Ceai roșu Gaba Qvevri din Georgia
Acest ceai este rezultatul unei combinații între vasul de vin tradițional georgian Qvevri și tehnologia modernă de fermentare Gaba. Interacțiunea lor creează un ceai cu caracter, aromă și gust bogat. Bine ați venit în regiunea pitorească Guria. Descoperiți linia de coastă și munții, arhitectura și oamenii săi. Într-o singură ceașcă de ceai roșu Gaba Qvevri veți descoperi toată Georgia.
Compoziție
100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Ceaiul roșu georgian Gaba Qvevri oferă o infuzie de culoarea chihlimbarului atunci când se toarnă peste apă fierbinte, un indiciu vizual al unei experiențe extraordinare. Aroma acestui ceai este complexă, cu nuanțe subtile care se dezvăluie treptat și lasă o urmă plăcută pe cerul gurii.
ORIGINEA PLANTEI
Regiunea Guria este un loc în care se îmbină tradiția și bogăția naturală. Este situată în partea de vest a Georgiei și face literalmente legătura între Câmpia Colchis și Marea Neagră. Guria este cunoscută pentru combinația sa unică de peisaje de coastă și de munte, creând condiții ideale pentru vacanțe relaxante, drumeții și explorarea zonelor cu un climat benefic pentru sănătate.
Pe lângă faptul că este patria ceaiului roșu Gaba Qvevri, aici locuiesc și guriezii ospitalieri, care vor fi bucuroși să vă arate țara lor. Casele locale Oda, cu balcoanele lor lungi din lemn ridicate de la sol pe piloni de piatră cioplită, reflectă stilul și tradiția unică a regiunii.
La fel ca peisajul local și oamenii săi, și modul unic în care aceștia produc ceaiul roșu Gaba Qvevri merită descris. Întregul proces începe cu selecția atentă a frunzelor proaspete, care sunt supuse unui proces de ofilire la sosirea în fabrică. Acest proces durează aproximativ 10 ore. Ceaiul este apoi gata să fie rulat și se rulează doar o singură dată pentru ca frunzele să fie cât mai moi posibil.
Aceasta este etapa cheie: frunzele sunt transferate în vasele tradiționale de lut Qvevri, unde începe procesul de fermentare anaerobă, care durează câteva zile. În acest fel se produc ceaiurile speciale cunoscute sub numele de Gaba. Acesta este locul în care ceaiul își dobândește caracterul său unic. După fermentare, ceaiul intră în uscătoare rotative, unde se creează aroma finală a ceaiului. Întregul proces se încheie cu uscarea finală pentru a asigura consistență și o aromă optimă.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
95 °C | 4 minuty | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul roșu se prepară cu apă la 95 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Se infuzează timp de 4 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.