075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

TANZANIA USAMBARA OOLONG TEA

Cod: 1687

Africa nu este țara făgăduinșei doar pentru iubitorii ceaiului rooibos și honeybush. Excelentul oolong care crește la umbra mărețului lanț muntos Kilimanjaro își câștigă încet și sigur locul sub soarele fierbinte african. Maeștrii locali ai ceaiului au petrecut decenii îmbunătățind experimentul de cultivare pentru a oferi lumii această bijuterie intensă și totodată catifelată.

Pachete mari:
Pachete mici:
166,3 Lei /250 g 66,5 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Tanzania
Regiune
Regiune:
Usambara
Gust
Gust:
Dulceag, Plin
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă

Compoziție

Oolong Tanzania Usambara 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Infuzia de culoarea chihlimbarului ascunde un joc captivant de note de alune cu un strat de cacao. Gustul se caracterizează prin plinătatea și complexitatea sa, cu textură catifelată și o dulceață subtilă, mai ales în cea de-a doua infuzie.

Originea ceaiului

În trecut, Tanzania nu a fost leagănul ceaiurilor de cea mai înaltă calitate. Mai degrabă, au fost folosite ca pentru pliculețele de ceai. Motivul principal a fost calitatea instabilă, care s-a schimbat de la an la an. Însă în anul 1930, fermierii locali au reușit să găsească un soi potrivit, rezistent la perioadele musonice și soarele fierbinte, și acesta a fost începutul succesului.

După ce Tanzania a devenit independentă, ideea asocierii micilor fermieri a apărut în scopul unei cultivări mai bine controlate și a unor proceduri unificate de procesare a frunzelor. Pas cu pas, au îmbunătățit grădinile de ceai și au început să profite din plin de bogăția naturală pe care o aveau suficientă în frumosul mediu al parcurilor naționale din regiunea Usambara.

Ceaiul Tanzania Usambara Oolong are atributul ceaiului artizanal. Producătorii pun accentul pe prelucrarea manuală, de la culegerea frunzelor individuale prin adunarea lor atentă și amestecarea tipică în coșurile de bambus, în timpul cărora are loc așa-numita scuturarea verdelui. Drept rezultat se obțin frunze mari, ușor încrețite, de culoare închisă, cu vârfuri argintii, care poartă cu ele un miros floral captivant, cu note dulci a căror aromă seamănă cu un darjeeling.

La ceaiul oolong din valea Usambar, este cu siguranță interesant să vă bucurați de nuanțele subtile dintre prima și a doua infuzie. Intensitatea și complexitatea gustului se revarsă treptat într-o dulceață plăcută, în timp ce nuanțele originale de nuci dau spațiu fructelor coapte. Astfel acest oolong este cu siguranță un ceai de care vă puteți bucura în confortul casei și cu siguranță rezervele se vor termina repede.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 80 - 90 °C Timp de pregătire 5 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Oolong se prepară cu apă la o temperatură de 80-90°C, într-un raport de 1 linguriță la 150-200 ml.
  2. Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare 5 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară."
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


GOLDEN TIPPY ASSAM FTGOP 1 MOKALBARI - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GOLDEN TIPPY ASSAM FTGOP 1 MOKALBARI - ceai negru

In grădinile de ceai din Assam exista un fus orar special. L-au introdus în timpul colonizării britanice, ca țăranii locali sa nu uite sa se trezeasca devreme dimineata pregatiti de lucru. Ceaiul Tea Garden sau Bagantime este schimbat cu o oră în fata. Încercați sa va faceti timp de o ora pentru ceaiul negru de calitate. Assam din Mokalbari este de cea mai inalta calitate. Merită cu siguranță atentia Dvs. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
134,1 Lei /250 g 53,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024

CEYLON  HIGH GROWN OP - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CEYLON HIGH GROWN OP - ceai negru

Calitate excelentă la un preț excelent - acesta este ceaiul negru Ceylon, pe care l-am descoperit pe drumurile noastre prin cele mai bune grădini de ceai din lume. Creste in zonele ridicate deasupra mării, se cultiva manual, se caracterizează printr-un miros inconfundabil și cu dulcimea sa decenta. Atractiv elegantul Ceylon High Grow poate fi introdus cu îndrăzneală in randul celor mai bune 10 ceaiuri negre de top ale voastre. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
72,0 Lei /250 g 28,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024

CARAMEL ENGLEZESC - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CARAMEL ENGLEZESC - ceai negru

Ceai parfumat, ceva bun de mancat, o carte și șosete calde. In felul acesta ne inchipuim momentele petrecute cu caramelul englezesc. Alegeti singuri, care vor fi ale voastre. De acest ceai negru excelent, combinat cu caramel, va puteti bucura si savura nu numai in timpurile de vara dar si in cele de iarnă. Beți-l "doar asa" sau adăugați in el lapte. Gustul lui devine mai fin și multiplica delicatețea. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
63,5 Lei /250 g 25,4 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm luni, 27. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »