Șofrănel - petale
Așa arată soarele. Petalele de șofrănel încălzesc doar privindu-le. Colorantul galben pe care îl conțin adaugă o nuanță frumoasă ceaiului. Pe lângă faptul că ceaiul are o culoare galben-portocalie frumoasă, va oferi o mulțime de substanțe importante. Susține activ creșterea masei musculare și va fi benefic pentru piele și starea normală a părului.
Compoziție
Șofrănel 100%Infuzia și gustul ceaiului
Petalele de șofrănel oferă o infuzie de o culoare galben-portocalie distinctivă, cu o aromă aproape imperceptibilă atunci când se toarnă peste ele apă fierbinte. Gustul este, de asemenea, destul de subtil, delicat și dulce. Petalele pot fi folosite pentru a prepara ceai, dar și decoct pentru uz extern. De asemenea, pot fi adăugate la mâncăruri sau băuturi. Datorită conținutului lor de colorant, acestea le conferă o nuanță frumoasă.
Originea ceaiului
O plantă ale cărei flori sunt renumite pentru vopsirea țesăturilor are la propriu utilizări multifuncționale. Șofrănelul (Carthamus tinctorius), denumit și saflor sau șofran fals, era folosit în antichitate de vechii egipteni. Dar a fost și încă este popular nu numai datorită conținutului său de colorant galben și carthamine. Pe lângă acești coloranți, este cultivat și ca furaj sau ca plantă oleaginoasă și este, de asemenea, o importantă plantă meliferă.
Cum arată de fapt șofrănelul? Seamănă cu un ciulin, aparține familiei Asteraceae și este o plantă anuală cu flori galbene strălucitoare. Originară din Asia, are nevoie de climă uscată și căldură. Crește până la aproximativ un metru, dar are rădăcini foarte adânci, așa că își extrage toți nutrienții și umiditatea din pământ. Datorită coloranților menționați mai sus, florile de șofrănel au fost folosite pe scară largă pentru a vopsi țesături, dar pigmentul lor este folosit și în alimentație.
Acesta poate fi folosit pentru a colora orezul, supele și chiar produsele de panificație. Carthamina este, de asemenea, utilizată în producția de produse cosmetice de înaltă calitate (rujuri, săpunuri etc.). Bineînțeles, șofrănelul nu este important numai datorită colorantului.
Beneficiile acestei plante pentru sănătate includ stimularea creșterii masei musculare active, iar decoctul este benefic și pentru piele și pentru starea normală a părului.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 10 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste șofrănel se toarnă apă clocotită (100 °C) în proporție de 1 - 2 lingurițe la 150 de ml.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 - 2 lingurițe în plus.
- Se infuzează timp de 10 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.