075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

TANZANIA USAMBARA OOLONG TEA

Cod: 1687

Africa nu este țara făgăduinșei doar pentru iubitorii ceaiului rooibos și honeybush. Excelentul oolong care crește la umbra mărețului lanț muntos Kilimanjaro își câștigă încet și sigur locul sub soarele fierbinte african. Maeștrii locali ai ceaiului au petrecut decenii îmbunătățind experimentul de cultivare pentru a oferi lumii această bijuterie intensă și totodată catifelată.

Pachete mari:
Pachete mici:
164,8 Lei /250 g 65,9 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 7. 2. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Tanzania
Regiune
Regiune:
Usambara
Gust
Gust:
Dulceag, Plin
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă

Compoziție

100%

Infuzia și gustul ceaiului

Infuzia de culoarea chihlimbarului ascunde un joc captivant de note de alune cu un strat de cacao. Gustul se caracterizează prin plinătatea și complexitatea sa, cu textură catifelată și o dulceață subtilă, mai ales în cea de-a doua infuzie.

Originea ceaiului

În trecut, Tanzania nu a fost leagănul ceaiurilor de cea mai înaltă calitate. Mai degrabă, au fost folosite ca pentru pliculețele de ceai. Motivul principal a fost calitatea instabilă, care s-a schimbat de la an la an. Însă în anul 1930, fermierii locali au reușit să găsească un soi potrivit, rezistent la perioadele musonice și soarele fierbinte, și acesta a fost începutul succesului.

După ce Tanzania a devenit independentă, ideea asocierii micilor fermieri a apărut în scopul unei cultivări mai bine controlate și a unor proceduri unificate de procesare a frunzelor. Pas cu pas, au îmbunătățit grădinile de ceai și au început să profite din plin de bogăția naturală pe care o aveau suficientă în frumosul mediu al parcurilor naționale din regiunea Usambara.

Ceaiul Tanzania Usambara Oolong are atributul ceaiului artizanal. Producătorii pun accentul pe prelucrarea manuală, de la culegerea frunzelor individuale prin adunarea lor atentă și amestecarea tipică în coșurile de bambus, în timpul cărora are loc așa-numita scuturarea verdelui. Drept rezultat se obțin frunze mari, ușor încrețite, de culoare închisă, cu vârfuri argintii, care poartă cu ele un miros floral captivant, cu note dulci a căror aromă seamănă cu un darjeeling.

La ceaiul oolong din valea Usambar, este cu siguranță interesant să vă bucurați de nuanțele subtile dintre prima și a doua infuzie. Intensitatea și complexitatea gustului se revarsă treptat într-o dulceață plăcută, în timp ce nuanțele originale de nuci dau spațiu fructelor coapte. Astfel acest oolong este cu siguranță un ceai de care vă puteți bucura în confortul casei și cu siguranță rezervele se vor termina repede.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 80 - 90 °C Timp de pregătire 5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Oolong se prepară cu apă la o temperatură de 80-90°C, într-un raport de 1 linguriță la 150-200 ml.
  2. Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară."
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


TANZANIA FOP LUPONDE BIO - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

TANZANIA FOP LUPONDE BIO - ceai verde

Când este sezon, se recoltează până la 80 kg de frunze de ceai pe zi. Nu este prea mult. Dar în grădina tanzaniană Luponde atentia este acordată mai mult calitătii decat cantitătii. Ceaiul verde BIO local a fost certificat din 1994. Are o aromă excelentă, plin și florală. Se poate consumați toată ziua. Apartine celor care conțin cafeină doar atât cât este necesar. Vă bine dispune, încurajează, mângâie. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
75,2 Lei /250 g 30,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 7. 2. 2023

MOZAMBIC OP1 MONTE METILILE BIO - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MOZAMBIC OP1 MONTE METILILE BIO - ceai negru

Fermierii din grădina mozambicană Monte Metilile au optat pentru un mod organic de cultivare a arborilor de ceai și recolta lor depășește toate așteptările! Ceaiul negru BIO cu gust ușor dulceag și note de fructe își va găsi loc în inima iubitorilor de ceai. Mozambicul se întoarce între principalii producători de ceaiuri de calitate. Nu-l ratați. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
40,2 Lei /250 g 16,1 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 7. 2. 2023

Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO - oolong
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Darjeeling FTGFOP1 Turzum BIO - oolong

Ceaiurile Oolong nu sunt tipice pentru Darjeeling, dar ajunge să gustați pe cel din Valea Rungbong - grădina Turzum și veți fi uimiți după prima înghițitură. Un gust complex, proaspăt și delicat floral vă va asigura că sunteți onorat de o adevărată raritate. Frunzele special selectate și mugurii argintii nu vor dezamăgi nici iubitorii de ceai experimențați cu aroma lor unică. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
251,8 Lei /250 g 100,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 7. 2. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »