

TANZANIA USAMBARA OOLONG TEA
Africa nu este țara făgăduinșei doar pentru iubitorii ceaiului rooibos și honeybush. Excelentul oolong care crește la umbra mărețului lanț muntos Kilimanjaro își câștigă încet și sigur locul sub soarele fierbinte african. Maeștrii locali ai ceaiului au petrecut decenii îmbunătățind experimentul de cultivare pentru a oferi lumii această bijuterie intensă și totodată catifelată.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia de culoarea chihlimbarului ascunde un joc captivant de note de alune cu un strat de cacao. Gustul se caracterizează prin plinătatea și complexitatea sa, cu textură catifelată și o dulceață subtilă, mai ales în cea de-a doua infuzie.
Originea ceaiului
În trecut, Tanzania nu a fost leagănul ceaiurilor de cea mai înaltă calitate. Mai degrabă, au fost folosite ca pentru pliculețele de ceai. Motivul principal a fost calitatea instabilă, care s-a schimbat de la an la an. Însă în anul 1930, fermierii locali au reușit să găsească un soi potrivit, rezistent la perioadele musonice și soarele fierbinte, și acesta a fost începutul succesului.
După ce Tanzania a devenit independentă, ideea asocierii micilor fermieri a apărut în scopul unei cultivări mai bine controlate și a unor proceduri unificate de procesare a frunzelor. Pas cu pas, au îmbunătățit grădinile de ceai și au început să profite din plin de bogăția naturală pe care o aveau suficientă în frumosul mediu al parcurilor naționale din regiunea Usambara.
Ceaiul Tanzania Usambara Oolong are atributul ceaiului artizanal. Producătorii pun accentul pe prelucrarea manuală, de la culegerea frunzelor individuale prin adunarea lor atentă și amestecarea tipică în coșurile de bambus, în timpul cărora are loc așa-numita scuturarea verdelui. Drept rezultat se obțin frunze mari, ușor încrețite, de culoare închisă, cu vârfuri argintii, care poartă cu ele un miros floral captivant, cu note dulci a căror aromă seamănă cu un darjeeling.
La ceaiul oolong din valea Usambar, este cu siguranță interesant să vă bucurați de nuanțele subtile dintre prima și a doua infuzie. Intensitatea și complexitatea gustului se revarsă treptat într-o dulceață plăcută, în timp ce nuanțele originale de nuci dau spațiu fructelor coapte. Astfel acest oolong este cu siguranță un ceai de care vă puteți bucura în confortul casei și cu siguranță rezervele se vor termina repede.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Oolong se prepară cu apă la o temperatură de 80-90°C, într-un raport de 1 linguriță la 150-200 ml.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară."

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CHINA GABALONG BIO - oolong
