-a răspândit în Europa nu poate fi determinat cu exactitate, dar după nume se estimează că invadatorii păgâni - sarracenii și tătarii - sunt responsabili pentru acest lucru. Hrișca tătară este mai populară în China pentru gustul său mai bogat și conținutul mai mare de rutin decât hrișca comună. Hrișca noastră provine din provincia Sichuan, care poate fi descrisă ca o zonă cu munți și lacuri. Deoarece este o cultură relativ nepretențioasă, poate crește la o înălțime impresionantă de 3000 m altitudine. Recoltarea se face de obicei la sfârșitul lunii august și septembrie și poate fi utilizată în esență planta întreagă.
Dar cele mai populare sunt semințele sale. Ku Qiao Cha (China), Soba Cha (Japonia) sau Memil Cha (Coreea) sunt doar câteva denumiri pentru ceaiul de hrișcă. Semințele de hrișcă sunt prăjite puțin pentru a da o culoare maro-aurie atractivă. Procesul de prăjire degajă, de asemenea, aroma delicioasă de alune și un parfum care amintește de biscuiții proaspăt copți. Hrișca aparține grupei de pseudo-cereale și, prin urmare, nu conține gluten. În plus, infuzia este complet fără cofeină, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la somnul liniștit după fiecare ceașcă. Băutura de hrișcă prăjită poate fi savurată de până la trei ori pe zi, atât caldă, cât și rece. Semințele prăjite pot fi adăugate la o varietate de smoothie-uri și terci, dar relaxarea bine meritată, cu o ceașcă în mână nu poate fi înlocuită cu nimic.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 2 lingurițe la 2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste hrișcă se toarnă apă clocotită (100 °C), în proporție de 2 lingurițe la 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
- Scurgeți decoctul după ce se răcește.
- Prepararea se poate face de 2x.