TARRY LAPSANG SOUCHONG - ceai negru
Atât de special. Pe scurt, Tarry Lapsang Souchong nu lasă loc de compromis. Fie vă veți îndrăgosti complet de acest ceai negru unic, fie veți da ceașca la o parte cu o strâmbare. Însă, este neapărat necesar să aflați cărei tabere aparțineți. Credem că ceaiul afumat unic poate câștiga o mulțime de fani cu aroma sa de fum și gustul său specific.
Compoziție
Ceai negru Lapsang Souchong 100%Infuzia și gustul ceaiului
Frumoasa culoare de chihlimbar prinde viață cu străluciri aurii. Infuzia are un gust distinctiv de fum, cu o linie dulce și un final plăcut de lungă durată.
Originea ceaiului
Probabil că puține ceaiuri vă pot surprinde așa atunci când deschideți pachetul. Aroma atât de distinctivă, care este pe deplin imprimată și în gust, este cu adevărat extraordinară. Legenda spune că în timpul dinastiei Qing, trecerea armatei printre Dealurile Wuyi a întârziat procesarea anuală a frunzelor de ceai. Producătorii de ceai, însă, aveau deja comenzi contractate și astfel au ordonat muncitorilor să grăbească totul. Prin urmare, aceștia au luat lemn de pin, i-au dat foc și au uscat rapid frunzele deasupra focului, ceea ce, desigur, a lăsat complet în urmă proprietățile originale ale ceaiului.
A apărut astfel un nou fenomen, Lapsang Souchong afumat, pe care mulți îl aseamănă cu whisky-ul Laphroaig. Cel original, adevărat, provine din regiunea Fujian din estul Chinei. Deoarece interesul față de acesta este în continuă creștere, producția s-a mutat și în Taiwan. Oricum, indiferent de locație, procesul de fabricație rămâne același.
În timpul recoltării, se aleg cu atenție frunzele mari de camelia sinensis, care sunt apoi rulate și prăjite direct deasupra lemnului de pin, sau frunzele prăjite anterior sunt pur și simplu afumate. În metoda „rece”, intensitatea este determinată de distanța de la fum. Totul se desfășoară în afumători speciale, care sunt atât de parfumate datorită utilizării îndelungate, încât angajații de aici spun râzând că pot merge chiar și ochii legați la muncă.
Tarry înseamnă gudron sau asfalt în traducere, dar acest ceai legendar printre ceaiurile negre chinezești este în realitate departe de așa ceva. Rășina, lemnul și puțină boia de ardei se remarcă în aromă. Datorită caracteristicilor sale distinctive, lapsang souchong este folosit și ca condiment pentru carne sau în supele asiatice. Aroma și gustul sunt extrem de armonioase, motiv pentru care laptele și zahărul nu se adaugă de obicei în ceai. Tarry Lapsang Souchong nu este un ceai simplu pentru toată lumea, dar dacă vă place gustul afumat al whisky-ului sau al cărnii la grătar, atunci tocmai ați găsit un nou favorit.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 2 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul negru Tarry Lapsang Souchong se prepară cu apă clocotită la 100 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 dl.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 2 minute (cană acoperită), apoi strecurați.